reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Oleńka - trzymaj sie! Żeby dzidziolek jak najszybciej sie zdecydowal na WIELKIE WYJŚCIE!

Alka - gratulacje! Dzis masz termin porodu  ;) :p

Witam Panie po chwili nieobecnosci, informuje ze jestesmy juz w domku, tzn ja i moj synek!!!!!niedlugo sie odezwe i wszystko opowiem...na razie musze troszke odpoczac, caluski.....

witam
wpadam w przerwie miedzy kolkami nie do pokonania :p
Moja slodziutka corcia postanowila pokazac na co ja stac i od kilku dni malo spi malo je a krzyczy w nieboglosy ;D ;D ;D
na nic nie mam czasu ale kocham ja najbardziej na swiecie :laugh:
gratuluje Lilce i Milence , Niani i Maksowi i wszystkim nowym mamusia jescli ktoras pominelam.
dziewczyny czy wasze dzieci zawsze bekaja po jedzonku? ja nie wiem czy jak spi przy cycu to mam ja do pionu stawiac??
Chociaz jak nie beknie to ma kolki hmmm co robic??

Elfiko, podobno gdy maluch spi przy ssaniu to nie lyka powietrza. My z mezem baaardzo w ta teorie wierzymy i NIGDY Macka nie ruszamy gdy podczas snu sobie pojadl. Raz chcielismy byc dobrzy i pionizowalismy go do odbijania. I baaardzo tego zalowalismy. Ze dwie godziny tego zalowalismy :p ::)
Wazne tylko zeby dzidzia spala na boku, wtedy gdy sie uleje, to sobie wyplynie i nie ma ryzyka zakrztuszeniem.

My na kolki mamy taka terapie - dwa razy dziennie w lyzeczce przegotowane wody rozpuszczamy pol ampulki leku LAKCID i dwie krople ESPUTICONU. Maciue ladnie zlizuje wszystko z lyzeczki i chyba jest spokojniejsze. I jeszcze 2-3 razy stosowalismy czopki glicerynowe gdy mial problem z kupka. Teraz wszystko wydaje sie byc w porzadku i ja nawet zaczynam rozszerzac diete.

no ja tez nie jestem zwolennikiem tego odbijania, ale bylam dzisiaj u pediatry i ona kazala bezwzglednie odbijac po jedzeniu, a ten moj bąk jak zasnie to potem tylko jej główka zwisa z mojego ramienia i nici z odbijania ::)

odkad mamy bujaczek który jest lekko pod skosem to skończyły się większe problemy z ulewaniem, kładziemy mała zawsze conajmniej na pół godzinki po jedzeniu i jest lepiej czasami sobie odbije na pół leżąco i też jest ok

reklama
Ja czytalam i na szkole rodzenia slyszalam ze jak maluch podczas jedzenia spi, to nie lyka powietrza. I ze dluzej niz 10 min to nie ma co trzymac i czekac na odbijanie. Ja w szpitalu nie mialam sily po karmieniu trzymac malego na bekanie i tez bylo dobrze... No ale tak to jest - co lekarz to inna rada... Ja tam staram sie zawsze znalezc zloty srodek, najlepiej taki, ktory jest najbardziej dla mnie wygodny. W koncu jakimis kryteriami trzeba sie kierowac, prawda?  ;) :p

Do góry