reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
U mnie z karmieniem tez nie bylo rozowo na poczatku, a nawet teraz. Ale wiecie co - jakos nie rozmyslalam na ten temat za duzo i chyba dlatego nie przejmowlam sie. Dopiero gdy poczytalam o Waszych klopotach przypomnialo mi sie, ze mnie tez dopadalo. Generalnie na samym poczatku maly naderwal mi jedną brodawke, teraz sukcesywnie nadrywa druga. I mam wrazenie, ze te ranki zostają i nic na nie nie dziala! Poza tym ostatnio straszny wiercioch z niego - rzuca sie na piers, przerywa ssanie w trakcie, odciaga glowe bez wypuszczania piersi... Nie wiem dlaczego teraz zaczal tak kombinowac - na początku bardzo ladnie ssal... Ja w ramach profilaktyki po kazdym karmieniu stosuję masc Bepanthen. Kapturki mam, ale nie uzywalam. Jak juz zupelnie zostanę zmasakrowana to moze wtedy je zastosujemy
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Aniu.g piekne zdjecia, zreszta Ani.i rowniez
Aniu.g no licze ze z czasem przyjma jakies schematy te nasze dzieci. W sumie to u mojego idzie sie dopatrzec pewnych regularnosci, z nockami jest roznie. Najpierw spal ladnie a teraz cos mu sie zmieniac zaczelo. Wczorajszej nocy budzil sie co 2 godziny do jedzenia, a tej spal 4 bez budzenia : Ciekawe jak dzisiaj bedzie.
Aniu.g no licze ze z czasem przyjma jakies schematy te nasze dzieci. W sumie to u mojego idzie sie dopatrzec pewnych regularnosci, z nockami jest roznie. Najpierw spal ladnie a teraz cos mu sie zmieniac zaczelo. Wczorajszej nocy budzil sie co 2 godziny do jedzenia, a tej spal 4 bez budzenia : Ciekawe jak dzisiaj bedzie.
Asiołek
Mama Mai i Oliwki :)
no udalo sie zjesc bezboleśnie... ale to rosyjska ruletk nie wiem od czego to zalezy raz boli raz nei boli - położyłam obok kapturki aventu i może to małą zmobilizowało.... bede teraz jej mowiła " ssieś ładnie - ciepła pierś przy buźce - ssieś brzydko - plastikowe zimne kapturki ihihihihi " może to zadziała ;-)
Wiecie troszke mi lżej jak czytam, że Wy teżprzez to przechodziłyście.... bo pewnie bym zrezygnowała a tak wiem, ze trzeba przetrwać i tyle w końću sie dotrzemy z moim krokodylkiem :-)
Wiecie troszke mi lżej jak czytam, że Wy teżprzez to przechodziłyście.... bo pewnie bym zrezygnowała a tak wiem, ze trzeba przetrwać i tyle w końću sie dotrzemy z moim krokodylkiem :-)
Cześć dziewczyny tu już sierpień a mojego porodu jeszcze nie widać. Nie zostałaś sama Kolorowa Kredko jeszcze ja jestem. i też zwątpiłam czy kiedykolwiek urodzę. Tydzień temu kiedy byłam na wizycie doktor badał mnie i powiedział, że szyjka zgładzona , główka przyparta do wchodu, i już myślałam, że za chwilę urodzę po takich wiadomościach a tuuuu.... jeszcze jestem 2w1. Jutro też idę na wizytę, może powie mi dr coś optymistycznego, ale zobaczymy.
Ja również mam duże obrzęki na nogach i lekarz kazał mi dużo leżeć i duuużo pić, tym bardziej, że teraz są takie upały.
Śliczne są te wasze maleństwa, a czy moje wreszcie zdecyduje się opuścić mój brzuch......????????
Pozdrawiam
Ja również mam duże obrzęki na nogach i lekarz kazał mi dużo leżeć i duuużo pić, tym bardziej, że teraz są takie upały.
Śliczne są te wasze maleństwa, a czy moje wreszcie zdecyduje się opuścić mój brzuch......????????
Pozdrawiam
Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
Dziewczyny od kiedy można z dzieckiem wychodzić na spacery, bo ja już wczoraj byłam a dziś przeczytałam że powinno się wychodzić jak dziecko skończy 3 tygodnie
kolorowa_kredka
Fan(ka)
moooma jak miło że nie jestem sama
a co do leżenia to nie mam umiaru, wczoraj przeleżałam prawie cały dzień, a że dziś mi się to znudziło, to prawie cały dzień łażę, bo w sumie jeszcze ani razu nie położyłam sięna moment
a wiki mi się wydaje, że z maleństwem można wychodzić jużdużo wcześniej, tylko oczywiście nie w upał tylko pod wieczór lub z samiuśkiego ranka
a co do leżenia to nie mam umiaru, wczoraj przeleżałam prawie cały dzień, a że dziś mi się to znudziło, to prawie cały dzień łażę, bo w sumie jeszcze ani razu nie położyłam sięna moment
a wiki mi się wydaje, że z maleństwem można wychodzić jużdużo wcześniej, tylko oczywiście nie w upał tylko pod wieczór lub z samiuśkiego ranka
tusia25
Fanka BB :)
Asiolku bidulko ja mialam to samo, balam sie jak zblizala sie godzina karmienia. Mi dziewczyny (chyba Frida - a wlasnie co z Frida?) doradzily bym zastosowala te kapturki. Myslalam, ze nic z tego nie wyjdzie, bo w szpitalu probowalam i mala nie chciala przez nie ssac, jeszcze gorzej sie denerwowala wiec sobie odpuscilam. Ale w domu sprobowalam i sie udalo. Przy podaniu jej w tym piersi nie splaszczam juz brodawki tylko przykladam i trzymam palcami na dole i gorze by nie odpadl i mala jakos sama sobie wsysa sutka i czesc brodawki w tego dzyndzla w kapturku. Wtedy chyba jej zle podawalam. Mam nadzieje, ze tobie sie uda i karmienie stanie sie i dla ciebie przyjemnoscia po czesci, a nie udreka. Powodzenia, niech Majka ladnie ssie.
reklama
kaśka k
Fanka BB :)
ja moją kruszynkę wystawiłam na drugi dzień na 15 minut na balkon a już po tygodniu byłyśmy na pierwszym spacerku
teraz codziennie wychodzimy
no właśnie coś Fridy nie ma widać
teraz codziennie wychodzimy
no właśnie coś Fridy nie ma widać