reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja w tej ciąży najchętniej od razu bym poszła. Zmęczenie mi nie odpuszcza, a praca mnie dodatkowo irytuje. Ale poczekam do prenatalnych i pewnie po nich pójdę po tygodniu (ok. 10 stycznia) do lekarza i nara 🙈

reklama
Hejo, znów nie nadrobię - ale czy detektor będzie od kiedy ok? Mignęło mi, że pisałyście , ale u mnie dopiero 8+1 więc nie chce kupić za szybko 😆 w pierwszej ciąży nie miałam i żałowałam …

Ja w tej ciąży najchętniej od razu bym poszła. Zmęczenie mi nie odpuszcza, a praca mnie dodatkowo irytuje. Ale poczekam do prenatalnych i pewnie po nich pójdę po tygodniu (ok. 10 stycznia) do lekarza i nara 🙈
Ja planuje do końca stycznia pracować , ale zobaczymy - jestem ciągle zmęczona 😴

Hej dziewczyny czy któraś z was jest już może na l4? Ja pracuję do 21 jest okres świąteczny i siedzę w biurze nawet w soboty, a zmęczenie mnie tak dobija, ze ledwo patrzę na oczy. Pracy jest bardzo dużo, a ja już nie wyrabiam i umówiłam się na wizytę do lekarza w sobotę konkretnie w celu prośby o wystawienie l4. U mnie 10tc. sama nie wiem czy to nie za wcześnie, chciałam popracować dłużej ale najchętniej przespałabym cały dzień. W ogóle nie mogę skupić się na pracy.
Też chciałam pracować jak najdłużej ale na początku listopada trafiłam na sor z krwawieniem i od wtedy mam l4

Też chciałam pracować jak najdłużej ale na początku listopada trafiłam na sor z krwawieniem i od wtedy mam l4
Powiedzieli co jest przyczyną tego krwawienia ?
Ja jestem po 4 wizytach na sorze przez mocne krwawienia ale nie znają przyczyny. Aktualnie 10tc+1 we wtorek byłam na wizycie na szczęcie jest wszystko ok dzieciaczek ma 3,21cm.

Ja jestem po 4 wizytach na sorze przez mocne krwawienia ale nie znają przyczyny. Aktualnie 10tc+1 we wtorek byłam na wizycie na szczęcie jest wszystko ok dzieciaczek ma 3,21cm.
Na sorze 3 lekarzy było przy usg i nie widzieli nic, za dwa dni wizyta u randomowego lekarza- też nie widział. Po tygodniu u prowadzącego i był krwiak 3 cm. Ale był mniejszy niż zarodek więc na plus. Po 2 tygodniach już krwiaka nie było.
Ale lekarz mówił że jest krwawienie i dopiero po kilku dniach może się krwiak uwidocznić

Dziewczyny a spotkała się ktoras z Was z bólem miedzy łopatkami na takim wczesnym etapie ciazy? No tak mnie od soboty pali zwlaszcza wieczorami że nwm

Ja np mam zalecenie 3 x dziennie duphaston, bo mam mięśniaka macicy i jakiś mały krwiak obok jajnika z ciążą - lekarz mówił, że mogą się przez to zdarzać krwawienia i wtedy absolutnie l4… najgorzej , ze nie mogę ćwiczyć , współżyć i mam się oszczędzać a myślałam , że w tej ciąży będę bardziej aktywna jak poprzednia mnie przeorała 🤮

reklama
Na sorze 3 lekarzy było przy usg i nie widzieli nic, za dwa dni wizyta u randomowego lekarza- też nie widział. Po tygodniu u prowadzącego i był krwiak 3 cm. Ale był mniejszy niż zarodek więc na plus. Po 2 tygodniach już krwiaka nie było.
Ale lekarz mówił że jest krwawienie i dopiero po kilku dniach może się krwiak uwidocznić
To dobrze że już wszystko ok :)

Do góry