reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

w koncu udalo mi sie oderwac na chwile od mojej slicznotki no i po przerwie melduje sie na forum... ;D
pewnie na razie rzadko bede zagladac poki nie nauczymy sie nowego rytmu dnia...

reklama
Nina urodziła się w zeszły piątek, ósmy dzień po terminie...
z rana oksytocyna, przy pierwszej kroplowce juz poszly wody wiec nie bylo odwrotu, choc wczesniej lekarz powiedzial zebym sie nie nastawiala bo on nie bardzo widzi szanse i ze po pierwszej kroplowce trafie a patologie do poniedzialku, ale obe z Nina lubimy lipiec i data nam sie podobała (wariacje siodemki ;D) wiec go przechytrzylysmy,... niestety nie rodzilam w wodzie ze wzgledu na to ze byl to porod indukowany, ale mialam wanne i chetnie z niej korzystalam, najpierw strasznie dlugo czekalam na rozwarcie, ale potem poszlo tak szybko ze jak tylko weszlam do wanny po ra drugi (a mialam wejsc trzy razy po pol godziny) to nie wiedzialam juz jak sobie rasdzic z bolem no i zaczelo sie parcie, szybko wyciagneli mnie z wody i juz poszlo szybko... niestety lozysko cale sie nie urpodzilo wiec musilei lyzeczkowac macice - srednia prztyjmenosc ::), stracilam duzo kwi i jeszcze nie doszlam do siebie... gorzej wspominam pobt w szpitalu bo trafilam na paskudna zmiane po porodzie a ze rodzilam wieczorem to niestety po dwoch godzinach maz musial jechac, a samej ciezko mi bylo wsatawac do malej, ale wiedzialam ze mnie potrzebuje wiec jakos dalam rade... matka jest w stanie zniesc bardzo wiele dla swojego malenstwa - wlasnie krwawia mi brodawki :(

Sylwia Kochana no witaj!!! :laugh: Tak myslalam o Tobie. Ogromnie sie ciesze, ze juz jestes z nami. Super, ze szybciutko sie udalo i to wtedy kiedy ty chcialas a nie lekarz ;)
Pielegnuj brodawki, podobno masc Bepanthen na brodawi jest dobra. Lilka zachwalala. Mala jest sliczniutka.
Dbaj o siebie i zagladaj jak tylko bedziesz dala rade!

Dziewczyny ja nie wiem czy pepek mojej Majki jest normalny. Odpadl jej dos szybko - po tygodniu. Nie wiem czy wczesniej byl inny, czy poprostu tego nie zauwazylam, ale ma taki na wierzchu i jak sie prezy to juz wogole taka kulka sie robi. Mozna ja wcisnac do srodka i jak sie dotyka to tak jakby miala w nim wode jakas. Nie wiem czy to normalne, czy nie i isc z tym do lekarza.

Hej Sylwia! Czyli jednak nie udalo sie urodzic w wannie. Hmm... jestes kolejną osobą, ktora miala chetke na tą wanne i ktorej sie nie udalo. Duzo przeciwskazan chyba jest. Powodzenia z Ninka!

Czesc wszystkim
ja mam dzis normalnie dosc moja mala przespala 2 razy po 10 min.przez caly dzien.
Normalnie padam na twarz,a przy piersi chce byc caly czas.
No i oczywiscie noszenie na rekach bo jest ciekawa wszystkiego ,a mnie chca rece odleciec

witaj sylwuś :) !! i jeszcze raz gratulacje ninki :)
kurde ale znowu tu ruch się zrobił ;)
a ja dziś jakiegoś totalnego nerw miałam!! jakoś po sprzątaniu troszkę przeszło na szczęście! sprzątnęłam sobie dziś pokoik i naszą łazienkę na błysk, siostra też sprzątała pokoki, bo toną w zabawkach (dziadkowie ze szperów zworzą !!) mama robiła obiad a tata poodkurzał całą chałupę!! co się nie zdarza, bo 3 baby w domu. no i stwierdziłam, że dziś takie sprzątanie nawet dziadek odkurzał, więc może tymek się zdecyduje i wyskoczy :D

a kurcze sylwia co było dokładnie przeciwskazaniem do porodu we wodzie????? cholerka ja też chcę (choć ostatnio się zastanawiałam) no i też już się przeterminowaliśmy. moje dwie znajopme nie mogły bo nie miały lewatywy i zanieczyściły wodę.....

reklama
a dziewczyny co do marudzenia....to macie nadzieję że jak skończą miesiąc,....trzy....no a mojej siostry szkrab skończył 31 cztery miesiące i jakiś taki maruderek z niego :) dziś od rana np cały czas marudał i na rękach go nosić i sadzać no ale może zębiska jakieś mu idą ??? właśnie słyszę go na górze !!

a a co do nosidełek, to nie miałam do nich zaufania, choć podoba mi się to, ale po tym co kasia napisałaś to już totalnie koszmar!!! wogóle moja siostra jak była z malcami u ortopedy to jest przeciwny takim nosidełkom

Do góry