reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2024

Jak główna moderatorka forum doda Was do grupy to dostaniecie od niej wiadomość prywatną z linkiem :) musicie uzbroić się w cierpliwość nie mam pojęcia ile to może trwać

reklama
Do porodu przyjmuje się termin z pierwszych badań prenatalnych. Wg tego od teraz trzeba liczyć
Szkoda że mi się tylko o jeden dzień przesunął. A w kartach ciąży i tak mam wpisany 15 ( nawet nie wiem czemu bo mi zawsze 14 wychodził) choć na USG 13 lipiec.

A wiecie może jak to jest z porodem po CC? Co prawda mój był 5 lat temu ale lekarz już na dzień dobry powiedział że pewnie znowu cc bo rodzę duże dzieci ( 4kg+) i nie wiadomo jak blizna sobie poradzi. Choć na teraz jest bardzo ładna jak to powiedział. Chciałabym choć spróbować SN i żyje nadzieją że mi się uda bo cc totalnie nie dla mnie! Większej tortury nie przechodzilam ( mam bardzo niski prób bólu)

Szkoda że mi się tylko o jeden dzień przesunął. A w kartach ciąży i tak mam wpisany 15 ( nawet nie wiem czemu bo mi zawsze 14 wychodził) choć na USG 13 lipiec.

A wiecie może jak to jest z porodem po CC? Co prawda mój był 5 lat temu ale lekarz już na dzień dobry powiedział że pewnie znowu cc bo rodzę duże dzieci ( 4kg+) i nie wiadomo jak blizna sobie poradzi. Choć na teraz jest bardzo ładna jak to powiedział. Chciałabym choć spróbować SN i żyje nadzieją że mi się uda bo cc totalnie nie dla mnie! Większej tortury nie przechodzilam ( mam bardzo niski prób bólu)

To w szpitalu bedą brać pod uwagę ten 13 lipca :)
Dopytaj się może w którym szpitalu praktykują vbac? I fizjoterapeutka uroginekologiczna do opracowania blizny i analizy tkanek wkoło :)

Dziewczyny właśnie dostałam wyniki krwi oczywiście nie przeliczone: beta 56,04 a białko 4,36. Za dwa tyg będzie zestawienie pełne ale porównałam z wynikami z poprzedniej ciąży i wtedy białko było 1,80 IU.
Już się boje, że jest za wysoki ten wynik😞

Hej, nie martw się. Wyniki są korygowane i brane jest pod uwagę: wiek, waga, wzrost, choroby, poronienia, liczba ciąż. Ponadto jest jeszcze USG :) Poczekaj na wyniki, nieprzeliczone dane nic nie mówią :) Ja miałam podwyższone beta HCG 3,3 MoM i wszystko jest w porządku, bardzo niskie ryzyka mi wyszły.

Hej, nie martw się. Wyniki są korygowane i brane jest pod uwagę: wiek, waga, wzrost, choroby, poronienia, liczba ciąż. Ponadto jest jeszcze USG :) Poczekaj na wyniki, nieprzeliczone dane nic nie mówią :) Ja miałam podwyższone beta HCG 3,3 MoM i wszystko jest w porządku, bardzo niskie ryzyka mi wyszły.

U mnie właśnie beta jest podobna jak w poprzedniej zdrowej ciąży tylko to białko mnie martwi 🙄 to czekanie jest najgorsze a ja do cierpliwych nie należę, niestety.

Dziewczyny właśnie dostałam wyniki krwi oczywiście nie przeliczone: beta 56,04 a białko 4,36. Za dwa tyg będzie zestawienie pełne ale porównałam z wynikami z poprzedniej ciąży i wtedy białko było 1,80 IU.
Już się boje, że jest za wysoki ten wynik😞
Link do: The Fetal Medicine Foundation wpisz to sobie wszystko w tą stronę bardzo miarodajne wyniki daje u nas się sprawdziło idealnie wręcz .... Oczywiście jeżeli jesteś niecierpliwa ...

Szukałam kalkulatora UI na MoM ale nie mogę znaleźć, tam tylko się wpisywało te dwa parametry a tutaj wszystko trzeba podać. Teraz akurat mąż jest jeszcze w domu i nie bardzo mam jak to zrobić.

reklama
Szukałam kalkulatora UI na MoM ale nie mogę znaleźć, tam tylko się wpisywało te dwa parametry a tutaj wszystko trzeba podać. Teraz akurat mąż jest jeszcze w domu i nie bardzo mam jak to zrobić.
No skoro jesteś już po USG to pewnie na tej kartce wszystkie parametry masz na tacy jak crp czy NT to ci wszystko ładnie przeliczy i poda też MoM 😉 zawsze możesz tez kliknąć przetłumacz stronę bynajmniej będziesz miała po polsku 😋

Do góry