reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Moj bobas wedlug USG urosl w ciagu 10 dni 200gr (ale to USG pokazuje ze moj bobas wazy 4200 +/- 630 - wiec nie wiem jak to bardzo jest mylne)

reklama
I jeszcze jeden wniosek, jak najpóxniej do szpitala jak juz sie zacznie rodzić!! To jest masakra dziewczyny. Lezałam na sali przedporodowej na tescie oksytowcynowym przez 3 godziny a obok przy otwartych dzrzwiach dwie laski rodziły. Az sie zdziwiłam bo cicho jakos rodizły. Było słychac tylko to ostatnie jęknięcie jak juz dziecko wychodziło. I one nie miały zieczulenie!!!!Jezu mówie Wam , jak juz sie dziecko urodziło to taki mi łzy leciały jakbym ja urodziła, ciurkiem.

a co do porodu w wodzie, to ja też bym chciała, tylko że moje dwie znajome rodziły w świebodzicach i w końcu musiały i tak rodzić na sucho. niewiedziałam dlaczego, ale się dowiedziałam nie zrobili im lewatywi i zanieczyściły wodę i koniec. więc wiem muszę skomlić o lewatywę ;)
a siostra odpadła do porodu w wodzie, bo miała duże upławy

Nianiu mnie intuicja mowi ze urodze chlopaka, no ale ja nigdy nie bylam dobra z wlasnej intuicji ;).

Jestem bardzo zadowolona ze nie znam plci - dodatkowy dreszczyk emocji ;D

Sylwio mysle ze dzis to napewno postawili ci dobra diagnoze (zakladam ze ilosc lekarzy ktora jej dokonywala powoduje ze mozesz byc spokojna).

Juz niedlugo....

Sylwunia ja nie chciałam cie przestarszyc ale ja miałam stycznosc na izbie przejec przez trzy dni z trzema róznymi lekarzami i kazdy mówił co innego. Na ewidentny szok czwratego lekarza (zastepujacego mojego prowadzacego) natychmiast poszłam do szpitala. Trzeba uwaac na tych partaczy i kontrolowac sprawe na wlasna reke, nawet jak wezmą cie za panikare. Kij im w oko, zbyt dużo dzieci umarło jezscze przed narodzinami przez tych debili. A nwet jesli sa dobrzy to pamietajmy że to tylko ludzie!

A dzidzius rosnie średnio 200 g na tydzień. A to usg faktycznie sie mysli w obie strony. Podczas mojego pobytu sama byłas swiadkiem dwóch prodów gdzie dzici uroziły sie w innej wadze niz na usg (jedno mniej a drugie wiecej o 500 g).

Kredko - ale to moze tak tylko juz pod koniec dzieciatka rosna? - ja nie mam pojecia, zreszta zakladam ze te pomiary sa jakies kiepskie - jak ja mam urodzic takiego koloska ;)?

reklama
ok dziewczyny miło tak się siedzi na bieżąco, ale idę kończyć murzynka, bo już sobie częściowo zamotałam, zrobiłam pomidoróweczkę i idę przeprasuję pościel dla nas i tymka żeby tatuś później tylko ubrał :)

pozdrowionka

ooooo u nas coś się pochmurniasto robi ale fajnie :) tylko jeszcze pranie może sobie zbiorę bo moze będzie i deszczyk ..

Do góry