reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

alfa1-fetoproteiny a co to jest :-)

ja teraz waże już 78 kg :-) od początku ciązy przytyłam 10 kg także jestem pulpecik :-) ale mowie sobie, że dieta nie bedzie źródłem stresu tak jak przez ostatni rok kiedy sie odchudzałam i jem to na co mam ochote... martwić sie bede po ciązy jak schudnąć :-) a wprawe już mam :-)

moja koleżanka, która ma termin na maj ma pecha :-) jak idzie na usg dzidzia się ciągle pupą odwraca i ani myśli inaczej :-)

Ja za 2 tygodnie może już bede wiedziała....

reklama
To alfa-costam,to badanie krwi stwierdzajace czy dziecko niema rozszczepu kregoslupa,zespolu downa...To badanie wykonuje sie w 4 miesiacu ciazy i dlatego jestem ciekawa.A czytalam ze wszystkie ciezarne powinny mu byc poddane...Ciekawe

nic nie slyszałam o takim badaniu ... ale zapytam sie lekarza co on o tym sadzi...
Ja oczywiscie nei chciałam wcale tyle przytyć i nadal nie chce... ale mam strasznie spowolniony metabolizm... a do tego ochote ciągle na słodycze, których wcześniej nie jadłam i teraz są efekty...
nie mogę się doczekac kiedy bedzie cieplej.... wtedy człowiek inaczej funkcjonuje jest żywszy ma wiecej energii a teraz mam wszechogarniającego lenia.... i już jak sie budze to mam ochote isc spać :-) pogoda szara... pochmurno.... tylko ciepły kocyk, jakiś soczek i ksiażka :-) albo internet :-)

ja ostatnio czuję sie lepiej... może z Męzem w końcu uda nam się dojsć do porozumienia... narazie dobrze nam idzie :-)
Dziś przegladała ubranka ciązowe i oglądałam karnisze do mieszkanka... spisalam adresy sklepów i ... czekam na kase a potem maraton :-) no i mam zamiar kupić jeszcze wszystkie konkatky, gnizdka itd. juz wybrałam kolor :-) no i oczywiscie klamki do drzwi :-) jejkujak ja sie nei moge doczekać :-)

no :-) bzika dostaje :-) - tak bardzo bym chciała już tam mieszkać :-) aha.... w sobote wybraliśmy z Mężulem meble do kuchni :-) Teściowie nam zesponsorują gdyby nie oni i moi rodzice to cienko widziałabym to nasze mieszkanie ale bardzo nam pomagają :-)

Asiolku - ja tez czekam na wiosne :-) Ja przytylam okolo 4 kg, ale wczesniej mialam niedowage, wiec jeszcze nie włączam lampki alarmowej :D

A co do pogody - przeczytalam na onecie prognoze, ze od kwietnia beda upaly i cale wakacje beda upaly z temperatura 30-35 stopni. To chyba dla niej nienajlepiej - bedziemy puchnać niemilosiernie, a jak nasze maluszki potem wytrzymaja takie upaly? Trzeba bedzie przesiedziec ostatni okres ciąży w wannie z zimna woda :wink:

ja mam taka wielką wanne :-) w nowym mieszkanku ... kupię sobie pompowany basenik dla dzieci i zaleje go w ogródku wodą i bede się relaksowac ihihihih :-)

reklama
Do góry