reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ze względu na stan przedrzucawkowy?
Mi kazała brać 150 ale w sumie ja nie mam wskazań, jestem nisko ciśnieniowcem, każe brać ze względu na 2 poronienia, ale wszystkie badania np na zespół antyfosfolipidowy, czynniki krzepnięcia wszystko mi wychodzi prawidłowo i boję się tego acardu
Ja mam identycznie jak Ty, dwa poronienia, wszystkie badania w normie, i szczerze to sama powiedziałam że chce brać, wiesz efekt placebo😅no i narazie się udało, biore acard 75

reklama
A co z seksem?😀
W pierwszej ciąży byłam na wizycie gdzie był tylko pęcherzyk ciążowy i wtedy gin powiedziała że można.
Teraz już betę mam wyższą niż wtedy ale jakoś się boje a mąż biedny zaczepia i zaczepia 🤷‍♂️😂

Ja po wizycie, nie miałam badania usg bo babka powiedziała że lepiej tam nie ruszać jak jest tak świeże. Dostałam skierowanie na badania . I kazała zrobić test obciążenia glukoza już, bo mam jedną ciąża gdzie urodziłam syna 4,2 kg i powiedziała że robi się wtedy test już na początku ciąży. Szczerze to nie miałam wtedy cukrzycy, cukier na czczo mi dobrze wychodzi, zdziwiłam się tym testem. Boję się że taka dawka glukozy obciąży organizm i zarodek
ja tez krzywa robiłam w poprzedniej ciazy szybciej, z uwagi na wiek ( mój gin jest taki lubiący nowinki itp i wiele rzeczy zleca zgodnie z najnowsza wiedza) i on ile ZAWSZE miałam cukier na czczo idealny to podczas krzywej okazało się, że mam skok po godzinie!! I wyszła przez to mi cukrzyca ciążowa. Ogarnęłam to dieta ale całą ciążę musiałam badać cukier codziennie no i wizyty u diabetologa ;/

A nie trafiłam na fajnego diabetologa…byłam u trzech i oni mi od razu insulinę chciali dać… tłumacząc, że bo co mam się męczyć dieta i że na bank mi skoczy cukier pod koniec ciąży i nie ogarnę tego- nic z tych rzeczy! Cukier kontrolowałam i był zawsze ok, tylko ten jeden wynik podczas krzywej był leciutko za wysoki.

A co z seksem?😀
W pierwszej ciąży byłam na wizycie gdzie był tylko pęcherzyk ciążowy i wtedy gin powiedziała że można.
Teraz już betę mam wyższą niż wtedy ale jakoś się boje a mąż biedny zaczepia i zaczepia 🤷‍♂️😂
Odkąd wyszedł test pozytywny mieliśmy jeden seks, im dalej tym bardziej się boję. Z resztą czuję się jakbym miala kamień w brzuchu, ledwo chodzę

ja tez krzywa robiłam w poprzedniej ciazy szybciej, z uwagi na wiek ( mój gin jest taki lubiący nowinki itp i wiele rzeczy zleca zgodnie z najnowsza wiedza) i on ile ZAWSZE miałam cukier na czczo idealny to podczas krzywej okazało się, że mam skok po godzinie!! I wyszła przez to mi cukrzyca ciążowa. Ogarnęłam to dieta ale całą ciążę musiałam badać cukier codziennie no i wizyty u diabetologa ;/

A nie trafiłam na fajnego diabetologa…byłam u trzech i oni mi od razu insulinę chciali dać… tłumacząc, że bo co mam się męczyć dieta i że na bank mi skoczy cukier pod koniec ciąży i nie ogarnę tego- nic z tych rzeczy! Cukier kontrolowałam i był zawsze ok, tylko ten jeden wynik podczas krzywej był leciutko za wysoki.
Zrobię krzywą ale może dopiero po serduszku, mam nadzieję że będzie w tej ciąży 🙏
Ja całą ciążę z której mam syna myślałam że mam cukrzycę bo przytyłam 30 kg, syn 4,2kg ale wszystkie badania wychodziły idealnie

Zrobię krzywą ale może dopiero po serduszku, mam nadzieję że będzie w tej ciąży 🙏
Ja całą ciążę z której mam syna myślałam że mam cukrzycę bo przytyłam 30 kg, syn 4,2kg ale wszystkie badania wychodziły idealnie
o wow! To super, że krzywa wyszła też wtedy dobrze 👌
Mi niby wyszedł ten cukier po h lekko za wysoki i mnie straszyli, że będzie duża, insulinę wciskali, a córka miała mniej niż 3kg ;) koniec końców cieszę się, że zaufałam swojej intuicji

A co z seksem?😀
w poprzedniej ciazy mieliśmy przerwę całą ciążę. Najpierw bałam się o szyjkę bo wcześniej straciłam ciążę w 22 tyg, a potem miałam szew założony profilaktycznie…
Czekamy teraz na pierwszą wizytę…

reklama
Cześć dziewczyny :) jak samopoczucie? Ja właśnie się zbieram z dzieciakami do biblioteki, a potem może uda nam się zaliczyć mały spacer w lesie. Po południu jestem umówiona z koleżanką na kawę, także zapowiada się całkiem fajny dzień :)

Do góry