reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Kolorowa kredko ty jak cos piszesz to ja czuje sie jakbym byla tam obok ciebie ;) tak wszystko szczegolowo i obrazowo.
Moja dzis ladnie spala w nocy. Od 20 do 24, potem karmienie i oczywiscie marudzenie ze spiaca, wiec suszarka 5 minut w lozeczku po brzuszku, az sie uspokoila i oczy zamknela potem juz suszarka przez 10 minut gdzies obok lozeczka i pieknie mi zasnela juz o 1 a obudzila sie dopiero o 6 - zjadla, suszarka i o 7 juz spala i teraz po 9 sie obudzila. Aby wiecej takich nocek. I wam tez zycze takich przespanych nocek zwlaszcza Elfikowi moze jak jest w tym lozeczku i sie rozbudza to sprobuj i ty ta suszarka.

SYLWIO WIELGASNE GRATULACJE

Doczekalysmy sie juz naszych niespodzianek Sylwio - jednak u Ciebie dziewczynka, alez sie ciesze - mialysmy przeciez zblizone terminy i obie czekalysmy na plec. Buziaki Sylwio dla Ciebie i maluszka!!!

Anito - rodzilam naturalnie. Bylo ostro ;D. Tez sie zastanawiam jak nasz Jas tak urosl - przeciez jak wiesz od 7 msc bylam na diecie w zwiazku z watraba.... I w sumie to chyba nie jestem taka duza - 171cm wzrostu i 55 kg. Teraz nasz Jas rosnie rownie szybko...., az sie boje ;D

sylwia ogromniaste gratulacje!!!

tusiu a już taka ze mnie gaduła, czasami znajomi mają mnie dość ;) też tak dokładnie wszystko opisuję, nawet w listach i widocznie w postach też :D

[size=10pt]SYLWIA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/size]

Ale sie ciesze ogromnie i jestem ciekwa szczegolow :) Swietnie, ze udalo sie w lipcu i to w ciotki Marty imieniny ;)

Toteraz wiesci od Niunki jeszcze by sie przydaly i Kolorowa kredka niech sie uwija :laugh:
Gaga sie jeszcze na lipiec szykowala, ale cos tu ostatnio nie zaglada

A Nasze Kochane Malenstwa sa przeslodkie :)
Asiolku Twoja krupcia jest przeladniutka i rzeczywiscie widac podobizne do Ciebiei, no ale taty jeszcze nie widzialysmy.
Maniu, Twojej kruszynce to chyb atak wloski po porodzi urosly, bo jak pamietam ze szpitala to jakos misie mniej wydawalo ::) Przepieknie jej w tychsukieneczkach, taka perelka :)

Dziewczyny wiecie kiedy przychodza te okresy przyspieszonego wzrostu??? Mam na mysli te glody ktore napadaja nasze dzieci i twarja do 48 godzin zanim piersi sie nei przestawia na wieksza produkcje? Pytam tak z ciekawosci narazie, poki co mleka mi nie brakuje, choc maly czasem chce czesciej ssac, a czasem po 20 min intensywnego ssania ma juz dosc. Na piers rzuca sie jak rekin ;)
Jeszcze jak byscie mogly o szczepieniach napisac troszke kiedy pierwsze kiedy nastepne. Wiem moge poszukac, zrezta z racji mojego zawodu powinnam pamietac kalendazr szczepien ::) Wiem, ze w Polsce szczepia wszystkie dzieci przeciwko WZW typu B, a kiedy DiPerTe (blonca tezec krztusiec)? i kiedy gruzlica?
W Angli szczepia w 8 tygodniu wlasnie DiPerTe i w tym samym czasie w drugie udo na polio i przeciwko zapeleniu opon mozgowych, no i mam problem, bo nie bardzo chca szczepic zanim dziecko nie skonczy tych 8 tyg, a my dokladnie w 8 tyg jedziemy do Polski i najpewniej zostane tam okolo 2 miesiecy. Nie wiem czy bylaby mozliwosc zaczepienia ewentualnie Alka w Polsce :(

reklama
oj martuśka my to chyba raczej w lipcu już się nie uwiniemy :( no ale nie szkodzi poczekamy :) przyjaciółka z mazur liczy na 3 sierpnia, bo właśnie ma urodziny :D a już były daty obstawione,11 moja mama, 22.07 znajopmy, 28 brat artka

a my dziś z siostrą i dziećmi siedzimy tu na dole w pokoiku, (prawie piwnica) bo u nas na górze nie da się oddychać, nawet przy wiatrakach już jest 36 stopni!!

a ja zabieram się za list, bo tak jakoś piszę piszę i napisać nie mogę

Do góry