reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Jasne, na pewno nie zacznę szybciej niż po skończeniu roku. Tym bardziej że mój synek to chudzielec a co chwilę wychodzące zęby psują nam rozszerzanie diety. Z drugiej strony nie chcę zaczynać jak już pójdzie do żłobka bo dość wtedy będzie miał stresu. Może pierwsze podejście będzie w grudniu. A może zacznę od nauki spania w swoim łóżku i wtedy nie będzie się tak często budził. Właśnie duzo niewiadomych, stresuje się tym bardzo 😵‍💫
ja nie mam doświadczenia w temacie bo to dopiero pierwsza ciąża, ale niedawno moja przyjaciółka przechodziła dokładnie takie same stresy jak Ty, odstawienie, spanie we własnym pokoju. Przeżywała mocno, ale wszystko wyszło bardzo naturalnie. Trzymam kciuki żeby to tylko strach miał wielkie oczy a w praktyce poszło gładko :) @Momla Ty też masz już bąbla na stanie? :)

reklama
Hej dziewczynki! Wizyta będzie 7/8.11 🙈
Jak się dzisiaj czujecie? Ja miałam zwariowany dzień i na wieczór pobolewa mnie podbrzusze i co dziwne boki miednicy, ciągnie wszystko w dół. Specyficzne uczucie, nigdy nie czułam tak brzucha jak od 4dpt - to dało mi znać, że się udało, Ale dzisiaj to już szaleństwo.
u mnie w tej ciąży póki co jest aktualnie dobrze, tyle, że brzuch mnie czasem ciągnie i zaczęła mi się zgaga. Mi test bardzo szybko wyszedł pozytywny i praktycznie od koncówki płodnych przez 10 dni towarzyszyła mi biegunka 🙈 więc jak teraz ustąpiła to czuję się jak nowo narodzona, nie czuję się też taka ospała… ale wszystko jeszcze przede mną. Pewnie dostanę od gina duphaston i luteinę i się zaczną wymioty, zawroty, ból podbrzusza…
W poprzedniej ciąży miałam założony szew na szyjkę i w tej profilaktycznie też mnie to czeka…

Ja jestem mega zmęczona cały czas. Jeśli będzie tak jak w pierwszej ciąży to nie wiem jak dotrwam do stycznia bo wtedy mój synek zaczyna przygodę ze żłobkiem i będę mogła trochę pospać kiedy on tam będzie. Oczywiście kręci mi się w głowie od progesteronu. I zastanawiam się jak mam podejść do oduczenia dziecka picia mleka w nocy a w następnej kolejności do przeprowadzenia go na noc do jego pokoju- bo obecnie śpi z nami w łóżku. Będę musiała za to zabrać się niedługo żeby nie poczuł się odrzucony gdy na świecie pojawi się rodzeństwo
masz jeszcze 8 mcy aby to poukładać, na spokojnie dasz radę 💪 to często My kobiety mamy większy problem w głowie z tym, a dziecko się dostosuje;)

Jak pójdzie do żłobka to nagle wszystko stanie się lepsze 😁
Wnioskuje, że masz sporo mlodsze dziecko od mojego, Ja mam córkę, która ma rok i 3 mce i dalej karmimy w nocy ( tyle, że u nas jest mm) i jeszcze nie myślałam nawet od oduczaniu tego 🙈 może już nie wpada to codziennie bo zaczynają się przespane noce na fulla 💪 u nas aktualnie problem to pobudki o 4/5 🙈

Z nauką spania u siebie to nie doradzę bo po dramach koleżanek stwierdziłam, że moje dziecko będzie uczone tego od początku i śpi od pierwszego dnia w łóżeczku w swoim pokoju. Na początku my spaliśmy obok na kanapie a po mcu wróciliśmy do sypialni 😎 jak obudzi się nad ranem i nie zaśnie to ją zabieramy wtedy do nas na te 2h aby jeszcze dospać przed pracą/zlobem.

Cześć dziewczyny.
Również czekałam na założenie wątku :-)
Mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża. Gdy urodzę będę mieć 28. Termin według aplikacji to 5/6 lipca 2025.
Pierwsza wizyta 7 listopada.
Trzymam kciuki za nas i wszystkie maluszki 🙂

Cześć dziewczyny ja też czekałam na ten watek :)

u mnie termin 5.07
jest to moja 5 ciąża ( 1 wada genetyczna, druga zdrowy syn 2021, i 2 poronione w tym roku)
wizytę mam już jutro to będzie 4+4 ale lekarka powiedziała żeby przyjść
mam tez dobry przyrost bety
24.10 37
26.10 130
więc przyrost 240% mam nadzieję, że to dobrze wróży

Witam się i ja :)
Dziś rano zrobiłam test i wyszła druga gruba kreska.
Mam 33 lata i w domu trójkę dzieci: 8l., 6l. i 3l..
Ciąża planowana i wyczekana :)
Z objawów jak na razie odczuwam tylko ból piersi, ale całkiem znośny.
Pierwszą wizytę planuje koło 10 tygodnia.
Termin wypada 05.07. Trochę przeraża mnie końcówka ciąży w upale 🙈

Mówisz że może być aż tak źle na koniec? 😁 w jakich miesiącach rodziłaś swoje dzieci? Bo ja w listopadzie także końcówka ciąży daleko od największych upałów

reklama
ładna gromadka :)

Do góry