reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja w tej ciąży najchętniej od razu bym poszła. Zmęczenie mi nie odpuszcza, a praca mnie dodatkowo irytuje. Ale poczekam do prenatalnych i pewnie po nich pójdę po tygodniu (ok. 10 stycznia) do lekarza i nara 🙈
Ja planuje do końca stycznia pracować , ale zobaczymy - jestem ciągle zmęczona 😴

reklama
Hej dziewczyny czy któraś z was jest już może na l4? Ja pracuję do 21 jest okres świąteczny i siedzę w biurze nawet w soboty, a zmęczenie mnie tak dobija, ze ledwo patrzę na oczy. Pracy jest bardzo dużo, a ja już nie wyrabiam i umówiłam się na wizytę do lekarza w sobotę konkretnie w celu prośby o wystawienie l4. U mnie 10tc. sama nie wiem czy to nie za wcześnie, chciałam popracować dłużej ale najchętniej przespałabym cały dzień. W ogóle nie mogę skupić się na pracy.
Też chciałam pracować jak najdłużej ale na początku listopada trafiłam na sor z krwawieniem i od wtedy mam l4

Też chciałam pracować jak najdłużej ale na początku listopada trafiłam na sor z krwawieniem i od wtedy mam l4
Powiedzieli co jest przyczyną tego krwawienia ?
Ja jestem po 4 wizytach na sorze przez mocne krwawienia ale nie znają przyczyny. Aktualnie 10tc+1 we wtorek byłam na wizycie na szczęcie jest wszystko ok dzieciaczek ma 3,21cm.

Ja jestem po 4 wizytach na sorze przez mocne krwawienia ale nie znają przyczyny. Aktualnie 10tc+1 we wtorek byłam na wizycie na szczęcie jest wszystko ok dzieciaczek ma 3,21cm.
Na sorze 3 lekarzy było przy usg i nie widzieli nic, za dwa dni wizyta u randomowego lekarza- też nie widział. Po tygodniu u prowadzącego i był krwiak 3 cm. Ale był mniejszy niż zarodek więc na plus. Po 2 tygodniach już krwiaka nie było.
Ale lekarz mówił że jest krwawienie i dopiero po kilku dniach może się krwiak uwidocznić

Dziewczyny a spotkała się ktoras z Was z bólem miedzy łopatkami na takim wczesnym etapie ciazy? No tak mnie od soboty pali zwlaszcza wieczorami że nwm

Ja np mam zalecenie 3 x dziennie duphaston, bo mam mięśniaka macicy i jakiś mały krwiak obok jajnika z ciążą - lekarz mówił, że mogą się przez to zdarzać krwawienia i wtedy absolutnie l4… najgorzej , ze nie mogę ćwiczyć , współżyć i mam się oszczędzać a myślałam , że w tej ciąży będę bardziej aktywna jak poprzednia mnie przeorała 🤮

Na sorze 3 lekarzy było przy usg i nie widzieli nic, za dwa dni wizyta u randomowego lekarza- też nie widział. Po tygodniu u prowadzącego i był krwiak 3 cm. Ale był mniejszy niż zarodek więc na plus. Po 2 tygodniach już krwiaka nie było.
Ale lekarz mówił że jest krwawienie i dopiero po kilku dniach może się krwiak uwidocznić
To dobrze że już wszystko ok :)

Ja np mam zalecenie 3 x dziennie duphaston, bo mam mięśniaka macicy i jakiś mały krwiak obok jajnika z ciążą - lekarz mówił, że mogą się przez to zdarzać krwawienia i wtedy absolutnie l4… najgorzej , ze nie mogę ćwiczyć , współżyć i mam się oszczędzać a myślałam , że w tej ciąży będę bardziej aktywna jak poprzednia mnie przeorała 🤮
Ojj to uważaj na siebie. Tez mam zakaz współżycia ale przez te wszystkie przygody i stresy to libido -100 i tak 😂

reklama
A czy któraś z was ma torbiele na jajnikach? Bo ja mam na obu a na jednym 8cm, i lekarz mówi że do 16 tyg się wchłonie i tak zostawiłam ten temat

Do góry