reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2024

Ja tak właśnie w ciąży z córką dopiero przy porodzie dowiedziałam się o płci. Teraz też tak planuję 😎 ale wtedy musisz pamiętać żeby na każdym kroku lekarzowi przypominać i rękę na pulsie żeby nie powiedział za dużo. Ja nawet przy przyjęciu do szpitala na poród musiałam im mówić, że płeć chcę poznać jak już urodzę 😎
To przy porodzie córy byłam ledwo przytomna, dali mi do sprawdzenia opaskę czy wszystko ok i tam pisało "syn" Od razu oprzytomniałam i zapytalam czy na pewno mam core bo tu syn pisze🤣

reklama
Hej dziewczyny.
Ja się tylko przywitam, bo jeszcze jestem przed USG. Wg aplikacji termin na 28.07. Beta w poniedziałek ok 400, w środę ok 1000. Ale niski progesteron :( dlatego jeszcze się nie chce wpisywać na grupę prywatną bo nie wiem co z tego będzie. Wizyta dopiero 8.12. Mam nadzieję, że po niej do Was dołączę! :)
Pozdrawiam (lipcowa mama 2022)

Ja teraz mogłabym jesc same slodycze..🫣 oczywiście staram sie ograniczac. W poprzednich ciazach az wstyd sie przyznac sle nie pamiętam co jadłam itd 😛 wydaje mi sie ze to bylo 100 lat temu 😅

A co z ubrankami? Planujesz kupić same uniwersalne i tylko te początkowe rozmiary? Ja nie mogę się doczekać aż poznam płeć żeby móc zacząć kupować 😂
Pytanie nie do mnie, ale ja wtedy kupiłam tylko uniwersalne i miałam je tylko do rozmiaru 62. Te początkowe ubrania tak szybko robią się za małe, że dużej wagi nie przywiązywałam do nich. A jak już urodziłam wtedy doszły te płciowe. Teraz przy drugim początkowe też będę brać uniwersalne. Jest o tyle łatwiej, że latem nie trzeba będzie grubych kombinezonow kupować więc taka letnia wyprawka to będzie raptem kilka bodziaków.

Pytanie nie do mnie, ale ja wtedy kupiłam tylko uniwersalne i miałam je tylko do rozmiaru 62. Te początkowe ubrania tak szybko robią się za małe, że dużej wagi nie przywiązywałam do nich. A jak już urodziłam wtedy doszły te płciowe. Teraz przy drugim początkowe też będę brać uniwersalne. Jest o tyle łatwiej, że latem nie trzeba będzie grubych kombinezonow kupować więc taka letnia wyprawka to będzie raptem kilka bodziaków.
Noo tez się cieszę , ze teraz latem będzie dzidziuś , nie trzeba będzie kupować nie wiadomo jakich rzeczy grubych 🙈

Szkoda tylko że wakacje bo dzieci w domu będą. Ale też nie będzie chorob co u nas na plus bo moje w okresie jesiennym nie wyjdą z choroby to na nowo chore.
Mi to akurat nie przeszkadza wiesz bo synek 15 ms a jeszcze go do żłobka dawać nie będę jak urodzę 🙈 ale to fakt co piszesz.. jesień to tez przerabana pora 😱

reklama
Z witamin biorę prenasol DHA, ale zastanawiam się czy nie zmienić na coś z większą ilością witamin bo jednak nie jem zbyt różnorodnie. A w tym tylko foliany, jod wit D.

Do góry