reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja się ostatnio dowiedziałam że nie można carbonarra a ja kocham🥹mój mąż robi najlepszą na świecie.
Chociaż czytałam na jednej stronie że jak długo się trzyma na patelni to jajo wyparuje więc raczej się nic nie powinno stać😃
jeny nawet o carbonarze nie pomyślałam … czemu nie kazałam mężowi zrobić przed transferem 😭😭😭

Ja po wizycie, nie miałam badania usg bo babka powiedziała że lepiej tam nie ruszać jak jest tak świeże. Dostałam skierowanie na badania . I kazała zrobić test obciążenia glukoza już, bo mam jedną ciąża gdzie urodziłam syna 4,2 kg i powiedziała że robi się wtedy test już na początku ciąży. Szczerze to nie miałam wtedy cukrzycy, cukier na czczo mi dobrze wychodzi, zdziwiłam się tym testem. Boję się że taka dawka glukozy obciąży organizm i zarodek

Ja biorę. Póki co 75. W poprzedniej ciąży po pierwszych prenatalnych miałam zmienione na 150 już do konca
Ze względu na stan przedrzucawkowy?
Mi kazała brać 150 ale w sumie ja nie mam wskazań, jestem nisko ciśnieniowcem, każe brać ze względu na 2 poronienia, ale wszystkie badania np na zespół antyfosfolipidowy, czynniki krzepnięcia wszystko mi wychodzi prawidłowo i boję się tego acardu

Ze względu na stan przedrzucawkowy?
Mi kazała brać 150 ale w sumie ja nie mam wskazań, jestem nisko ciśnieniowcem, każe brać ze względu na 2 poronienia, ale wszystkie badania np na zespół antyfosfolipidowy, czynniki krzepnięcia wszystko mi wychodzi prawidłowo i boję się tego acardu
Ja rowniez biorę acard. Od października brałam 75 mg a od pozytywnego testu zwiększyłam dawkę na 150 mg.

reklama
Do góry