reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Mój mąż dzisiaj poszedł pierwszy dzień do pracy więc urzędujemy z Maćkiem sami w domu :) Dzięki tym nakładkom na brodawki je więcej i dzięki temu spokojniej i dłużej śpi.
Tusia! Może spróbuj herbatkę z kopru włosiego na tę kolkę. Ja małemu daje jak się wije i czasem pomaga.
Asiołku, nie moge uwierzyć, że to już za trzy dni. Trzymam kciuki!!!!!! Mnie cewnikowali bez znieczulenia ale nie bolało.
KURKO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A mnie dziś w nocy obudziły skurcze i bolał mnie brzuch jak cholera. No ale co z tego jak było to moze ze 3 razy i cisza. Zasnełam i dziś prócz wiercenia sie małego i okropnego cięzaru brzucha niewiele czuje Nie wiem jak dłuzej to wytrzymam ale to naprawde staje sie męczące. Ide znów w czwartek do mojego ginekologa, ma sprawdzic czy cos sie wydrarzyło a jak nie to "rozruszac szyjke" cokolwiek to znaczy łaaaa....

Tusia moja Martynka też ulewa troszkę to przez to napinanie się przy kupce, ja pójdę dzisiaj po te kropelki esputicon po co mała ma się męczyć a jak dałam jej plantex to faktycznie pomogło zeszły jej gazy brzusio zrobił się miękki ale za to miała bieguneczke przez dwa dni i też się męczyła więc ten esputicon wydaje mi się najrozsądniejszy plus masowanie i ogrzewanie brzuszka

Gratulacje dla nowych mam. :)
Mała znowu dala mi popalić. Obudziła się o 5, powisiała na cycu do 7.30. I znowu obudziła się po 8, zasneła po 11. Mam nadzieję że trochę pośpi to i ja może będę miała szansę się zdrzemnąć. Jest jakaś poddenerwowana. Nie bardzo wiem czemu. Załatwia się normalnie i ma mięki brzuszek. Tylko strasznie się złości. :mad: I napina. Czyżby zaczynały się kolki? :(

dobrze że napisałaś jakoś zawsze o tym zapominam, a naprawdę wart :) chociażby po to żeby zobaczyc takie rozpuszczone bachory, oj niektóre sa okropne :)

kurko gratulacje !!!

emamo zazdroszczę :) teżbym jużchciała jechać na porodówkę :)
a u mnie nic ciekawego co chwila wyjścia do toalety. brzuch mi opadł i siostra wczoraj stwierdziła ze jeszcze tak z tydzień i już a szwagier że 2 dni!!!(powiedziałam mu żeby mnie nie straszył i nie pocieszal) no no ciekawa ja jestem ;)

reklama
Niania fajnie ze przypomnialas o zaklinaczce.
Kurcze, Jak czytam jak długo wasze dzieci jedzą to jestem w szoku. Maciek je przeciętnie 20 minut, czasem 15, a czasem 30, ale nigdy dłuzej.

Do góry