reklama
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
My staramy sie nie nosic malego zbyt dlugo na rekach. Ale gdy tak na spokojnie podsumuje ile go faktycznie nosimy, to musze przyznac ze sporo... No i to noszenie to glownie usypia dziecko, a czasem tak sobie mysle, ze taki niemowlak to musi sie swiata uczyc i nie moze ciagle spac... Troche czuje se zagubiona w tym wszystkim. Z tym noszeniem to robimy tak, ze jak tylko usnie - od razu kladziemy do lozeczka. Zaczyna plakac - podnosimy, uspokajamy i znow do lozeczka. Ale nie kladziemy dziecka do lozeczka zeby samo lezalo jesli nie spi. Staram sie bawic z nim - wtedy Macius np. lezy na naszym lozku, a ja macham zabawkami, albo spiewam. No a w nocy usypianie na rekach. W zwiazku z tym pytanie - czy zostawiacie swoje malenstwa zeby uczyly sie sasme soba zajmowac gdy nie spia?
Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
Witam Was po przerwie
26 lipca o godzinie 12,45 urodziłam synka mały miał 3690 gram i 57 cm
Właśnie wróciłam ze szpitala i pomału dochodzę do siebie
26 lipca o godzinie 12,45 urodziłam synka mały miał 3690 gram i 57 cm
Właśnie wróciłam ze szpitala i pomału dochodzę do siebie
gazelaczek
*** Wariatka tańczy ***
Wiki - GRATULACJE!!! Napisz jeszcze jak Twoj synek ma na imie - czy Oliwier, jak wczesniej planowalas?
Dziewczyny, a jak Wam spadaja brzuchy po porodach? Moj na poczatku szybko sie zmniejszal, a teraz jakis zastoj... Jeszcze nie moge w pelni cwiczyc miesni brzucha i musze tak chodzic... Poza tym mam wrazenie ze musze zaczac wciągac brzuch - wtedy skora tak w dol nie leci i nie robi sie taki totalny "zwis"
Dziewczyny, a jak Wam spadaja brzuchy po porodach? Moj na poczatku szybko sie zmniejszal, a teraz jakis zastoj... Jeszcze nie moge w pelni cwiczyc miesni brzucha i musze tak chodzic... Poza tym mam wrazenie ze musze zaczac wciągac brzuch - wtedy skora tak w dol nie leci i nie robi sie taki totalny "zwis"
Asiołek
Mama Mai i Oliwki :)
;D Wiki gratulacje :-)
Gazelaczku no cóż ja narazie mam wielki brzuszek :-) ale dopiero 7 dni po pordzie jestem wiec... zobaczymy jak potoczą sie jego losy dalej :-)
zatanawiam sie jeżeli dziecko jest karmione piersią to ile mleka zjada podczas jednego posiłku... albo ile powinno zjadać?
Gazelaczku no cóż ja narazie mam wielki brzuszek :-) ale dopiero 7 dni po pordzie jestem wiec... zobaczymy jak potoczą sie jego losy dalej :-)
zatanawiam sie jeżeli dziecko jest karmione piersią to ile mleka zjada podczas jednego posiłku... albo ile powinno zjadać?
Wiki_28 gratuluje!!!
Gazelaczek u mnie z brzuchem dzień za dniem coraz lepiej ;D Sama się dziwie, że tak mi się skurcza.
A my właśnie dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek ;D I mieliśmy szczęście, bo teraz grzmi i błyska, a spacerek był przy ładnej pogodzie
Gazelaczek u mnie z brzuchem dzień za dniem coraz lepiej ;D Sama się dziwie, że tak mi się skurcza.
A my właśnie dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek ;D I mieliśmy szczęście, bo teraz grzmi i błyska, a spacerek był przy ładnej pogodzie
kolorowa_kredka
Fan(ka)
wiki gratulacje !!!!!
WIKI GRATULACJE
Asiolku dzieci powinny zjadac okolo 20 ml podczas posilku chyba ze jest duze - jak moje to nawet potrzebuje 30 ml.
Gazeleczku - my nie nosimy, bo boje sie ze jak jasiu urosnie to nie bede w stanie go dzwigac a on inaczej nie usnie. Jak nie spi i nie placze zostawiam go samemu sobei - tylko czesto zagladam i przez chwilke zagaduje, ale nie caly czas - to moje spoosby. Czuje ze wszystkie bedziemy miec 1000 opini w tym zakresie
Asiolku dzieci powinny zjadac okolo 20 ml podczas posilku chyba ze jest duze - jak moje to nawet potrzebuje 30 ml.
Gazeleczku - my nie nosimy, bo boje sie ze jak jasiu urosnie to nie bede w stanie go dzwigac a on inaczej nie usnie. Jak nie spi i nie placze zostawiam go samemu sobei - tylko czesto zagladam i przez chwilke zagaduje, ale nie caly czas - to moje spoosby. Czuje ze wszystkie bedziemy miec 1000 opini w tym zakresie
reklama
Lilka
Fanka BB :)
wreszcie doczekalismy sie poloznej
Asiolku nasze coreczki dzisiaj maja tydzien,ja jeszcze sie w najlepsze meczylam ze skurczami,ale mialam te maske z gazem rozweselajacym i bylo jakos ok ;D
dzisiaj polozna nam powiedziala ze mala w tym okresie pije tak od 5-10ml
a jak jej sie po karmieniu ulewa to znaczy ze sie przejadla i zoladek ja boli jak placze i czesto szuka cycka by sie uspokoic przy nim,no i znowu pije i to takie bledne kolo
a nasza mala na jej wizycie wlasnie to zrobila........potem dlugo ja uspokajalismy....
my ja dopajamy woda z glukoza i to dziala uspokajajaco
na moj big przyrost mleka polozna poradzila pic melise
lece bo mala sie wybudzila
Asiolku nasze coreczki dzisiaj maja tydzien,ja jeszcze sie w najlepsze meczylam ze skurczami,ale mialam te maske z gazem rozweselajacym i bylo jakos ok ;D
dzisiaj polozna nam powiedziala ze mala w tym okresie pije tak od 5-10ml
a jak jej sie po karmieniu ulewa to znaczy ze sie przejadla i zoladek ja boli jak placze i czesto szuka cycka by sie uspokoic przy nim,no i znowu pije i to takie bledne kolo
a nasza mala na jej wizycie wlasnie to zrobila........potem dlugo ja uspokajalismy....
my ja dopajamy woda z glukoza i to dziala uspokajajaco
na moj big przyrost mleka polozna poradzila pic melise
lece bo mala sie wybudzila