reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Racja Gazelaczku ale chciałabym być z Wami wszytkimi na bieżaco , a nie zawsze na końcu. No ale racja, Maksia zdrowie najważniejsze. A maciuś jest jedym ze sliczniejszych dzieciaczków jakie wiedziałam. Ogladałam je z Michałem. tez mu sie podobał.

Oleńka - ta mikstura jest zalecana przez położne a wrecz nieoficjalnie stosowana w szpitalach. Napisałam Wam o niej bo sama byłam swiadkiem jak jedna kolezanka z która lezałam w szpitalu wypiła i kilka godzin później urodziła. Miała rozwolnienie ale to chyba nawet lepiej, bo przynajmniej sie oczywsciła przed proodem. To naprawde działa!! A jak u Ciebie z szyjką??I przede wszytskim jak z terminem, bo nie masz suwaczka i nie wiem.

reklama
;D ;D Aniu G trzymamy kciuki z całych sił !!!!

Dziekuje dziewczyny ja też sie bardzo ciesze z tej sypilani... mimo kłopotów finansowych itd. los sprawił że rodzice kupili nam sypialnie a mebelki dla dzidzi siostra pożyczyła... a wózek wiecie że kosztował 50 zł i wymagał troszke pracy wiec:-) mamy wielkie szczescie :-) i ja też w tej sypialni czuje sie bardzo dobrze :-) ten nasz kącik ma taką miłą atmosferkę :-) jeszcze tylko najbardziej oczekiwany gosc dołączy w poniedziałek (wtedy wracamy do domku) i już wszysctko bedzie w komplecie:-)

Asiolku, po prostu odjazd!!! cacko ten Wasz wspólny pokoik!!!

NiaNia, ja na razie Cie nie opuszczam choc nie powiem ze bym nie chciala...

Aniu.g trzymam za Ciebie kciuki i wracaj do nas ze slicznym, zdrowym bobaskiem... ciekawa jestem ile bedzie wazyla Twoja Kruszyna, bo te szacunki z usg pokazywaly ze kawal dzieciaka będzie  ;D

NiaNiu termin miałam z ostatniego usg na 12 lipca a z wyliczeń mojego lekarza na 13 lipca, co z szyjką to nie wiem jakio jest stan na dzisiaj, na ostatniej wizycie moja gin po przebadaniu powiedziała że pewnie urodzę przed teminem bo już krótka szyjka a tu już 1 tydz. po, a ona teraz jest na urlopie, dzwoniłam do niej wczoraj powiedziała mi że jak do piątku się nic nie ruszy mam zgłosić się do szpitala na ktg a i tak nie ma gwaracji że mnie położą, ale do piątku mam nadzieję że już urodzę, dlatego dzisiaj wypróbuję tę mikstrurkę, bleeee :p bo już nic mi nie pomaga nawet przytulanie do męża ;)

Aha dziewczyny jak się u was praktykuje w szpitalach, czy samodzielnie się golicie i wykonujecie lewatywę przed porodem w domu? moja siostra rodziła w zeszłym roku i lekarz prowadzacy poradził jej aby sama w domu spokonie sobie to wszystko zrobiła..... Podobno można zakupić taki zestaw w aptece :-[

ani golenie ani lewatywa nie są wymagane przynajmniej tam gdzie ja rodziłam pomijając to sama się wydepilowałam a o małą lewatywe poprosiłam przed porodem żeby uniknąć stresu że coś jeszcze mi tam się pcha na świat oprócz mojego dzieciątka ;D

Oleńka, z tego co wiem w szpitalu który ja wybralam sie tych zabiegow nie przeprowadza... i nie jest konieczne wykonanie ich przed, polozna mowila mi ze jak trezba bedzie podgolic do szycia czy cesarki to to zrobia ale nie robia tego "jak leci" przed, a lewatywe mozna zrobic dla wlasnego lepszego samopoczucia

No tak z tym przytulaniem to mnie tez to nie pomaga :-)
Ale mikstrura na własne oczy widziałam że działa. Byłam przy tej dziewczynie od moemntu wypicia do samego porodu. Wypiła po południu ok 17 a bóle zaczeła mieć o 23.30. Mam nadzieje, że Tobie tez sie uda. A powiem szczerze, że faktcznie nie ma nic gorszego niz lezenie po terminie w szpitalu. Słowo daj napatrzyłam sie na te laski błagajace o pomoc. Pij mikstrure, mam nadzieje, że Ci pomoże.
Czekam na rezultaty.

reklama
Do góry