Eveline.eve
Zaangażowana w BB
Trzymamy kciuki by wszystko się udało
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to nie jest tak że jak już bubas jest gotowy to przestaje przybierać na wadze?A ja byłam dziś u lekarza i maluch waży tyle samo co 3 tyg temu - lekarz mówi, że tak może być bo jest margines błędu +/- 600 gram, ale ja nie wierzę w to, tym bardziej że wcześniej mówił że dziecko ma być duże. A teraz waga stoi... Stresuje się i próbuje umówić wizytę u jakiegoś innego lekarza, bo już nie wiem co mam zrobić może coś jest nie tak..
No od trzech tygodni jednak powinien coś rosnąć, a nie zatrzymywać się na wadze z 34 tcA to nie jest tak że jak już bubas jest gotowy to przestaje przybierać na wadze?
U mnie ta sama sytuacja! Bobo było duże praktycznie od początku a na ostatniej wizycie okazało się, że przez dwa tygodnie nic nie urosla. Lekarka powiedziała mi dokładnie to samo o marginesie błędu. Nie stresuj się, napewno nadal jest w normie . Ja sobie myślę, że u mnie to by nawet się zgadzało bo ona nie ma po kim być jakaś spora . Głowa do góry, na pewno wszystko jest dobrze . A ile dokładnie waży to się dowiemy jak się urodzi .A ja byłam dziś u lekarza i maluch waży tyle samo co 3 tyg temu - lekarz mówi, że tak może być bo jest margines błędu +/- 600 gram, ale ja nie wierzę w to, tym bardziej że wcześniej mówił że dziecko ma być duże. A teraz waga stoi... Stresuje się i próbuje umówić wizytę u jakiegoś innego lekarza, bo już nie wiem co mam zrobić może coś jest nie tak..
No ale żeby nawet kilka gram nie urosla? martwię się, że może przepływy w pępowinie nie są dobre, może lekarz tego nie sprawdził... On jest bardzo małomówny.U mnie ta sama sytuacja! Bobo było duże praktycznie od początku a na ostatniej wizycie okazało się, że przez dwa tygodnie nic nie urosla. Lekarka powiedziała mi dokładnie to samo o marginesie błędu. Nie stresuj się, napewno nadal jest w normie . Ja sobie myślę, że u mnie to by nawet się zgadzało bo ona nie ma po kim być jakaś spora . Głowa do góry, na pewno wszystko jest dobrze . A ile dokładnie waży to się dowiemy jak się urodzi .
To też zależy od konkretnego osobnika. W rodzinie mojego męża był np. przypadek, gdzie ciężarna nic nie czuła, a na rutynowej kontroli okazało się, że ma już 6 cm i urodziła niedługo potem.@Aine90 , a to te skurcze początkowe czuć normalnie jak skurcze? Bo ja jestem w 3 ciazy i do rozwarcia 4 cm nigdy nic nie czułam. W czwartek miałam 1 cm, a wczoraj 4 i ani jednego odczuwalnego skurczu nie było.