reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

I takie jeszcze, zarodek 3.87 mm

Załączniki

• 050b2cd5-cf51-4546-8611-22c3b2cd83a7.jpeg
    050b2cd5-cf51-4546-8611-22c3b2cd83a7.jpeg
    27,9 KB · Wyświetleń: 32
reklama
30 listopada beta wynosiła 33

Wczorajsza 1990

Nie badałam nic, poprzednia ciąża książkowa, jestem też młoda i ginekolożka nie zlecała mi nic dodatkowego

Dzisiejszy wynik będę mieć około 16
Masz przyrost w normie, w pozamacicznej z reguły jest za niski
Masz teraz dwa wyjścia albo pojechać do szpitala i oni cię tam przebadają,
Albo musisz robić betę co 2 dni, i pójść za 2 dni na usg żeby sprawdzić jak ten pęcherzyk się rozwija

Czekam na wynik dzisiejszej bety… chociaż to chyba moja wymówka.

U mnie w mieście porodówka i ginekologia to jeden oddział, dosłownie na sali możesz trafić kobietę która dopiero urodziła. Boję się że będę strasznie płakać, nie chciałabym innym kobietom psuć pierwszych godzin/ dni z bobasem bo mi się nie udało… a jednak emocjami i płacz nie zawsze możemy kontrolować.

Trochę to odwlekam ale wiem że jutro już będę musiała jechać do szpitala, dzisiaj chciałabym się w jakiś sposób ,,pożegnać”? Przetrawić to wszystko sama żeby nie wpadać w histerię w szpitalu jak tylko zobaczę bobasa..
Ja też nie chciałam iść do szpitala, robiłam to samo będąc w domu, czyli badałam betę i jeździłam na usg, w razie silnego bólu —-> szpital

U mnie 1,1 cm dzidzi z pięknie bijącym serduszkiem♥️wg usg 7+1 (w poniedziałek 6+2, w srode 6+5, dzis 7+1..😳 zaraz się okaże że termin w maju😂)
Powiedział że większość krwawień w ciąży nie ma przyczyny więc u mnie tak było, nawet i ze skrzepami. Mam się nie martwić, dużo odpoczywać♥️

reklama
Do góry