reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja przytyłam 7 kg , brzuch mam jak piłeczkę 😅
Czytałam że jak mało się ważyło przed ciąża można więcej przytyć. Dodam że zdrowo się odżywiam wiadomo że czasami zjem coś słodkiego ale to sporadycznie , niemożna wszystkiego sobie odmawiać 🍰😋

reklama
Ja przytyłam 7 kg , brzuch mam jak piłeczkę 😅
Czytałam że jak mało się ważyło przed ciąża można więcej przytyć. Dodam że zdrowo się odżywiam wiadomo że czasami zjem coś słodkiego ale to sporadycznie , niemożna wszystkiego sobie odmawiać 🍰😋
Ja też mało ważyłam przed, z rok temu to jeszcze 42 kg ważyłam 😅, ale chyba niezbyt ma to znaczenie bo u mnie rodzinnie tak jest. Moja mama ze mną w ciąży miała 50 kg więc.. Siostra też jakoś niewiele przytyła z chłopakami tylko ja jakoś dużo

Hej ☺️ jak samopoczucie u Was? U mnie dziś 21+4 dni i dziś na zakupach w sklepie pierwszy raz zrobiło mi się strasznie słabo, prawie zemdlałam. Mam nadzieję, że nie będzie się to często powtarzać.
Co do brzucha to twardnieje najczęściej w nocy i rano po przebudzeniu, czasem coś mnie gdzieś kłuje i myślę że to więzadła przez rozciągająca się macicę. No i miewam dni, kiedy czuję że brzuch jest taki jakby ciężki i napięty, mimo że jest jeszcze malutki :)

Hej ☺️ jak samopoczucie u Was? U mnie dziś 21+4 dni i dziś na zakupach w sklepie pierwszy raz zrobiło mi się strasznie słabo, prawie zemdlałam. Mam nadzieję, że nie będzie się to często powtarzać.
Co do brzucha to twardnieje najczęściej w nocy i rano po przebudzeniu, czasem coś mnie gdzieś kłuje i myślę że to więzadła przez rozciągająca się macicę. No i miewam dni, kiedy czuję że brzuch jest taki jakby ciężki i napięty, mimo że jest jeszcze malutki :)
Mnie też się robi tak słabo i duszno ale to zwykle na zakupach przez te maseczki 😌 ja jestem bardzo zmęczona, nie byłam taka senna w 1 trymestrze jak teraz, chodzę codziennie spać o 21😂

Mnie też się robi tak słabo i duszno ale to zwykle na zakupach przez te maseczki 😌 ja jestem bardzo zmęczona, nie byłam taka senna w 1 trymestrze jak teraz, chodzę codziennie spać o 21😂

@Iga89 Ojj ja też wcześnie chodzę spać i wstaję koło 6:30 🙈 u mnie 20+5 i K coraz częściej daje o sobie znać 🥰
@Amagie samopoczucie super. Żadnych dolegliwości, zawrotów głowy... Hmm troszkę mało żelaza, ale to nadrobimy 😊 Mam nadzieję, że to było takie jednorazowe zasłabnięcie 😯

To ja chyba jakaś dziwna jestem 🙈 spać najwcześniej północ a wstaje 7/8, za dużo energii mam, ani razu słabo mi się nie zrobiło, no tylko mam alergie na te maseczki. Za to mój partner ma większe zachcianki ode mnie i jest tak irytujący i marudny czasami, że zastanawiam się czy to ja jestem w ciąży czy On😂😂

u mnie dziś 20 tc i 5 dni i połówkowe 😉 mam nadzieje, ze wszystko będzie ok na usg. Na plusie już prawie 8 kg, wiec czas trochę mniej jeść jednak, brzuszek się już ładnie wybija. Oddech spłycony ale bardziej boje się żylaków i hemoroidów przy wysokiej wadze 😔

u mnie dziś 20 tc i 5 dni i połówkowe [emoji6] mam nadzieje, ze wszystko będzie ok na usg. Na plusie już prawie 8 kg, wiec czas trochę mniej jeść jednak, brzuszek się już ładnie wybija. Oddech spłycony ale bardziej boje się żylaków i hemoroidów przy wysokiej wadze [emoji17]
Powodzenia na badaniach [emoji4]
Wszystko będzie dobrze [emoji846].

No ja od początku ciąży przytyłam 6,5kg. Waga przed ciążą ok.50kg. brzuszek już ładnie widać 22tc , nawet wczoraj na szkole rodzenia ( były tylko 2 pary +prowadząca zajęcia) dziewczyna z 32tc miała mniejszy brzuszek niż ja choć wygląda na to , że przypuszczalnie gabarytowo przed ciążą była ciut większą ode mnie [emoji848].
I pomyślałam sobie , że chyba za bardzo przybrałam bo za te 10 tyg pewnie będę 2 razy taka [emoji23]

U mnie tylko jakieś 4.5 kg na plusie i brzuszek jest dość mały, widoczny tylko w obcisłych ubraniach :) ale nie mam prawie wcale zachcianek, jem w sumie takie same ilości jak przed ciąża, nie mam jakiegoś bardzo zwiększonego apetytu :)

reklama
Do góry