reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Wow wygląda smakowicie 😋 Sama taką robisz ? Ja dzisiaj pierogi ale z garmażerki 😅
Tak, sama. Miałam fazę na pizze jak z pizzerii, przerobione tik toki facebooki, doskonalenia. 😅 kiedyś jeszcze marzy mi się piec do pizzy ale to może kiedyś jak dorobimy się tarasu..

reklama
Ja dzis bylam z synem na kontroli u lekarza i obok jest taka przyczepa z rybami i nakupiłam śledzi w różnych smakach, i się najadłam tych śledzi w oleju i cebuli i się zastanawiam czy w ciazy w ogóle można śledzie jeść 🙈 a najlepsze jest to że na cebulę mam odruch wymiotny a tu w śledziach weszła jak złoto 😅
Ja w tej ciąży się mocno pilnuje, w poprzedniej przytyłam 30 kg ! A wydawało mi się że normalnie jem. Teraz naprawdę uważam, co jest ciężkie bo od wszystkiego mi nie dobrze i najlepiej to mi schodzą białe bułki z szynką. Najważniejsze że mnie totalnie od słodyczy odrzuciło.

Dziewczyny mimo brania xonvea jest mi nadal strasznie nie robrze calymi dniami. Chyba jestem zmuszona pojsc na l4 mimo ze to poczatek ciazy :( ? Tylko nie wiem jak to powiedziec szefowej boje sie. Mysliscie ze pracodawca sie wkurzy na tak szybkie pojscie na zwolnienieni i zostawienie swojej pracy ? Kurde to dopiero 7 tydzień a ja tak sie męczę :(

Dziewczyny mimo brania xonvea jest mi nadal strasznie nie robrze calymi dniami. Chyba jestem zmuszona pojsc na l4 mimo ze to poczatek ciazy :( ? Tylko nie wiem jak to powiedziec szefowej boje sie. Mysliscie ze pracodawca sie wkurzy na tak szybkie pojscie na zwolnienieni i zostawienie swojej pracy ? Kurde to dopiero 7 tydzień a ja tak sie męczę :(
Jak dawkujesz lek?

Ja dzis bylam z synem na kontroli u lekarza i obok jest taka przyczepa z rybami i nakupiłam śledzi w różnych smakach, i się najadłam tych śledzi w oleju i cebuli i się zastanawiam czy w ciazy w ogóle można śledzie jeść 🙈 a najlepsze jest to że na cebulę mam odruch wymiotny a tu w śledziach weszła jak złoto 😅
Ja w tej ciąży się mocno pilnuje, w poprzedniej przytyłam 30 kg ! A wydawało mi się że normalnie jem. Teraz naprawdę uważam, co jest ciężkie bo od wszystkiego mi nie dobrze i najlepiej to mi schodzą białe bułki z szynką. Najważniejsze że mnie totalnie od słodyczy odrzuciło.
Przybijam piatke, ja w obydwu ciazach tak samo. Slodyczy w ogole nie jem takze to akurat dla mnie nie problem, ja sie tucze owocami, bakaliami i weglami, kiedy sobie pofolguje. Teraz staram sie wegli unikac, ale na jak dlugo starczy mi silnej woli w ciazy to nie wiem ;)

Postaw się w roli pracodawcy, myślę że każdy pracodawca się wkurza jak pracownik idzie na l4. I ja wszystko rozumiem, bo mi też niedobrze całe dnie i ledwo daje radę, tez bym chętnie poszła na l4 ale wlansie nie chce iść bo mam bardzo dobrego szefa i zespol, i jak ja jestem w potrzebie to są zawsze fair

Postaw się w roli pracodawcy, myślę że każdy pracodawca się wkurza jak pracownik idzie na l4. I ja wszystko rozumiem, bo mi też niedobrze całe dnie i ledwo daje radę, tez bym chętnie poszła na l4 ale wlansie nie chce iść bo mam bardzo dobrego szefa i zespol, i jak ja jestem w potrzebie to są zawsze fair
A ja uważam, że jak się źle czujesz @wikoosia to się nie zastanawiaj, bo od tego jest l4. Mało kiedy jest pracodawca, który się przejmuje pracownikiem, a na pewno mój taki nie jest więc jak będę miała podpisane papiery na premię roczną za 2024 to daje znać, że jestem w ciąży i niech się pospieszą jak mam kogoś szkolić.

reklama
Mi akurat po 2 wieczorem super pomogło, nie mam mdłości.
Nie wiem jaką masz pracę, jak w jakimś małym gronie to też by mi było nieswojo z dnia na dzień odejść ale też trzeba patrzeć na siebie i swoje zdrowie😊

Do góry