reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Mówisz że może być aż tak źle na koniec? 😁 w jakich miesiącach rodziłaś swoje dzieci? Bo ja w listopadzie także końcówka ciąży daleko od największych upałów

Grudzień, luty i początek czerwca, także nie mam doświadczenia, może nie będzie tak źle :) po prostu bez ciąży źle znoszę upały, bardzo puchnę itp., dlatego tak pomyślałam

reklama
Cześć dziewczyny ja też czekałam na ten watek :)

u mnie termin 5.07
jest to moja 5 ciąża ( 1 wada genetyczna, druga zdrowy syn 2021, i 2 poronione w tym roku)
wizytę mam już jutro to będzie 4+4 ale lekarka powiedziała żeby przyjść
mam tez dobry przyrost bety
24.10 37
26.10 130
więc przyrost 240% mam nadzieję, że to dobrze wróży
Hej hej :) szybko ta wizyta, daj znać koniecznie po jak tam :)

Witam się i ja :)
Dziś rano zrobiłam test i wyszła druga gruba kreska.
Mam 33 lata i w domu trójkę dzieci: 8l., 6l. i 3l..
Ciąża planowana i wyczekana :)
Z objawów jak na razie odczuwam tylko ból piersi, ale całkiem znośny.
Pierwszą wizytę planuje koło 10 tygodnia.
Termin wypada 05.07. Trochę przeraża mnie końcówka ciąży w upale 🙈
Ale super gromadka 🙈
Też myślę że końcówka ciąży latem może być uciążliwa, ale co zrobić 😅 ja już myślę z mężem czy sprawdzić sobie jakiś klimatyzator, żeby może mieć jakąś ulgę w upaly

Ja rodziłam w lipcu 2023 :)
Wiosna jest super 🤩 ale pod koniec już można puchnąć… plus taki, że w klapeczkach można chodzić i nie ma problemu z butami, ciuchy też ok bo namiot się zarzuci i można śmigać dalej 😃 a potem extra spacerki z dzieciaczkiem i łatwiej się ubiera dzieciaczka - nie trzeba tylu warstw, spiworkow itp

Ja to się właśnie cieszę na ten brak potrzeby ubierania. No i widzę dużo więcej możliwości wyprawienia fajnego przyjęcia urodzinowego dla dzieci w lipcu. W listopadzie będę musiała bardziej kombinować z jakąś sala zabaw bo na dmuchańce w ogrodzie nie ma szans 😁

Mi wychodzi termin na 5.07.25 z wyliczeń z aplikacji.
Pierwszy test pozytywny wyszedł mi 7 dni przed @ czyli 19.10. Lekarz kazał się pokazać około 5.11 . Strasznie się denerwuje bo w lutym miałam ciążę nie rozwijającą się, i skończyło się zabiegiem łyżeczkowania. Od kwietnia z partnerem się staralismy zawzięcie ale nie wychodziło, po ostatniej próbie nieudanej stwierdziliśmy że odpuszczamy, ja przestałam brać kwas, pojechalismy na urlop, cały tydzień impreza, wiadomo jak to na utlopie.. Dzień po powrocie test pozytywny, co przeraża mnie jeszcze bardziej. Ale w głębi mam nadzieję, że tym razem mimo wszystko fasolka będzie rosła 🥰

reklama
Mi wychodzi termin na 5.07.25 z wyliczeń z aplikacji.
Pierwszy test pozytywny wyszedł mi 7 dni przed @ czyli 19.10. Lekarz kazał się pokazać około 5.11 . Strasznie się denerwuje bo w lutym miałam ciążę nie rozwijającą się, i skończyło się zabiegiem łyżeczkowania. Od kwietnia z partnerem się staralismy zawzięcie ale nie wychodziło, po ostatniej próbie nieudanej stwierdziliśmy że odpuszczamy, ja przestałam brać kwas, pojechalismy na urlop, cały tydzień impreza, wiadomo jak to na utlopie.. Dzień po powrocie test pozytywny, co przeraża mnie jeszcze bardziej. Ale w głębi mam nadzieję, że tym razem mimo wszystko fasolka będzie rosła 🥰
Ale was dużo na 5.07 😀

Do góry