reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Tak beta z dzisiaj rana czyli jest tak jak mówisz. W poniedziałek jest święto. Do swojego gina idę w czwartek na 13. Mogę ewentualnie umówić się do kogoś innego na wtorek lub środę ale to i tak będzie chwilę przed wizytą u mojego ginekologa
No to może poczekaj do wizyty w czwartek. Trzymam kciuki. Wiem jak ciężko jest czekać :(

reklama
No to może poczekaj do wizyty w czwartek. Trzymam kciuki. Wiem jak ciężko jest czekać :(
Tak. Ja jestem osobą bardzo niecierpliwa i strasznie się wszystkim przejmuje. A tak naprawdę ciąża to jedno wielkie czekanie. Gin powiedziała że doszło później do zaplodnienia i dlatego. Idę do niej na oddział za godzinę to może się czegoś dowiem

Tak. Ja jestem osobą bardzo niecierpliwa i strasznie się wszystkim przejmuje. A tak naprawdę ciąża to jedno wielkie czekanie. Gin powiedziała że doszło później do zaplodnienia i dlatego. Idę do niej na oddział za godzinę to może się czegoś dowiem
Widziałam że ktoś ci odpisał na głównym wątku, zgadzam się z tym że to kwestia 1-2 dni że będzie już widać zarodek

Dziewczyny mam dylemat życia. Nie poszłam na l4 bo 30.11 kończy mi się umowa. Następna była by na 3 lata. Stwierdziłam że dadzą mi umowę poczekam z tydzień i pójdę na l4.
Ale teraz tak sobie pomyślałam ze kobieta w ciąży jest chroniona po skończonym 12 tygodniu i to było by dopiero 22 grudnia, więc tak naprawdę oni mogą mi przedłużyć umowę, ja im powiem i mogą dać mi wypowiedzenie choćby za fakt ukrycia ciąży... Co o tym myślicie? Czekać czy iść już na l4? Dodam że po macierzyńskim nie zamierzam tam wracac bo co drugi dzień wstaje o 3.30 i teraz jestem w kropce, nie wiem co zrobić..

Dziewczyny mam dylemat życia. Nie poszłam na l4 bo 30.11 kończy mi się umowa. Następna była by na 3 lata. Stwierdziłam że dadzą mi umowę poczekam z tydzień i pójdę na l4.
Ale teraz tak sobie pomyślałam ze kobieta w ciąży jest chroniona po skończonym 12 tygodniu i to było by dopiero 22 grudnia, więc tak naprawdę oni mogą mi przedłużyć umowę, ja im powiem i mogą dać mi wypowiedzenie choćby za fakt ukrycia ciąży... Co o tym myślicie? Czekać czy iść już na l4? Dodam że po macierzyńskim nie zamierzam tam wracac bo co drugi dzień wstaje o 3.30 i teraz jestem w kropce, nie wiem co zrobić..

Nie wiem czy mogą dać ci wypowiedzenie z uwagi na fakt ukrycia ciąży 🤔 chyba że źle zrozumiałam. To byłaby dyskryminacja. Mają prawo przedłużyć ci umowę tylko do dnia porodu. Potem jest to ich tylko dobra wola

reklama
Melduję się po wizycie i przedstawiam moje maleństwo
IMG_8838.jpeg

Wszystko dobrze. Bombel rozmiarowo odpowiedni na swój wiek, nie ma jeszcze serduszka

Do góry