reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Czytam o tych mdłościach i wymiotach i bardzo wam współczuję dziewczyny :( ja w połowie 7 tygodnia i nic kompletnie mi nie jest, jedyny objaw ciąży to okropny ból piersi czasami tak duży, że nie wiem jak się ułożyć. Co do l4 uważam, że trzeba myśleć o sobie bez zastanowienia bym poszła już teraz gdybym tak źle się czuła, trzeba postawić na siebie :)
Ja mam tak samo , co prawda jestem dzisiaj 5+1, i na razie nic mi nie jest. Czasami mam delikatna fale mdłości ale to zaraz przechodzi. Mnie nawet piersi za bardzo nie bolą, aż się zastanawiam czy wszystko ok bez tych objawów 🫣

Z jednej strony jest nacisk ze strony szpitala na karmienie piersia, a jak tylko dziecko im przeszkadza bo z jakiegos powodu ciagle placze to sru mu butle 🤦‍♀️
Fajnie, ze udalo Wam sie kp pomimo takiego startu pod gorke.
Mojej córce tak dała butlę, bo płakała (a to widocznie w kawce nocnej przeszkadza). Przyssała się bo butli za bardzo i oczywiście żołądek nie utrzymał. Pani łaskawie musiała mi pomóc ją przebrać. Ale dziecko po tym spało 7h, a ja ratowałam się laktatorem żeby dalej rozbujać laktację. Następnej nocy już nie pozwoliłam na butlę. Płakała (bo ciężko maluszkowi złapać pierś i często wypada), ale już mnie nie obchodził komfort położnych tylko moje kp.

Dziewczyny czy to normalne zeby na poczatku ciazy puchły nogi, piersi? Boze... to poczatek a brzuch mam jak balon, nogi jak parowki...... co bedzie dalej...🤔 czuje jakbym moje cialo mialo wybuchnac

Z mojego doświadczenia niestety normalne. Po pierwszym trymestrze opuchlizna znika, żeby pod koniec ciąży wrócić że zdwojoną siłą. Ale pewnie nie ma reguły :)

Ja mam tak samo , co prawda jestem dzisiaj 5+1, i na razie nic mi nie jest. Czasami mam delikatna fale mdłości ale to zaraz przechodzi. Mnie nawet piersi za bardzo nie bolą, aż się zastanawiam czy wszystko ok bez tych objawów 🫣
Ja też czuję piersi, nudności jeszcze nie czuję, ciekawe czy się pojawia. Dziś za to czuję takie pulsowanie w jajnikach od czasu do czasu, ale nie, że jakiś ból.

Cześć dziewczyny. U mnie sytuacja jest dość nietypowa. Mam 43 lata i szóstkę dzieci. Mimo spirali zaszłam w ciążę. Jestem teraz w 6 tygodniu( 5+1). Zrobiłam wstępne badania. Ale poziom progesteronu to jedyne 15,13ng/ml. Jak U Was to wygląda. Czy na forum są tak dojrzałe mamy jak ja?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. U mnie sytuacja jest dość nietypowa. Mam 43 lata i szóstkę dzieci. Mimo spirali zaszłam w ciążę. Jestem teraz w 6 tygodniu( 5+1). Zrobiłam wstępne badania. Ale poziom progesteronu to jedyne 15,13ng/ml. Jak U Was to wygląda. Czy na forum są tak dojrzałe mamy jak ja?

Ja mam 10 lat mniej i to dopiero moje czwarte dziecko, ale oboje z mężem zgodnie mówimy, że nie zamykamy jeszcze fabryki 😀 na Facebooku jest grupa dla rodzin wielodzietnych, bardzo polecam, bo panuje tam świetna, życzliwa atmosfera, można dostać dużo wsparcia i praktycznych porad :)

Hej, ja w przyszlym roku koncze 42, jestem w ciazy z trzecim dzieckiem, tez 5+1. Niestety poziomu progesteronu nie znam.

Czytam o tych mdłościach i wymiotach i bardzo wam współczuję dziewczyny :( ja w połowie 7 tygodnia i nic kompletnie mi nie jest, jedyny objaw ciąży to okropny ból piersi czasami tak duży, że nie wiem jak się ułożyć. Co do l4 uważam, że trzeba myśleć o sobie bez zastanowienia bym poszła już teraz gdybym tak źle się czuła, trzeba postawić na siebie :)
ja dziś zaczynam 8 tydzień i też nic poza bólem piersi. Czasami sporadycznie mam uczucie że mocno głodna jestem że aż zemdli delikatnie, mimo że jadłam godzinę wcześniej ale to czasami tylko a tak to oki już nawet zmęczona nie jestem. We wtorek idę na wizytę ❤

reklama
ja w 1 ciąży miałam 12 progesteron + krwiaka i dostałam luteine

Do góry