reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

ale mnie irytuje to uczucie zimna, siedzę w dwóch polarach, grube legginsy do tego narciarskie skarpety i przykryta kocem takim z wypełnieniem i mi zimno. W podobnym zestawie śpię tylko jeszcze do tego pod kołdrą dodatkowo. I tak mam za każdym razem na początku w ciąży. Teraz to jeszcze można zwalić, że zima za oknem ale w lecie jak byłam teraz w ciąży to miałam taki sam zestaw ubrany przy upałach. Wszyscy się mnie pytali co mi się dzieje :D Mi na co dzień jest zimno, ale teraz to jakiś istny koszmar. Poprzestawiali mi termostaty. No ale z dwojga złego wolę takie coś niż mdłości i rzyganko 💪

reklama
Hej ja również chętnie dołączę do grupy prywatnej. Nic się nie odzywałam, ale to dlatego że cały czas czuje się na maksa osłabiona i mnie mdli, nawet podczas głupiego przeglądania telefonu. :/
W środę mam drugą wizyte będzie wtedy równo 8+0, trochę się stresuję, bo to moja pierwsza ciąża.
A w sumie Dziewczyny czy wy na takie wizyty potwierdzające zarodek i serduszko szłyście z waszymi partneram?
Ja chodziłam w poprzedniej ciąży z Mężem praktycznie na każdą wizytę :D Teraz chodzę sama, bo nie mamy za bardzo z kim córki zostawić. Na późniejsze USG pewnie będzie chciał pójść ze mną.

Stresowałam się, więc dużo mi dawała jego obecność. Czułam, że jesteśmy z tym razem plus nie musiałam powtarzać co mówiła Pani doktor, tylko od razu wiedział i już :D

Hej ja również chętnie dołączę do grupy prywatnej. Nic się nie odzywałam, ale to dlatego że cały czas czuje się na maksa osłabiona i mnie mdli, nawet podczas głupiego przeglądania telefonu. :/
W środę mam drugą wizyte będzie wtedy równo 8+0, trochę się stresuję, bo to moja pierwsza ciąża.
A w sumie Dziewczyny czy wy na takie wizyty potwierdzające zarodek i serduszko szłyście z waszymi partneram?
ja pewnie tez zabiorę męża na prenatalne, bo będzie już pięknie widać mini człowieczka :)

ale mnie irytuje to uczucie zimna, siedzę w dwóch polarach, grube legginsy do tego narciarskie skarpety i przykryta kocem takim z wypełnieniem i mi zimno. W podobnym zestawie śpię tylko jeszcze do tego pod kołdrą dodatkowo. I tak mam za każdym razem na początku w ciąży. Teraz to jeszcze można zwalić, że zima za oknem ale w lecie jak byłam teraz w ciąży to miałam taki sam zestaw ubrany przy upałach. Wszyscy się mnie pytali co mi się dzieje :D Mi na co dzień jest zimno, ale teraz to jakiś istny koszmar. Poprzestawiali mi termostaty. No ale z dwojga złego wolę takie coś niż mdłości i rzyganko 💪
Mam tak samo 😁 najgorzej w nocy chyba to juz nie wiem co na siebie jeszcze włożyć 🙈

Jeśli chodzi o zimno , to mam ten sam stan 😂🫣🙈

Dziewczyny ja dziś głównej moderatorce forum wysłałam listę chętnych dziewczyn która chce dołączyć do priv ona odesłała mi wiadomośc ze do poniedziałku powinna grupa prywatna działać :) wiec jak już będzie to dam Wam znać i sobie tam przejdziemy . Jeśli jakaś osoba której nie ma na liście będzie chciała dojść , to będzie mogła wysłać zapytanie o dołączenie do grupy wtedy ją zaakceptuje :)

Chciałabym na prywatnej grupie stworzyć dwa osobne wątki :
1 .terminy wizyt
2 . Terminy porodu

Bardzo proszę o przesyłanie tutaj wiadomości z terminami waszych wizyt , ja to później wszystko uporządkuje i wstawię na grupę zamknięta , wtedy każdy będzie mógł sobie wzajemnie w danym dniu kibicować ❤️ chyba , ze nie chcecie czegoś takiego to nie musimy tego robić :) to tylko propozycja

No a odnośnie terminu porodu myśle, ze również ,jak już będzie każdy po pierwszej wizycie wiedział z usg jaki termin wychodzi ,to wtedy będę tez wpisywać :)

❤️❤️❤️🤰🤰🤰
Pomysł git. My na starszych grupach miałyśmy po prostu na pierwszej str tabelkę z nickami, data porodu, płeć jak już było wiadomo, rodzeństwo,najwazniejsze badania (prenatalne) osobno w innym poście daty wizyt i same w tych tabelkach mogłyśmy wpisywać zmiany. Nie mam pojęcia jak to było możliwe 😀
Wątki kulinarne jak dla mnie miłe widziane 😉 bo ja noga w kuchni to może się czego nauczę!
My pierwsza wizyta 2.12 potem 7.12 termin 11-15 lipiec zobaczymy co na USG wyjdzie 😉

My jeździmy razem na badania ( jak ma możliwość) ale nie wchodzi do gabinetu. On jakoś nie czuje potrzeby.

W tej ciąży mam wszystko odwrotnie niż w poprzedniej.
Teraz jest mi zimno i mam mdłości wieczorem a w poprzedniej było mi mega gorąco i mdłości miałam rano 🤯

Skoro ostatnio był syn to może teraz na odwrót będzie córka 🤣

reklama
Do góry