U mnie to samo... Jak zadzwoniłam do ginekologa to kazał mi do rodzinnego iść po L4 na tydzień, a teraz przyjść do niego i jak będzie ok to wypisze już ciążowe Zresztą moja kierowniczka z pracy też kazała iść mi na zwolnienie bo dzidziuś najważniejszy.Daj znac czy udalo Ci sie dostac bez problemu zwolnienie ze wzgledu na prace. Mam taka sama sytuacje i jak pisalam wyzej mega sie boje, ze beda mi kazali pracowac, a wiadomo jak to jest. Niby mozesz do 3kg dzwigac ale u mnie w pracy nikt nie trzyma sie tych norm i nie raz kaza nam dzwigac palety po 500-800kg lub paczki ponad 30 kg…
reklama
Ja właśnie zapisałam się na za tydzień na 11.15 , ale kompletnie nie wiem co powiedzieć w pracy , a mam taką jedną nie przyjemna koleżankę ze może mnie nawet nie puścić, bo ogolnie do 15.11 mamy gorący okres z fakturami .
Yolandelo
Fanka BB :)
Ooo czyli w pracy juz poinformowalas?U mnie to samo... Jak zadzwoniłam do ginekologa to kazał mi do rodzinnego iść po L4 na tydzień, a teraz przyjść do niego i jak będzie ok to wypisze już ciążowe Zresztą moja kierowniczka z pracy też kazała iść mi na zwolnienie bo dzidziuś najważniejszy.
Ja jeszcze nie bo czekam co mi powie ma wizycie. Na razie do jutra wybralam urlop bo mialam jeszcze zostawione 2 dni, a reszta na swieta.
A z ciekawosci - co powiedzialas interniscie, ze zgodzil sie ma l4?
Pokazałam wyniki bety, żeby wiedziała ,że w ciąży jestem ,miałam robione 3 co 48h. Powiedziałam o warunkach w pracy,a że mam spoko lekarkę to wypisała mi. Ale powiedziała że tylko na tydzień do wizyty u ginekologa.Ooo czyli w pracy juz poinformowalas?
Ja jeszcze nie bo czekam co mi powie ma wizycie. Na razie do jutra wybralam urlop bo mialam jeszcze zostawione 2 dni, a reszta na swieta.
A z ciekawosci - co powiedzialas interniscie, ze zgodzil sie ma l4?
nelusia1992
Zaciekawiona BB
Ja jestem na l4 od 26 października, od kiedy się ledwo dowiedziałam a betę miałam dzień wcześniej 56. Bez problemu dostałam się do swojego lekarza jak zadzwoniłam to już następnego dnia szlam na wizytę. Po poronieniu w pracy rok temu w listopadzie lekarz sam kazał iść mi od razu na l4 bo prace mam dość ciężka muszę dużo dźwigać i już od tej wizyty biorę duphaston. Już nie mogę doczekac się czwartku, mam nadzieje ze na usg będzie widać będzie to początek 7 tyg.
kardzi26
Początkująca w BB
Zazwyczaj miałam problem z cerą, zaskórniki zwłaszcza jak coś gorszego zjadłam a teraz mam cudowna cerę, az się błyszczy mimo, ze nie jem tak czysto.Dziewczyny a macie problemu z cerą? Ja mam straszną na buzi i na szyi ciągle robią mi się białe krostki
Czasem coś na szyi/żuchwie wyskoczy.
Widzę, że nie jestem sama z tym budzeniem się o 4-5 rano
Yolandelo
Masakra w weekend wlasnie juz budzilam sie 4-5 i nie wiedzialam co ze soba zrobic dzisiaj tez mam urlop, a wstalam 5:30.Zazwyczaj miałam problem z cerą, zaskórniki zwłaszcza jak coś gorszego zjadłam a teraz mam cudowna cerę, az się błyszczy mimo, ze nie jem tak czysto.
Czasem coś na szyi/żuchwie wyskoczy.
Widzę, że nie jestem sama z tym budzeniem się o 4-5 rano
MatkaWariatka37
Wystawiają ludzi na cierpliwość! Prywatnie pierwszy wolny termin 2 grudzień, to będzie 7tydz+6 a na NFZ nie wiem bo muszę podjechać osobiście bo położna nie odbiera jeszcze się dobrze nie zaczęło a już problemy...
Nelka85
Ja w wieku jakoś 20 lat byłam raz na nfz.Wystawiają ludzi na cierpliwość! Prywatnie pierwszy wolny termin 2 grudzień, to będzie 7tydz+6 a na NFZ nie wiem bo muszę podjechać osobiście bo położna nie odbiera jeszcze się dobrze nie zaczęło a już problemy...
Po tej wizycie długo nie byłam u ginekologa.
Poszłam dopiero do znajomego który przyjmuje prywatnie (prowadzi ciążę) i oby jak najdłużej pracował.
reklama
Yolandelo
O jeju…Wystawiają ludzi na cierpliwość! Prywatnie pierwszy wolny termin 2 grudzień, to będzie 7tydz+6 a na NFZ nie wiem bo muszę podjechać osobiście bo położna nie odbiera jeszcze się dobrze nie zaczęło a już problemy...
A polozna na nfz moze dac skierowania na badania? Czy to tylko lekarz? Bo wiem, ze recept wystawiac nie moze
Podziel się: