reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
My staramy sie nie nosic malego zbyt dlugo na rekach. Ale gdy tak na spokojnie podsumuje ile go faktycznie nosimy, to musze przyznac ze sporo... No i to noszenie to glownie usypia dziecko, a czasem tak sobie mysle, ze taki niemowlak to musi sie swiata uczyc i nie moze ciagle spac... Troche czuje se zagubiona w tym wszystkim. Z tym noszeniem to robimy tak, ze jak tylko usnie - od razu kladziemy do lozeczka. Zaczyna plakac - podnosimy, uspokajamy i znow do lozeczka. Ale nie kladziemy dziecka do lozeczka zeby samo lezalo jesli nie spi. Staram sie bawic z nim - wtedy Macius np. lezy na naszym lozku, a ja macham zabawkami, albo spiewam. No a w nocy usypianie na rekach. W zwiazku z tym pytanie - czy zostawiacie swoje malenstwa zeby uczyly sie sasme soba zajmowac gdy nie spia?

Witam Was po przerwie

26 lipca o godzinie 12,45 urodziłam synka mały miał 3690 gram i 57 cm
Właśnie wróciłam ze szpitala i pomału dochodzę do siebie

Wiki - GRATULACJE!!! Napisz jeszcze jak Twoj synek ma na imie - czy Oliwier, jak wczesniej planowalas?

Dziewczyny, a jak Wam spadaja brzuchy po porodach? Moj na poczatku szybko sie zmniejszal, a teraz jakis zastoj... Jeszcze nie moge w pelni cwiczyc miesni brzucha i musze tak chodzic... Poza tym mam wrazenie ze musze zaczac wciągac brzuch - wtedy skora tak w dol nie leci i nie robi sie taki totalny "zwis" :p

;D Wiki gratulacje :-)

Gazelaczku no cóż ja narazie mam wielki brzuszek :-) ale dopiero 7 dni po pordzie jestem wiec... zobaczymy jak potoczą sie jego losy dalej :-)

zatanawiam sie jeżeli dziecko jest karmione piersią to ile mleka zjada podczas jednego posiłku... albo ile powinno zjadać?

Wiki_28 gratuluje!!! :)

Gazelaczek u mnie z brzuchem dzień za dniem coraz lepiej ;D Sama się dziwie, że tak mi się skurcza.

A my właśnie dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek ;D I mieliśmy szczęście, bo teraz grzmi i błyska, a spacerek był przy ładnej pogodzie :)

WIKI GRATULACJE

Asiolku dzieci powinny zjadac okolo 20 ml podczas posilku chyba ze jest duze - jak moje to nawet potrzebuje 30 ml.

Gazeleczku - my nie nosimy, bo boje sie ze jak jasiu urosnie to nie bede w stanie go dzwigac a on inaczej nie usnie. Jak nie spi i nie placze zostawiam go samemu sobei - tylko czesto zagladam i przez chwilke zagaduje, ale nie caly czas - to moje spoosby. Czuje ze wszystkie bedziemy miec 1000 opini w tym zakresie:)

Moj brzuszek powoli schodzi sobie - po porodzie zostalo mi na +4kg - wiec nienajgorzej, na razie nie mysle o cwiczeniach - mam nadal problem z kroczem :(

reklama
wreszcie doczekalismy sie poloznej

Asiolku nasze coreczki dzisiaj maja tydzien,ja jeszcze sie w najlepsze meczylam ze skurczami,ale mialam te maske z gazem rozweselajacym i bylo jakos ok  ;D
dzisiaj polozna nam powiedziala ze mala w tym okresie pije tak od 5-10ml

a jak jej sie po karmieniu ulewa  to znaczy ze sie przejadla i zoladek ja boli jak placze i czesto szuka cycka by sie uspokoic przy nim,no i znowu pije i to takie bledne kolo

a nasza mala na jej wizycie wlasnie to zrobila........potem dlugo ja uspokajalismy....
my ja dopajamy woda z glukoza i to dziala uspokajajaco

na moj big przyrost mleka polozna poradzila pic melise

lece bo mala sie wybudzila

Do góry