reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
;D Martuska gratulacje ale mnie zaskoczyla ;D
Co do karmienia piersia trzeba byc naprawde wytrwalym dla tych maluchow, bo jak juz pewnie nie tylko ja zauwazylam duzo jest takich dzieci co wisza godzinami na cyckach. Mojej Majki pediatra powiedziala, ze dzieci jedza okolo gora 40 minut reszta ich cycolenia to poprostu taka ich potrzeba ssania nie ze jedza. Dlatego jak robi sobie smoczka z piersi wklada sie palec w koncik ust i ja mu zabiera, bo jak bedzie tak wisiala godzinami na piersiach to predzej czy pozniej wykonczy tym mame czy jej piersi. No ale wiadomo, ze takie dziecko zaczyna plakac i trzeba mu cos dac wzamian (smoczka) I to jest najgorsze, bo jak ktos chce karmic piersia to lepiej bez zadnych smoczkw, bo dziecko zle potem ssie piers - tak bylo i jest u mnie, dlatego ja nie karmie juz piersia, bo moja zle sie juz do nich dobiera - gryzie. Sciagam pokarm i daje jej go z butelkiI Badz tu madry, co tu zrobic by obydwie strony byly zadowolone - by mamy nie musialy godzinami swoich piersi poswiecac dla dzieci i by dzieci mialy tyle ssania ile potrzebuja.
Takie tam moje refleksje z karmienia.
Powodzenia wszystkim mamom w karmieniu - duzo cierpiliwosci i wytrwalosci, czego mi w tym zabraklo.

Kasiu k Martynka slodziutka jest. Swietnie ze przybiera juz na wadze!.

Zazdroszcze Wam mamusia, ze mozecie tulic swoje kruszynki...

reklama
Martuska!!!! Martus i Slawku OLbrzymie gratulacje!!!! Alex jest sliczny!!!
a mi az sie lezka zakrecila tak ladnie Martus z Malym wygladasz!!!!!!

dziewczyny ja padam ...upal mnie wykonczyl :p
a tak chcialam sobie poklikac z Wami

przyjrzalam sie suwaczkom i hehe juz nie dlugo beda wszystkie dzidzie!! ;D ;D ;D
kulotka kochane jak samopoczucie?!!!
trzymam zaWas kciukasy!!

a ...Tusiu z Majki to bedzie niezly numerek ;) swietne te Wasze zdjecia!!!
no i Klauds!!! Synus to niezly przystojniak ;D nic dziwnego ze panny sznurem ;)

Do góry