reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja np mam zalecenie 3 x dziennie duphaston, bo mam mięśniaka macicy i jakiś mały krwiak obok jajnika z ciążą - lekarz mówił, że mogą się przez to zdarzać krwawienia i wtedy absolutnie l4… najgorzej , ze nie mogę ćwiczyć , współżyć i mam się oszczędzać a myślałam , że w tej ciąży będę bardziej aktywna jak poprzednia mnie przeorała 🤮
Ojj to uważaj na siebie. Tez mam zakaz współżycia ale przez te wszystkie przygody i stresy to libido -100 i tak 😂

reklama
A czy któraś z was ma torbiele na jajnikach? Bo ja mam na obu a na jednym 8cm, i lekarz mówi że do 16 tyg się wchłonie i tak zostawiłam ten temat

Hej dziewczyny ja po wizycie. Generalnie jestem skołowana bo pomiary ciśnienia u kardiologa idealne. 🫣 Więc nie wiem czy to stres przez wyjazd, czy ciśnieniomierz teściowej walnięty ale no nawet teraz w domu ciśnienie mam 124/77 czyli ideolo. Tak czy inaczej lekarz mówi że to może być wynik i zepsutego ciśnieniomierza, ale równie dobrze mogły zacząć działać leki i mam dalej na razie łykać zobaczyć też czy przejdą mi kołatania serca. No i przede wszystkim dostałam bezwzględny nakaz pójścia na L4 i odpoczynku i leżenia. Bo może mój organizm na minimalny stres lub wysiłek będzie reagował podwyższonym ciśnieniem. Więc w poniedziałek idę na L4, zobaczymy na jak długo. 🫣 Możliwe że już do końca 😅

Hej dziewczyny ja po wizycie. Generalnie jestem skołowana bo pomiary ciśnienia u kardiologa idealne. 🫣 Więc nie wiem czy to stres przez wyjazd, czy ciśnieniomierz teściowej walnięty ale no nawet teraz w domu ciśnienie mam 124/77 czyli ideolo. Tak czy inaczej lekarz mówi że to może być wynik i zepsutego ciśnieniomierza, ale równie dobrze mogły zacząć działać leki i mam dalej na razie łykać zobaczyć też czy przejdą mi kołatania serca. No i przede wszystkim dostałam bezwzględny nakaz pójścia na L4 i odpoczynku i leżenia. Bo może mój organizm na minimalny stres lub wysiłek będzie reagował podwyższonym ciśnieniem. Więc w poniedziałek idę na L4, zobaczymy na jak długo. 🫣 Możliwe że już do końca 😅
Możliwe że leki zaczęły działać, bierzesz je już chyba z 2/3 tyg prawda? No to całe szczęście że się unormowało ☺️

Możliwe że leki zaczęły działać, bierzesz je już chyba z 2/3 tyg prawda? No to całe szczęście że się unormowało ☺️
Biorę je od 5 dni 😉 Cokolwiek by to nie było kamień spadł mi z serca że te odczyty są w normie. Nie wierzę żeby 3 ciśnieniomierze się myliły więc się bardzo uspokoiłam. 🙂

Powiem wam jeszcze dziewczyny że nie wiem czy to leki te na ciśnienie czy i mnie dopadł pierwszy trymestr, ale dzisiaj mam mega mdłości 🤢

Powiem wam jeszcze dziewczyny że nie wiem czy to leki te na ciśnienie czy i mnie dopadł pierwszy trymestr, ale dzisiaj mam mega mdłości 🤢
Mi chyba przeszło, tzn dalej biorę jedną tabletkę ale wcześniej i tak czułam się słabo, było mi niedobrze a od niedzieli „tfu” mam siłę i czuję się dobrze 😀odstawię chyba jutro i zobaczymy 😃

reklama
Mi chyba przeszło, tzn dalej biorę jedną tabletkę ale wcześniej i tak czułam się słabo, było mi niedobrze a od niedzieli „tfu” mam siłę i czuję się dobrze 😀odstawię chyba jutro i zobaczymy 😃
Pewnie spróbuj odstawić, zawsze jak będziesz czuła że bez nich jest gorzej to sobie na nie wrócisz 😉 Ale trzymam kciuki żeby to był u Ciebie już koniec tego ciężkiego okresu😁✊

Do góry