reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzięki dziewczyny za odpowiedż ja też pytałam położnej w szpitalu i powiedziała mi to samo co tobie Tusiu ale jak w książce przeczytałam o tych 3 tygodniach to się zaczełam zastanawiać czy aby nie zaszokdziłam małemu tym wczorajszym spacerkiem

A co do karmienia to nie mam większych problemów
w 3 i 4 dobie miałam nawał pokarmu i z tego powodu gorączkę ale to już mineło z tym że teraz właśnie mierzyłam sobie gorączkę i miałam 37 stopni no i sama nie wiem czy to gorączka czy nie

reklama
Sliczne te wszystkie nasze dzieciaczki :)
Aniu G. piękne zdjęcia!!

Dziewczyny kupiłam w Ikei super rzecz. Takie pojemniki, które można zawiesić na łóżeczko - jeden zamykany (trzymam w nim pieluchy), a drugi mniejszy bez zamknięcia - trzymam w nim wszystko co potrzebne do mycia i przewijania. Naprawde super poręczna rzecz - kosztowały coś koło 29 zł. Do tego jest jeszcze trzeci pojemnik (nie zawiesza się go) - ja w nim trzymam z kolei wszystko co potrzebne do kąpieli. W tych 3 pudełeczkach mieszczą sie wszystkie potrzebne rzeczy do higieny Maciusia. Baaardzo polecam!!!! Do kupienia na stoisku dziecięcym (niestety tylko w kolorze niebieskim).

Julka też na początku ładnie ssała, ale ostatnio strasznie się wierci przy karmieniu. Łapie i puszcza brodawkę, denerwuje sie przy tym, czasami chwyci za sam koniuszek i odkręci głowę. mam wrarzenie że w końcu mi je poobgryza.
Teraz poszła spać, jeśli nic się jej nie pozmienia to do 24 powinien być spokój. Później godzinka karmienia i spanie do 5. ;D

ja już 4 godzine walcze z Majką teraz Meżul poszedł ją usypiac za pomocą suszarki:-) ale z moimi piersiami to tragedia... kapturków Mala nie chce ssać :-( a ja naprawde już w desperacji jestem..... ech ledwo żyję :-( ona może jesc i 4 godzinki dla mnie to nie problem ale niech mnie to nie boli.... Boże mam nadzieje że te brodawki szybko sie zachartują bo inaczej to nei wiem co bedzie z moim karmieniem .... latator wsadziłam do wyparzania i zaraz bede walczyła... bo nie wiem czy nakarmie ją dziś jeszcze piersią :-(

Asiolku nie martw sie ja przez prawie tydzien sciagalam i dawalam jej z butelki a potem znowu z piersi tyle ze wlasnie w kapturkach i naprawde bardzo ladnie teraz z nich ssie i nic nie boli. wrazie co zrob tak samo, bo szkoda nerwow twoich i tego cierpienia.

ah zbliża sięnoc a ja się boję zasnąć, bo teraz przekimałam chwilkę i jak wstałam to cała łydka mnie ciągnie boję się że zaś mnie ten skurcz złapie (ale nie tam gdzie powinien!!) artek mnie pociesza jak coś to ci pomogę :)
a teraz idęjeszcze koktajlik zrobię z truskawek ale niestety mrozonych

przespanej nocki

asiołku aby twoje brodawki do norm,y wróciły

reklama
Klaudio - tez mam te pojemniki z IKEI :) Nawet dwa komplety, bardzo mi sie przydaja i mozna ladnie zrobic porzadek z roznymi drobnymi rzeczami malego.

Asiolku - a moze sporobuj przed samym karmieniem troszke ogrzac brodawke ciepla woda [polewaj ręką], tak aby troszke mleka polecialo. Wtedy brodawka nie bedzie nabrzmiala. W rezultacie malej bedzie latwiej schwytac, a Ciebie moze nie bedzie bolalo. U mnie ta metoda swietnie sie sprawdzila. Po prostu trzeba doprowadzic do tego, aby bezposrednio przed karmieniem wyplynelo troszke pokarmu z piersi i potem dopiero mozna probowac z malym glodomorkiem.

A moj Macius cos dzis marudzi i tak rzewnie placze. Jest bardzo niespokojny i nie mam pojecia co mu sie stalo :(

Do góry