reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Jutro 🙈 i już całą w stresie jestem, mam nadzieję że juz cos zobaczę:)

Mi wychodzi chlopiec. A co do mdlosci przy dziewczynce, to ja w pierwszej ciąży miałam mdlosci aż do samego końca, a wymiotowałam jeszcze na porodówce 🙃 no i mam córkę 😁
No właśnie u mnie w najbliższej rodzinie zależność była taka że na dziewczynkę krócej były mdłości I wymioty, a na chłopca dłuższe 🙈 zobaczymy 🫣

reklama
Kiedyś piłam łyżkę octu jabłkowego rozcieńczonego w szklance letniej wody, ciekawe czy w ciąży też można, muszę zapytać na wizycie w poniedziałek:D to jest dobre na obniżenie glukozy
Ja nie chce sztucznie obniżać. Jeśli faktycznie będę miała cukrzycę to chcę żeby ona była odpowiednio wcześnie stwierdzona żebym mogła mieć dietę albo dietę i insulinę bo nie chce konsekwencji dla siebie i dziecka z powodu niezadbanej cukrzycy. Myślę że o 1-2 jednostki to jeszcze ok jak się przekroczy ale więcej to już jednak trzeba się skupić na diecie, mierzeniu po posiłkach poziomu glukozy i czasem lepiej mieć insulinę

Ja nie chce sztucznie obniżać. Jeśli faktycznie będę miała cukrzycę to chcę żeby ona była odpowiednio wcześnie stwierdzona żebym mogła mieć dietę albo dietę i insulinę bo nie chce konsekwencji dla siebie i dziecka z powodu niezadbanej cukrzycy. Myślę że o 1-2 jednostki to jeszcze ok jak się przekroczy ale więcej to już jednak trzeba się skupić na diecie, mierzeniu po posiłkach poziomu glukozy i czasem lepiej mieć insulinę
Ja pod koniec używałam insuliny nocnej, kilka jednostek. Dało mi to duży komfort rano (gdzie często było coś nie tak).

Tak tak masz rację, ale ocet jabłkowy nie obniża sztucznie. O 12.45 złapałam konsultacje do diabetologa, zobaczymy co powie. We wtorek chyba pójdę na krzywą, bo tak jak mówisz, im szybciej tym lepiej

Dostałam zalecenia, żeby w 8 tygodniu zrobić krzywą cukrową i wtedy zobaczymy co dalej, a do tej pory biorę się za dietę jeszcze bardziej niż dotychczas

Ja pod koniec używałam insuliny nocnej, kilka jednostek. Dało mi to duży komfort rano (gdzie często było coś nie tak).
Moja koleżanka też teraz miała insulinę nocną ale tak jej cukry skakały do co chwilę dokładała jednostki bo niestety nie pomagało
Dostałam zalecenia, żeby w 8 tygodniu zrobić krzywą cukrową i wtedy zobaczymy co dalej, a do tej pory biorę się za dietę jeszcze bardziej niż dotychczas
Zanim zdążyłam się ogarnąć i napisać żebyś dała znać Ty już byłaś po wizycie 🙂 zobaczę później w karcie ciąży kiedy ja robiłam pierwszą krzywą ale na pewno później

reklama
Do góry