reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Ja zanim miałam w pracy to sobie opłacałam sama. Teraz z pracy pakiet rodzinny opłacam.
Mam 14mies córkę więc ciuszki mi na początek odpadną. Kosz Mojżesza, łóżeczko, wózek czy krzesełko do karmienia mam.
ja nie mam już nic przeprowadzaliśmy się i wszystko powywalałam bo nie planowałam więcej dzieci a nagle mi się odwidziało. Mam tylko podnóżek do umywalki bo używam go jako krzesełka do plewienia ale do dziecka to on się raczej już nie nada 😅

reklama
A miałaś 2 karty ciąży?
Ja będę brała pod uwagę tylko to co mój powie ale właśnie nie wiem jak to z kartami ciąży. Czy w luxmed od razu powiedzieć że chce tylko recepty i wyniki?
Tak, miałam dwie, ale tak na dobrą sprawę możesz powiedzieć, że inny lekarz Ci ciążę prowadzi i chcesz tylko badania w luxmedzie robić

Hej dziewczyny ja dzis mialam wizyte w klinice wczesnej ciazy w szpitalu ( normalnie nie przyjmą ale mialam w maju poronienie w 11 tyg) dostalam progesteron i zapisali mnie na usg 19.11 (niedziela). Bardzo się boję...nie dość że ostatnia ciążę poronilam to swoje lata mam ( 37,w styczniu 38).... mam nadzieję kobietki ze nam się wszystkim uda i że będziemy się wspierać. Ja mam nadal kontakt z niektórymi mamami z grupy z 2011 roku jak bylam w ciazy z synem 😅

Hej dziewczyny ja dzis mialam wizyte w klinice wczesnej ciazy w szpitalu ( normalnie nie przyjmą ale mialam w maju poronienie w 11 tyg) dostalam progesteron i zapisali mnie na usg 19.11 (niedziela). Bardzo się boję...nie dość że ostatnia ciążę poronilam to swoje lata mam ( 37,w styczniu 38).... mam nadzieję kobietki ze nam się wszystkim uda i że będziemy się wspierać. Ja mam nadal kontakt z niektórymi mamami z grupy z 2011 roku jak bylam w ciazy z synem 😅
zapomnialam dodać że mieszkam w UK a tu opiekaw ciazy to na ogół porazka....ale ja przy poronieniu poznałam fajna położna i kazala mi od razu się do niej zgłosić jak zajde w ciążę kolejna.... ale jak coś mnie zmartwi to niedaleko mamy polska klinikę z gibekologiem więc tam pojade w razie co.

No i Kropka❤️

Załączniki

• IMG_20231106_154019.jpg
    IMG_20231106_154019.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 108
Dziewczyny ja jestem już po pierwszym usg, 5t3d dzidzia ma 0.9mm, owulacja poszła z lewego jajnika (pierwszy raz się z tym spotkałam u lekarza że sama od siebie mi pokazała wszystko, zazwyczaj tylk pęcherzyk i tyle). Dostałam receptę na heparynę, za wizytę zapłaciłam 120zł i za tydzień mam między pacjentkami bezpłatne usg żeby sprawdzić czy serduszko bije. Jestem mega zadowolona, zrobiła wywiad 'rodzinny', pytała jak z pracą, od razu chciała l4 dać, ale mam tyle urlopu, że do końca roki starczy, więc sobie od stycznia pójdę na l4, bo u mnie też noszenie ciężarów niestety jest.
O bardzo ładna cena. U nas 190 pierwsza wizyta bo cytologia a potem 170 .
No i gratuluję pierwszej wizyty! I zazdraszczam bo ja sobie poczekam

reklama
ja nie mam już nic przeprowadzaliśmy się i wszystko powywalałam bo nie planowałam więcej dzieci a nagle mi się odwidziało. Mam tylko podnóżek do umywalki bo używam go jako krzesełka do plewienia ale do dziecka to on się raczej już nie nada 😅
Też nic nie mam. Nie mamy miejsca na trzymanie niepotrzebnych rzeczy. U szwagierki jest tylko nasze krzesełko do karmienia ale do tego daleka droga 😀

Do góry