reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy Kraków

Na Wielickiej. A kiedy to nie wiem, jak nam dadzą termin, ale tam jest dość długie czekanie więc pewnie w październiku to będzie więc nawet nie liczę który to będzie tydzień życia ;)

reklama
Do końca 4 miesiąca życia. Czasem mówią że do 12 tygodnia, ale jak co to większe znaczenie ma u dziewczynek, to może do 12 której zdążyć u nich, a u chłopca można w tym 4 miesiącu jak co.

to na wielickiej prywatnie najbliższy termin 7 wrzesień to u nas będzie 11 tydzień, a na nfz nie mogę się dodzwonić ale pewnie nie szybciej :;:-/

Tydzień temu na NFZ tam był przełom września i października także teraz już na pewno październik

a mi w wypise z Ujastak napisali że usg bioderek nie refundowane z NFZ ...
ja robię w Centrum medycznym w Liszkach, bo mieszkam poza Krakowem, wszyscy mi polecali ( połozna, pediatra) termin mam na 1 września.

a ja mam pytanie, chusty czy któraś z Was może polecić kogoś kto dobrze uczy ? indywidualnie lub grupa? szukam czegoś, bo się chustowac będziemy

Na wielickiej na NFZ dziś byly.terminy na 5 październik. A wogole to przez 3 tyg lekarz ma.teraz i urlop i dlatego tak.

Karuzela z tego co wiem usg bioderek tak jak pisalas robi sie w 6-8 tyg. Ja robie u dr Cyrul, to jest zwietna specjalistka. Przyjmuje na wislnej i na ul zaczarowane kolo 5 diagnoza i diagamed. Chyba nie ma do niej juz terminow, ale moze maja tam innych specjalistow. Sprobuj zadzwonic.

Abed my z mezem (jeszcze w ciazy) bylismy na warsztatach chustonoszenia w centrum koala na zwierzynieckiej. Polecam. Tez mozna chyba umowic sie indywidualnie w domu:) juz nosze troszke mala w elastycznej, fajna sprawa:) w tkana jeszcze jej nie motalam:)

reklama
I ile jeszcze tego mm zjada?
U nas trochę problem z wiszeniem (takim nieefektywnym) na piersi, wieczorami też się wspomagam trochę mm. Strasznie chaotyczne to karmienie u nas narazie, a poza tym jeszcze nie mam pewności że dobrze przybiera. W środę wizyta u pediatry to może jak ponownie zobaczę że ładnie przybiera to wyluzuje :-)
Widze ze nie odpowiedzialam:) u nas caly czas karmienie mieszsne, z piersi ma malutko, mm ok 6 razy dzisnnie 70-90 ml zjada:)

Do góry