reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
KObiety wlasnie wstalam i...tu taaaaki ruch dzisiaj :lol:
Agnieszko z tego co sie orientuje przynajmniej tutaj robiono mi takie badanie poprzednim razem ale tylko raz :roll: sa jeszcze takie badanie:przyskorne pobranie krwi pepowinowej: w celu wykrycia wad lub chorob u nienarodzonego malenstwa: czesciej wykonuje sie je u kobiet po 30/35 roku zycia, niestety podczas takiego badania istnieje ryzyko poronienia 2%

Kochane! my nie bedziemy sie nieczym martwic! prawda?!!!!
nasze dzieci sa zdrowe i juz!!!!!

aaa a propos ubran...to ja mam prawie same koszule, poprzednio podkradalam je Lukaszowi az sam kupil mi ich chyba z 5, ciesze sie ze tym razem bedzie cieplutko i bedziemy mogly chodzic w leciutkich sukienkach a nie w gubasnych kurtkach bo przyzam sie ze doprowadzalo mnie do szalu ubieranie rajstop,spodni,koszulki swetra i na to wszystko polar i kurtka :jak SLON wygladalam i bylo mi strasznie ciezko :roll:
a teraz bedzie tylko jedna warstwa haha
buziaki i milego dnia :lol:

Ale zescie sie rozgadaly Babeczki od samego rana... wczoraj mnie nie bylo bo.... skakal Malysz no i mialam zaleglosci np praspowanie itp :(
Agnieszka fajnie Ci wyjazd zrobi... moze lepiej sie poczujesz... my z mezem wytbieramy sie w gory, wolalabym gdzie indziej, ale zarezerwowalismy kiedy jeszcze nie wiedzielismy co sie swieci :) no i mielismy sie uczyc na nartach jezdzic, a tak to moge co najwyzej posterczec pod stokiem i popatrzec na innych - nie mogalabym tak ryzykowac... ale zmiana klimatu na pewno sie przyda no i w koncu chwila odpoczynku od pracy...
Asiolku bluzka jest sliczna... chyba niedlugo wszytskie na forum sobie takie pokupujemy... hihih
Zabko, mnie tez przeraza mysl o pracy do porodu i o szybkim powrocie do pracy a u mnie neistety to koniecznosc, choc tak staram sie myslec ze moze moja sytuacja do tego czasu sie jeszcze zmieni... trzeba myslec pozytywnie... :D
Elfiko, ja chce sie zapisac tak w marcu na szkole rodzenia, bo slyszalam wiele opinii ze duzo mowia o samej ciazy a nie tylko o porodzie i szkoda isc jak juz wiekszosc za Toba...
Agnieszka, dzis ja mam usg i tez chyba chce miec niepsodzianke wiec od razu lekarzowi powiem ze nic nie chce wiedziec poza tym czy jest zdrowe...
no a w najblizszym czasie planuje usg 3d (mam namiar w w-wie za 150 zeta) tylko nie wiem kiedy najlepiej...
Maniu ja tez slyszalam o tych upalach i boje sie co to bedzie, takie olbrzymy w temperaturze ponad 30 stopni, zeby tylko maluszki sie nie ugotowaly ... :roll: [/list]

Asiolku ciesze sie ze u Was wszystko wraca do normy :lol:

a co do mebli to my sie troszke popstrykalismy z Tesciami w zeszlym roku :? bo bez naszej wiedzy urzadzili nam kuchnie :evil:
tzn na pewno nie chcieli zrobic nam na zlosc ale mielismy zupelnie inne plany a tu masz... meble wyladowaly z bialej okleiny :shock: a mialy byc z drewna! bo cale mieszkanko mamy w drewnianych meblach takich niby troszke wiejskich i na wzor starych wiec kuchnia miala byc taka cieplutka....
no nic...
po powrocie trzeba bedzie cos zmienic..szkoda tylko ich pracy, pieniedzy i czasu :roll:
ale i tak sa kochani...tyle ze mogli nas zapytac o zdanie!

Hej dziewczyny!! Czesto bywalo tak ze szukalyscie wózki dzieciece.Ja bylam swego czasu opiekunka do dzieci i wozki polecam marki IMPLAST. Sa super.Mozna po gorach nimi nawet jezdzic :D na rzadnych gorkach czy nie rownych chodnikach nie skacza jezdza miekko.Znalazlam sobie stronke i wam podaje

http://www.swiatdziecka.pl/shop.html?cat=81

AGNIESIU ja to badanie robilam 14 stycznia. We francji to jest obowiazkowe. Tutaj juz przy pierwszym duzym USG w 2,5 miesiaca okreslaja prawdopodobienstwo tych chorob wedlug wymiarow dziecka. Ja np. mialam wynik 1/4409 i lekarz powiedzial mi ze z tym wynikiem moge odmowic badania krwi, ale ja zrobilam tak czy inaczej. Mialam na to czas do 31 stycznia. O ile sie dobrze orientuje to miedzy nami jest 3 tyg. roznicy wiec Ty powinnas je zrobic przed 21 lutym. A to pobieranie krwi z pepowiny mozna zrobic tylko w przypadku kiedy zwykle badanie wykaze duze prawdopodobienstwo wystapienia tych chorob.
ASIOLKU ja tez taki leniuch jestem !!! A dzisiaj to juz pobijam wszelkie rekordy lenistwa ! Chyba sie rusze i wezme kapiel to mi zawsze dodaje troszke energi !!
Fajnie macie dziewczyny z tymi nowymi mieszkaniami !! My tez szukamy ale ciezko nam to idzie !!

reklama
Anitko my wcale nie mamy tak dobrze :wink: nasze 4katy to doslownie 4katy mamy kawalerke i jak wyjezdzalismy z Polski to dla nas bylo w sam raz a teraz troszke malo miejsca bedzie dla takiej rodzinki jak nasza wiec miedzyinnymi dlatego tak przedluza nam sie tu pobyt....co prawda Lukasz ma kontrakt jeszcze przez pare lat ale myslelismy juz wielokrotnie o powrocie..teraz jednak musimy zacisnac pasa i odlozyc ciut wiecej pieniedzy tak zeby wystarczylo na splate kawalerki i na kupno wiekszego mieszkania....a jak do tej pory to pieniadze poszly w sprzet fotograficzny i wycieczki wiec ciagle ich malo :roll: ale co tam
mam nadzieje ze wszystko sie da poukladac :wink:

ja mam tez dzis lenia i na dodatek rozbolala mnie glowa :? i ledwo zyje :?

Do góry