reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

KOchane co to za ksiażka ta o zaklinaczce niemowląt ??? Piszecie o niej w postach a ja jestem chyba jakaś nie doinformowana bo nie znam tej książki. Jaki ma tytuł i jaki jest autor?

Jagódka własnie zjadła, położyłam ja do łózeczka i tak słodko śpi że nie mogę się na nią napatrzeć.

Zajefajnie jest być mamą ;D ;D ;D ;D ;D

Teraz już uciekam, dobranoc.

reklama
Karin pisze:
moja Jagódka robi przy jedzeniu podobne sztuki. Łapie za brodawkę odpycha się puszcza a przy tym cholernie się denerwuje, wierzga nóżkami i macha łapkami, mlaszcze i trak jakby nie mogła złapać chociaż przez pół godziny ssała normalnie.

mój Maciek tez tak robi :) wiec to chyba normalne

Brunetko ja łasnie mam takie piersi jak flaczki mieciutkie i coś tam kapie ale niezbyt wiele... na początku było wiecej teraz jest coraz mniej... od wczoraj pije ziołka i walcze z laktatorem ale nie podaje małej swojego mleka bo jest go za mało aby mogła nie nałykac sie powietrza wiec zjadła już 3 mieszanki od wczoraj :(
Nie wiem jaką masz wage ale położna powiedziała że czesto osoby grubsze gubią pokarm i nie wiedzą od czego to jest zależne :-( ja własnie jestem jak pączek chociaż nie ma reguł ale czesciej włąsnie traca mleczko tłuścioszki takie jak ja....
MAm do Ciebie prośbe napisz mi co polecili Ci w poradni laktacyjnej - ja sie do tego zastosuje to może też coś pomoże... co ile trzeba ściagac laktatorem itp.
z góry dziekuje

Klaudia pisze:
Karin pisze:
moja Jagódka robi przy jedzeniu podobne sztuki. Łapie za brodawkę odpycha się puszcza a przy tym cholernie się denerwuje, wierzga nóżkami i macha łapkami, mlaszcze i trak jakby nie mogła złapać chociaż przez pół godziny ssała normalnie.

mój Maciek tez tak robi :) wiec to chyba normalne
Dziewczyny gdzies czytalam, ze jak niemowlak tak robi to mu cos przeszkadza, chyba najczesciej trzeba odbic by to przeszlo i wtedy powrocic do karmienia.

Asiolku ja sciagalam by pobudzic co trzy godziny i po15 minut z kazdej piersi, ale mala tez przystawialam, by ssala nawet, gdy nic prawie nie lecialo, bo dobrze mi pobudzala.
Dziewczyny czy u was tez tak ostatnio dosc czesto psuje sie BB, np od wczoraj wieczor do dzisiaj rano u mnie nie dzialalo.

u mnie co jakis czas cos sie sypie BB

i od jakiegos czasu nie mam dostepu do prywatnych wiadomosci i zniknal mi gorny pasek z moja ikonka... nie wiem czemu, bo gdy loguje sie jako 'dzieci lipcoweczek' to wszystko gra...

Asiołku ja do grubasków nie należę, a problemy z pokarmem mam.

Robię dokładnie tak jak napisała Tusia odciągam pokarm przez 15 min co 3 godz, bo ma być 8 odciągnięc na dobę!

I robię to takim specjalnie wypożyczonym sprzetem firmy Medela, to taki moduł elektryczny i podobno tylko i wyłącznie tym sprzęterm można pobudzić laktację w przypadku gdy chce się laktacje wzmocnic. Żadne ręczne czy elektryczne laktatory nie bedę tak samo skuteczne.

Asiołku jest też drugi sposób:
odciąganie co 3 godz w systemie 7 min.jedna pierś, druga, potem 5 min, a potem 3 min i 3 min. Daje to łąćznie 15 min.

Ja stosuję wariant pierwszy. I mimo,że staram się byc sumeinna w tym co robię piersi mam miekkie, a pokarmu nie jest za wiele.

reklama
laktator mam reczny aventu ale on to cienki bolek rece mi mdleją :-( od sciągania .... chyba wypożycze sobie medele i bede probowałą jakos tą laktacje ratować bo w tej chwili prawie zero mam w piersiach... a do tego czasu Malutka bedzie jadła mieszanki...

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi i tak chyba czeka mnie poradnia...

Do góry