reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

U mnie dziś 8+2 i chyba koniec bezobjawowej laby. Wczoraj cały dzień chodziły za mną burgery poszliśmy z mężem na zakupy, żeby zrobić domowe i jak tylko poczułam zapach smażonego mięsa tak mnie cofnęło na wymioty, że już później nic nie zjadłam :D Przedłużyłam umowę, więc niedługo chcę powiedzieć w pracy wizytę mam 11 grudnia, więc jak wszystko bedzie na niej oki to mam zamiar już dać znać. Ale tylko mojej przełożonej,bo to złoto kobieta. Myślicie, że oki czy radzicie poczekać aż będę miała wystawione już l4?

reklama
Ja cofam ten mój brak objawow. Dziś ledwo się zebralam żeby dziewczynki zawiezc do szkoły. O matko jak mi ciężko na zoladku i niedobrze, do tego zmeczeni level hard. Byle do wieczora

Czekam na małą wizytę na NFZ. Dostałam wyniki (poszły do gabinetu). Glukoza 91 (w poprzedniej ciąży 104 i po powtórnym 102), TSH 0,832. Lepiej niż 5,5 roku temu 😅

Dziewczyny, ktore maja juz dzieci. Kiedy mowicie im o nowym rodzenstwie? A moze juz powiedzialyscie?
Moi już wiedza. Rozmawialiśmy sporo o rodzeństwie zanim jeszcze zaczęliśmy się starać, na początku byli zdziwieni i trochę wypierali to, że jestem w ciąży. A teraz już są plany co będziemy robić z naszą dzidzią, co musimy kupić, jak widzą coś dla bobasów w sklepie to od razu mówią, że może dla naszej dzidzi, całują brzuszek (a raczej mój tłuszczyk bo jeszcze nic nie widać) 🥹

jedyne spory są o imię, to dziecko będzie bezimienne bo każdy ma inne pomysły 🤣

Czekam na małą wizytę na NFZ. Dostałam wyniki (poszły do gabinetu). Glukoza 91 (w poprzedniej ciąży 104 i po powtórnym 102), TSH 0,832. Lepiej niż 5,5 roku temu 😅
A czy teraz też jest tak że nawet jak masz ten cukier na granicy to w 38tc rozwiązują? Pytam bi ja miałam właśnie na granicy przy córce ( z tym że 5lat temu) I w 38 dostalam skierowanie na wywołanie. Lekarz mi wtedy mowil że takie przepisy weszły.

Moi już wiedza. Rozmawialiśmy sporo o rodzeństwie zanim jeszcze zaczęliśmy się starać, na początku byli zdziwieni i trochę wypierali to, że jestem w ciąży. A teraz już są plany co będziemy robić z naszą dzidzią, co musimy kupić, jak widzą coś dla bobasów w sklepie to od razu mówią, że może dla naszej dzidzi, całują brzuszek (a raczej mój tłuszczyk bo jeszcze nic nie widać) 🥹

jedyne spory są o imię, to dziecko będzie bezimienne bo każdy ma inne pomysły 🤣
U mnie jeszcze nie wiedzą ale są świadome że tak może być. Ostatnia propozycja jaka wypłynęła to "kup mamo tak 300 butelek to ja będę karmić, a druga corka bd wynosić pieluchy". Może nawet dziecko spac z nimi w pokoju a jak się bd drzeć to bd sb zabierać do sypialni 🤣. Także plan już jest. Jeszcze tylko mlodsza córka rozkminia czy założymy deske na bok lozka żeby ona nie spadla jak bd przychodzic w nocy do nas. Bo dziecko bd spac na środku 😂

reklama
A czy teraz też jest tak że nawet jak masz ten cukier na granicy to w 38tc rozwiązują? Pytam bi ja miałam właśnie na granicy przy córce ( z tym że 5lat temu) I w 38 dostalam skierowanie na wywołanie. Lekarz mi wtedy mowil że takie przepisy weszły.
Ja miałam cesarkę planowaną z innego powodu dzień przed terminem miesiączki. Dla mnie to szaleństwo żeby rozwiązywać ciążę z powodu cukru na granicy.

Ja trzymałam się diety, insulinę przyjmowałam wieczorem po max 4 jednostki i to krótko. Dziecko ważyło 3330 g.

Teraz z racji glukozy w normie mam wykonać krzywą dopiero pod w 22-24 tc.

Do góry