reklama
MatkaWariatka37
Fanka BB :)
Szkoda że mi się tylko o jeden dzień przesunął. A w kartach ciąży i tak mam wpisany 15 ( nawet nie wiem czemu bo mi zawsze 14 wychodził) choć na USG 13 lipiec.Do porodu przyjmuje się termin z pierwszych badań prenatalnych. Wg tego od teraz trzeba liczyć
A wiecie może jak to jest z porodem po CC? Co prawda mój był 5 lat temu ale lekarz już na dzień dobry powiedział że pewnie znowu cc bo rodzę duże dzieci ( 4kg+) i nie wiadomo jak blizna sobie poradzi. Choć na teraz jest bardzo ładna jak to powiedział. Chciałabym choć spróbować SN i żyje nadzieją że mi się uda bo cc totalnie nie dla mnie! Większej tortury nie przechodzilam ( mam bardzo niski prób bólu)
Szkoda że mi się tylko o jeden dzień przesunął. A w kartach ciąży i tak mam wpisany 15 ( nawet nie wiem czemu bo mi zawsze 14 wychodził) choć na USG 13 lipiec.
A wiecie może jak to jest z porodem po CC? Co prawda mój był 5 lat temu ale lekarz już na dzień dobry powiedział że pewnie znowu cc bo rodzę duże dzieci ( 4kg+) i nie wiadomo jak blizna sobie poradzi. Choć na teraz jest bardzo ładna jak to powiedział. Chciałabym choć spróbować SN i żyje nadzieją że mi się uda bo cc totalnie nie dla mnie! Większej tortury nie przechodzilam ( mam bardzo niski prób bólu)
To w szpitalu bedą brać pod uwagę ten 13 lipca
Dopytaj się może w którym szpitalu praktykują vbac? I fizjoterapeutka uroginekologiczna do opracowania blizny i analizy tkanek wkoło
MatkaWariatka37
Fanka BB :)
O dzięki aż musiałam sobie wygooglować co to vbacTo w szpitalu bedą brać pod uwagę ten 13 lipca
Dopytaj się może w którym szpitalu praktykują vbac? I fizjoterapeutka uroginekologiczna do opracowania blizny i analizy tkanek wkoło
Dziewczyny właśnie dostałam wyniki krwi oczywiście nie przeliczone: beta 56,04 a białko 4,36. Za dwa tyg będzie zestawienie pełne ale porównałam z wynikami z poprzedniej ciąży i wtedy białko było 1,80 IU.
Już się boje, że jest za wysoki ten wynik
Hej, nie martw się. Wyniki są korygowane i brane jest pod uwagę: wiek, waga, wzrost, choroby, poronienia, liczba ciąż. Ponadto jest jeszcze USG Poczekaj na wyniki, nieprzeliczone dane nic nie mówią Ja miałam podwyższone beta HCG 3,3 MoM i wszystko jest w porządku, bardzo niskie ryzyka mi wyszły.
Hej, nie martw się. Wyniki są korygowane i brane jest pod uwagę: wiek, waga, wzrost, choroby, poronienia, liczba ciąż. Ponadto jest jeszcze USG Poczekaj na wyniki, nieprzeliczone dane nic nie mówią Ja miałam podwyższone beta HCG 3,3 MoM i wszystko jest w porządku, bardzo niskie ryzyka mi wyszły.
U mnie właśnie beta jest podobna jak w poprzedniej zdrowej ciąży tylko to białko mnie martwi to czekanie jest najgorsze a ja do cierpliwych nie należę, niestety.
moniczka1993
Zaciekawiona BB
Link do: The Fetal Medicine Foundation wpisz to sobie wszystko w tą stronę bardzo miarodajne wyniki daje u nas się sprawdziło idealnie wręcz .... Oczywiście jeżeli jesteś niecierpliwa ...Dziewczyny właśnie dostałam wyniki krwi oczywiście nie przeliczone: beta 56,04 a białko 4,36. Za dwa tyg będzie zestawienie pełne ale porównałam z wynikami z poprzedniej ciąży i wtedy białko było 1,80 IU.
reklama
moniczka1993
Zaciekawiona BB
No skoro jesteś już po USG to pewnie na tej kartce wszystkie parametry masz na tacy jak crp czy NT to ci wszystko ładnie przeliczy i poda też MoM zawsze możesz tez kliknąć przetłumacz stronę bynajmniej będziesz miała po polskuSzukałam kalkulatora UI na MoM ale nie mogę znaleźć, tam tylko się wpisywało te dwa parametry a tutaj wszystko trzeba podać. Teraz akurat mąż jest jeszcze w domu i nie bardzo mam jak to zrobić.
Podziel się: