reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Tusia u mnie dzisiaj też nienajgorzej ale w nocy budziła się co 3 godzinki i wtedy jedzonko i spanko we własnym łóżeczku no i w końcu do męża mogłam się przytulić bo tak    to zawsze mała słodka przeszkoda leżała między nami ;)
pomijając że brakowało mi jej ;) a na pięciogodzinne drzemki małej w nocy przyjdzie mi pewnie jeszcze poczekać w dzień to potrafi spać po 4 ale w nocy jakaś zawsze bardziej aktywna jest

reklama
Klaudia no to rzeczywiście z tą pleśniawką to będziemy walczyć. Wczoraj była u mnie położna która poradziła zrobić mieszankę z nystatyny, gencjany i cebionu i tym smarować buźkę. Nie ścierać, bo to przynosi odwrotny skutek - ponoć rozcieranie jeszcze bardziej roznosi grzyba. Masakra :mad:!

Dziewczyny karmiące butlą, ile wasze szkraby zjadają mleka jednorazowo i co ile godzin???

Wiki jeśli te plamki będą robić się szorstkie to może to być atopowe zapalenie skóry, ale tak jak mówi Tusia mogą nic nie oznaczać.

Karin, to chyba nie kwestia naszej mądrosci, ale konsekwencji, no i humorow malucha. Chociaz ja od poczatku - wlasnie po lekturze zaklinaczki - kladlam malego do lozeczka. Ale czesto mialam ochote zostawic Go u nas w łóżku, tak z lenistwa, bo skoro usnął przy jedzeniu, nie chcialo mi sie ryzykowac, ze potem bede musiala przez godzine sie z nim bujac i usypiac. No ale wslanie staram sie byc konsekwentna i mam wrazenie ze... coraz czesciej sam usypia! Troche sobie steka, pomacha lapkami, ale w nocy po prostu Go klade i zmykam do swojego lozka i coraz rzadziej musze wracac i usypiac Maciusia. Kto wie - moze to dziala???

Dziewczyny - w naszej galerii sa takie cudne dzieciaczki! Im starsze tym ladniejsze! Najchetniej to o kazdym bym napisala kilka slow, bo kazde wyjątkowe, ale z drugiej strony... po prostu wszystkie dzieci lipcoweczek to taaakie slodziaki! W ogole sie czuje, jakby byly moją rodziną, zaczynam je poznawac po twarzy  :) :) :)

Gazelaczek co do naszych dzieci to oglądam je tyle razy że juz też rozpoznaje nasze słodziaki hihi
co do godzin karmienia to u nas zmniejszyły się kolki jak przestałam ją dokarmiać między posiłkami i w tej książce tez o tym piszą żeby nie przesadzać bo maluch wcale może nie jest głodny i wystarczy dać smoczka na moment przytulić i jest ok
u mnie narazie to działa no i trzymam się minimalny czas między jej karmieniem to 2,5 godz do 4 godzin

jakies 30minut temu wyszla od nas polozna i okazalo sie ze Milenka ma plesniawki na wewn.ustach i jezyku
musze jej kupic cos z apteki na to
qrcze ze biedna ma takie cos
jest niespokojna przez to
ach uciekam bo placze i marudzi

Tusiu te plamki są na całym ciele tylko nie na buzi a na brzuchu to jest taka duża że tak 1/3 brzucha jest czerwona i one są gładkie nie szorstkie

A jak wyglądają kupki u waszych maluszków bo u mojego to jest taka jakby woda ze zbitą kupką to wygląda tak jak mleko zepsute które się przegotuje i nie wiem czy tak ma być

reklama
kaska, ale Ty karmisz mieszankami i martynkowe kupki beda inne niz po piersi

po piersi sa zolte lub zielonkawe, troche jak jajecznica - moga byc grudki

i chyba potem robia sie troche twardsze

Do góry