Dokładnie weź l4 za te 3 dni zapłaci pracodawcą, potem będzie płacić zus.A jak poszłabyś na chorobowe i pociągnęła do końca ciąży to też lipa??
reklama
Naataaliaa
Moderator
Jesteście pewne że tak to działa? Ja nie wiem, ale ktoś tu wcześniej pisał że w przypadku nieprzedłużenia umowy która wygasa przed upływem 12tc niestety nie. Z tego co zrozumiałam właśnie po to @lolipop23 miała się starać o jej przedłużenie do dnia poroduDokładnie weź l4 za te 3 dni zapłaci pracodawcą, potem będzie płacić zus.
Kinga1013
Fanka BB :)
jeej szkoda, miałam nadzieję, że nie będzie świnią tymbardziej, że też kobieta więc powinna zrozumieć, ale dobrze że wymyśliłaś poradę u prawniczki może ona coś mądrego Ci jeszcze powiemusze mieć ukończony 12 tydzień ciąży w momencie rozwiazania umowy . Wtedy jestem chroniona . A w tej sytuacji zostałam na lodzie .
KolorowaCzerń
Moderator
To jest najgorsze. Wszyscy mówię żeby kobiety w ciąży nie nadużywany L4 i były super fair z pracodawcą. A jak są to dostają po dupie.
Niestety nic nie doradze. Mam jednak nadzieję że jest szansa na to l4 żeby się dało do porodu na nim dociągnąć. Nie wiem jak to prawnie wygląda.
Ale jestem zła. Cholera jasną. Dziewczyna szczera a szefowa
I to jeszcze o głupie 3tygodnie chodzi żeby była ochrona. No chamstwo.
Niestety nic nie doradze. Mam jednak nadzieję że jest szansa na to l4 żeby się dało do porodu na nim dociągnąć. Nie wiem jak to prawnie wygląda.
Estuś
Moderator
@Adasiowa51015
@nelusia1992
@taka ala
@Ninka1411
@Anelili
@młoda mama01
@Caro666
@hermanita
@Sara13
@KolorowaCzerń
@RM28
@PierwszaFasolka2020
@Szelejla
@Zuzka232
@Malinka2626
@ciąża w uk
Proszę o klikanie w ten link , aniaslu już Was dodała , tylko musicie kliknąć w link
Naataaliaa
Moderator
Ale pamiętajmy że z tego co mówiła @lolipop23 to szefowa najpierw jej powiedziała że nie przedłuży jej umowy a dopiero potem dowiedziała się o ciąży. Nie można więc powiedzieć że nie przedłuża umowy ze względu na ciążęTo jest najgorsze. Wszyscy mówię żeby kobiety w ciąży nie nadużywany L4 i były super fair z pracodawcą. A jak są to dostają po dupie.
Adasiowa51015
Aktywna w BB
udało się
@Adasiowa51015
@nelusia1992
@taka ala
@Ninka1411
@Anelili
@młoda mama01
@Caro666
@hermanita
@Sara13
@KolorowaCzerń
@RM28
@PierwszaFasolka2020
@Szelejla
@Zuzka232
@Malinka2626
@ciąża w uk
Proszę o klikanie w ten link , aniaslu już Was dodała , tylko musicie kliknąć w link
Estuś
Moderator
W końcuudało się
nelusia1992
Zaciekawiona BB
Super
@Adasiowa51015
@nelusia1992
@taka ala
@Ninka1411
@Anelili
@młoda mama01
@Caro666
@hermanita
@Sara13
@KolorowaCzerń
@RM28
@PierwszaFasolka2020
@Szelejla
@Zuzka232
@Malinka2626
@ciąża w uk
reklama
@olka11135 to do 5 mam umowę . Nie mam możliwości wcześniej próbowałam gdziekolwiek Ale brak miejsc . Jak to z tym jest da radę to zwolnienie do dnia porodu ? Bo ja już teraz nic nie wiem .
Podziel się: