reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
mi najbardziej smakuje jacobs bezkofeinowa taka zielona z niebieskim paskiem.

Na kartce z zaleceniami po transferze mam informację że nie można pić kawy. Ale po pierwszym jak o to zapytałam to lekarkę to powiedziała że jedna słabszą mogę w ciągu dnia wypić
a co jeszcze masz na tej kartce w zaleceniach? bo moze coś jeszcze jest czego nalezy unikac a ja to robie

Możecie mi powiedzieć jak liczyć tygodnie ciąży? Aplikacje wskazują 4+3. Oznacza to, że jestem w 4 tygodniu czy w 5 tygodniu?
lekarz powie że jestes w 4 tyg a my mamy mowimy ze jestesmy w 5 :D

mi najbardziej smakuje jacobs bezkofeinowa taka zielona z niebieskim paskiem.

a co jeszcze masz na tej kartce w zaleceniach? bo moze coś jeszcze jest czego nalezy unikac a ja to robie

lekarz powie że jestes w 4 tyg a my mamy mowimy ze jestesmy w 5 :D
Kiedyś gdzieś widziałam lavazze bezkofeinowa, ciekawe czy dobra :)
Noo pokaż @JestemA, zobaczymy co jeszcze robiłam nie tak po moim transferze 😂

W sumie jedyne z czego zrezygnowałam to gorące kąpiele. Ubolewam nad tym bardzo, bo dla mnie nie ma lepszego relaksu jak poleżeć w praktycznie wrzątku 😂 no i teraz wiadomo nie będę jeść tatara itp, ale też nie chce jakoś schizowac bardzo. Ostatnio po badaniu bety byliśmy na śniadaniu i jadłam brioszke z panierowanym camembertem. Pyszna byla, a dopiero po zjedzeniu się zaczęłam zastanawiać czy w ciąży można takie sery jeść 😅

To w ogóle jakoś dziwnie jest liczone, ostatnia misiaczka jest pierwszym dniem ciąży, kiedy tak naprawdę Owulacja następuje ok 2 tyg potem. Dziwne ton dla mnie 😅 więc tylko ja nie mam żadnych objawow póki co ? Tylko ból sutków

Ja w sumie chyba nie planuje z niczego rezygnować, ale za to dodałam kilka rzeczy do swojej codziennej rutyny 😀 np. pije rano zakwas z buraków, bo mi zawsze w drugiej połowie ciąży wyskakiwała duża anemia, może tym razem uda się tego uniknąć :) no i planuje nierezygnować z chodzenia na basen, zobaczymy czy się uda :)
Macie jakieś plany na długi weekend?

reklama
Ja w sumie chyba nie planuje z niczego rezygnować, ale za to dodałam kilka rzeczy do swojej codziennej rutyny 😀 np. pije rano zakwas z buraków, bo mi zawsze w drugiej połowie ciąży wyskakiwała duża anemia, może tym razem uda się tego uniknąć :) no i planuje nierezygnować z chodzenia na basen, zobaczymy czy się uda :)
Macie jakieś plany na długi weekend?
ooo właśnie też muszę nastawić zakwas :)

Do góry