reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Tusia Majeczce ślicznie w różowym i te słodkie skarpetki co za laseczka ;)
Agatonik slodkie maleństwo
mam pytanie dlaczego przyzwyczajacie dzieciątko do smoczka? ja myślałam że lepiej tego nie robić i narazie udaje mi się bez smoczka chować maleństwo, ale to oczywiście idywidualna szkoła każdego chociaż nasłuchałam i naoglądałam się o krzywych zgryzach przez smoki itd.....
dziewczyny co sądzicie o smoczkach dawać czy nie?

reklama
widze ze tamt kolek dzis na topie, iec czytam z zainteresowaniem bo na pwno p[rzydadza mi sie wasze doswiadzcenia jak juz Maluch zaszczyci nas swoim przybyciem... hihih
LIlko, dobrze ze dalas znac bo naprawde martwilam sie o Ciebie, wielgachne gratulacje dla powiekszonej rodzinki!!!
Joaska gratulacje! daj znac jak ma Towj synek na imie i napisz cos wiecej zastanawiam sie ile dni po terminie urodzilas, bo dzis moj czwarty, w szpitalu na ktg bede w srode - zobaczymy...
Oleńko - trzymam kciuki za Ciebie, zeby juz bylo niedlugo i bez komplikacji zadnych!!!
E mama - super powitanie, ciekawa jestem co moj wymysli... zresza najpierw bedzie mial okazje wykazac sie na rocznice slubu - jutro...
Mania - dzieki za troske, mam nadzieje ze to nastapi juz wkrotce, ostatnio przeszlo mi troche zdenerwowanie cala sytuacja... w sumie nie martwie sie tym ze po terminie bardziej stresowalo mnie to ze cos nie podobalo sie lekarzom, ale teraz ktg wzorcowe i wszytsko wydaje sie byc ok wiec i ja spokojniejsza... podziwiam za cierpliwosc przy tesciach - mi czasem jej brakuje przy mojej mamie, a co to dopiero bedzie njak małe bedzie na swiecie... az boje sie pomyslec...

alka u nas tez wszelkie znane mtody zawiodly, pozostaje zdac sie na "matke nature" widocznie dzidzia jeszcze nie gotowa...
kasiu k , co prawda jeszcze z tym doswiadczen nie mam, ale chcialabym uniknac dawania smoka przede wszytskim ze wzgledu na to ze trudno potem Malucha odzwyczaic...ale sie nie zarzekam - pozycjemy zobaczymy... ;D

Na pewno lepiej nie dawać ale czasem dziecko ma taką silną potrzebę ssania że nie ma wyjścia.
Ja to przerobiłam z moją córeczką doszło do tego że cały czs mi wisiała na cycu a w nocy dosłownie co 15-20 minut budziła się i chciała possać cyca
No i po 2 takich nocach miałam dość i wtedy dałam jej skoczek ale ona wtedy miała ok 3 miesiące

Kasiu u mnie bez smoka to Majka by mi godzinami na cyckach wiiala np. 5 godzin, bo ma ona jakas wielka potrzebe ssania i np jak jest zmeczona to tak szuka cyca byle go tylko przez sen cmokac, lub tez jak placze to smok ja dobrz uspakaja. Dzieki niemu naprawde u mnie jest o wiele lepiej. Cycki ma tylko na okolo 40 minut do jedzenia i jest o wiele bardziej spokojna. Jak nie ma potrzeby to lepiej nie dawac wlasnie dla pozniejszego zgryzu, ale nieraz jest tak poprostu latwiej i lepiej na ten czas.
Ten Plantex to ja tez dawalam i wogole nie bylo efektu, wiec zaprzestalam. kolki same przeszly.
Kasiu jak tam szczepionka twojej malej, bo mojej okropnie zaropiala i nie wiem czy czyms ja przemywac, co z tym robic?
Dziewczyny a zadna mi jeszcze nie odpowiedziala, rozumiem, ze moze nie wiecie, ale napiszcie czy wasze tak maja, ze przez sen sie preza caly czas i stekaja i to nawet przez 3 godziny, tak jakby kupe chcialy zrobic a nie mogly.

... ja dzis nadrobilam zaleglosci w prasowaniu - 4 godziny przy zelazku, ale podobno u nas od jutra upaly wiec wolalam miec to juz z glowy... teraz chyba pojde poleniuchowac.. w koncu nalezy mi sie... brzuszek mis ei stawia dosc czesto ale poza tym zadnych skurczy nie czuje, tylko Kruszynka jest jakby nieco bardziej ospala...

Witam wszystkie mamy przyszłe i obecne. Dzisiaj była u mnie z wizytą patronażową położna środowiskowa. Mało sympatyczna babka ale co tam. Ponieważ Jagódkę bolał całą noc brzuszek (strasznie prężyła się i napinała, podkurczała nóżki i była bardzo niespokojna. Nawet nie płakała tylko  od czasu do czasu krzyknęła- dokładnie te same objawy co u twojej dzidzi Agatonik), więc najbardziej interesowała mnie jak mogę pomóc małej. Położna poradziła mi picie koperku i Plantexu (ale przeze mnie a nie przez Jagódkę) najlepiej pół godziny przed zjedzeniem smażonego albo innych cieżko strawnych potraw, a dla małej poradziła Esputicon 2x1 kropelka. Poza tym po jedzeniu albo pół godziny przed kładzenie dzidzi na brzuszku.

Tusiu, Maciek tez sie czesto pręży w czasie snu. Czasem dlatego ze chce zrobic kupke, kiedy indziej mam wrazenie ze jakis nerwowy jest chyba... Czasem sie uspokaja i wycisza, a czasem w ogole sie budzi.

reklama
Kasiu Wiki ma racje moj tymul mial silna potrzebe ssania i nieobeszlo sie bez smoka....moze to tez troszke przez moje niedoswiadczenie :-[ imala cierpliwosc i teraz mamz tym smokiem przechlapane :-[ :p

Gabi smoka nie dostaje i mam nadzieje ze tak juz zostanie

Do góry