reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Tusiu sposob na pieluche zadzialal na cale dwie godziny ::)
teraz ponowilam probe i nici :( ale zawsze to cos

mamusie mam pytanie- o ktorej kapiecie wasze dzieci?

już jestem po malym zabiegu nacieli mi szwy i wszystko puściło miałam tam straszny stan zapalny i dużo ropy sie zebrało bleee a bolało jak cholera :mad:
no i jeszcze za tydzień kontrola jak te dzisiejsze dreny i odkażanie nie pomogą to wracam na dwa dni w ręce chirurga i już pod narkozą będą musieli mi tam wszystko na nowo zakładać bo mam złożony ciągły szew a nie pojedyńcze  :(

co do noszenia maluszków to zawsze ją noszę po jedzeniu około 10-20 minut bo ma problemy z odbijaniem, no i potem do łóżeczka jak jeszcze nie śpi to uruchamiam karuzelkę i jest cisza czasami jeszcze próbuję nawiązać z nią jakąś rozmowę i narazie uśmiecha się bezwiednie ale miłe i to

moja malutka płacze tylko jak jest głodna albo ma coś w pieluszcze albo nieszczęsne koleczki i nie wyobrażam sobie ją zostawiać taką płaczącą

pozatym jak dzidzie placzą to coś im jest i jeśli nawet są nakarmione i mają suchą pieluszkę a brzusio miękki najwyraźniej mogą potrzebować przytulenia w końcu niedawno opuściły nasze brzuszki swoje ciepłe i przytulne mieszkanka a tu tyle jest bodźców zewnętrznych że czasami od nadmiaru wrażeń i zbyt wielu gości dzidzie mogą płakać

Moje dziecko ciągle śpi trzeba je budzić na karmienie a nie zawsze sie to udaje.. czasami przerwy wynoszą miedzy karmieniami 6/7 godzin... dlatego ja budzimy... dziekuje za odpowiedzi bo bałam sie że może głodze moje dziecko bo pokarmu nie mam zbyt wiele... kilka dni piersi były delikatnie twarde a teraz ciągle są miekkie i mleczka akurat jest tak po 15 ml w kazdej piersi na karmienie i myślałam że to może za mało...
zastanwaim sie tez kiedy najpóźniej może przyjsc ten nawał mleczny???? czyli kiedy do mnie trafi....

Asiołku, mój Maciek na początku tez tak przesypiał i sie martwiłam, że jest głodny. W nocy budziłam się i czekałam aż on sie obudzi, żeby go nakarmić. Ale po tygodniu w domku to sie ustabilizowało i teraz już nadłużej śpi w nocy po kąpaniu ok. 5 godz. Tak, że nie masz się co martwić.

A co do zostawiania małego w łóżeczku jak nie śpi, to ja tak robię. Jak go nakarmię, kładę go do łóżeczka, żeby się sobą zajął. No i czasem tak sobie leży, aż usnie, a czasem w ryk, no i trzeba go na ręce wziąć. Teraz w te upały to strasznie jest rączkowy. Leży prawie cały goły, a i tak co chwile chce pić.

Elfiko doskonale cie rozumiem bo ja mam taka jazde od pieciu tyg. !! Najorsze sa poczatki !!
Nawet nie moge go zostawic zeby sie wyplakal bo po godinie krzyku dostaje spazm !! Piers dziecko potrafi oproznic w 5/10 min. !! Najwazniejsze zebys sie nie denerwowala bo dziecko to wyczowa i placze jeszcze wiecej !! Na mojego dziala zawijanie w kolderke zeby nie czol zimnego lozka jak sie go kladzie ! Poza tym daj troszeczke miodu na smoczek !! I zeby cos zrobic w domu polecam nosidelko !!

reklama
Kochane ja ciagle klopoty z netem mam :(

ALKA WIKI GRATULACJE DORODNYCH DZIECIACZKOW!!!!!

SYLWIA I NIUNKA  powodzenia, myslami byla i jestem z wami przez dzien. Mam nadzieje ze wreszcie doczekalyscie sie Skarbow :)
Aniu.g jak tam zaparcia?

Moj Alek dzisiaj pieknie spal przez dzien, narazie obudzony, ale boje sie co bedzie w nocy ::) Biore go zaraz na spacer, moze sie zmeczy ;)
Elfiko, jestes dzielna i dasz rade. Wspaniale, ze wrocilas do karminia. Ja mysle, ze trzeba przeczekac moze kilka dni, tygodni i dzidzi sie odmini.
Tusia ty to jestes tu mama weteranka, naprawde podziwiam za pomyslowosc i cierpliwosc :)
Kasiu probowalas robic nasiadowki z nadmanganianu, moze przyspieszyloby gojenie?

Do góry