reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja już sama nie wiem co myśleć. Czy ciężej czy łatwiej :D w sumie to chyba też zależy jaka różnica wieku . A jak u Was jest ? Będzie duża różnica ? Jedni mówią że dzieci się wychowują razem inni że trzeba pilnować żeby się nie pozabijały XD także ten … ja najbardziej się zastanawiam jak zrobić ze spaniem . Córka będzie miała 2 lata jak urodzi się małe bobo. A póki co łóżeczko stoi obok łóżka , gdzie zasypia a i tak ląduje u nas w łóżku. Więc jak będzie jeszcze małe to już w gl nie wiem jak to ugryźć :D

Ja już sama nie wiem co myśleć. Czy ciężej czy łatwiej :D w sumie to chyba też zależy jaka różnica wieku . A jak u Was jest ? Będzie duża różnica ? Jedni mówią że dzieci się wychowują razem inni że trzeba pilnować żeby się nie pozabijały XD także ten … ja najbardziej się zastanawiam jak zrobić ze spaniem . Córka będzie miała 2 lata jak urodzi się małe bobo. A póki co łóżeczko stoi obok łóżka , gdzie zasypia a i tak ląduje u nas w łóżku. Więc jak będzie jeszcze małe to już w gl nie wiem jak to ugryźć :D
U mnie będzie jeszcze mniejsza różnica wieku. Syn śpi z nami w łóżku. Od jakiegoś czasu bardzo mocno pracuje nad tym żeby przesypiał całe noce, bo do tej pory była tragedia i wiele pobudek. Kupimy synkowi w przyszłym miesiącu duże łóżko i na początku mąż będzie z nim tam spał w pokoju a później po usypianiu będzie zostawał synek sam

czemu ciężej? Ja myślę że trochę łatwiej, co wiadomo co i jak ;D
Bo drugie pod nogami bedzie sie platac 😉 bardziej o to chodzi, ze nie będzie trzeba jednym się zająć ale dwoma. Bo musisz poświęcić czas tez starszemu dziecku.
Latwiej na pewno jesli chodzi o cala pielegnacje 🙂

U mnie 5 latek, spi u siebie, czasem wola tatew nocy więc może źle nie będzie

oo to u nas podobna różnica wieku, mój mały będzie miał 2 lata i miesiąc ;)

Myślę że każde dziecko jest inne. U mnie choć mlody 5 lat to np nie chce rodzeństwa. Każda próba ( chociaż nie moja bp ja prosiłam żeby mu nie mówili jeszcze) kończy się tekstem że on nie chce i wyrzuci dziecko. Także nigdy nie jest idealnie

reklama
Myślę że każde dziecko jest inne. U mnie choć mlody 5 lat to np nie chce rodzeństwa. Każda próba ( chociaż nie moja bp ja prosiłam żeby mu nie mówili jeszcze) kończy się tekstem że on nie chce i wyrzuci dziecko. Także nigdy nie jest idealnie
no tak, też im starsze dziecko tym bardziej świadome. No i może też pojawić się zazdrość . Ja mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś uda Wam się ugryźć temat i pojawi się akceptacja .

Do góry