reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

u mnie też dzidziuś drugi ale po 6 latach , i też jestem, grubszą osobą , czuje ruchy ale bardziej pukanie i wyginanie się dziecka niż jakieś wielkie kopniaki może dlatego że jest ułożone pośladkowo no i ten tłuszczyk na brzuchu przeszkadza , u mnie w poniedziałek wizyta i połówkowe (21 tydzień ), niestety nie znam jeszcze płci ale mam nadzieje ze już w poniedziałek się dowiem
trzymam kciuki za poznanie płci 😍

reklama
Hej dziewczyny :) u mnie 19tc, ale ciąża bliźniacza.. maluchy rozrabiają na całego :) połówkowe mamy dopiero 16-go marca. Na pierwszych prenatalnych badanie trwało ponad godzinę, a u Was jak było ? Widzę, że sporo z Was zna już płeć, zazdroszczę troszkę :) u mnie tylko wiadomo że jednojajowe z jednym łożyskiem

Moje połówkowe trwały ponad godzinę, bo córa uparcie usadowiła się główka w dole biodrowym i trzymała rączki na buzi [emoji2360] ostatecznie udało się wszystko zmierzyć oprócz wargi dolnej. [emoji2372]
Hej dziewczyny :) u mnie 19tc, ale ciąża bliźniacza.. maluchy rozrabiają na całego :) połówkowe mamy dopiero 16-go marca. Na pierwszych prenatalnych badanie trwało ponad godzinę, a u Was jak było ? Widzę, że sporo z Was zna już płeć, zazdroszczę troszkę :) u mnie tylko wiadomo że jednojajowe z jednym łożyskiem

Ostatnia edycja:
Ojeej podwójna radość 😍 moje pierwsze badanie prenatalne trwało około 30 minut. Lekarz mówił, że poszłoby sprawniej, gdyby dzidziuś tak nie fikał 😂 trzymam kciuki, żebyś 16 marca już poznała płeć 😊

Ojeej podwójna radość 😍 moje pierwsze badanie prenatalne trwało około 30 minut. Lekarz mówił, że poszłoby sprawniej, gdyby dzidziuś tak nie fikał 😂 trzymam kciuki, żebyś 16 marca już poznała płeć 😊
U mnie właśnie jeden fikał, a drugi spał jak zabity :D dopiero jak dr zarządziła przerwę żebym pochodziła i coś zjadła słodkiego, to dopiero wtedy ten drugi się obudził i dało się go zmierzyć :)
Miło by było już wiedzieć, to fakt :) choć póki co mam bardziej obawy żeby sobie nie podkradały niczego.. wspólne łożysko to w jakimś stopniu ryzyko. Więc najważniejsze będzie dla mnie ich zdrowie, czy rosną prawidłowo. Później będę pytać o płeć :D

dzisiaj byłam u ginekologa , będę miała upragnioną córkę , niestety wiele się nie dowiedziałam o wymiarach bo położona jest na samym dole i leży jak w hamaku , ruszała się ale nie na tyle żeby więcej pokazać i zmierzyć , następną wizytę mam 4.03 i będzie drugie podejście do pomiarów

reklama
Hej @Olga.K u mnie wizyta na usg genetyczne trwała 20 minut, w zasadzie każda jakoś tyle trwa. Genetyczne (prenatalne) robiłam w medicover ale normalnie prowadzę ciążę w medfeminie i tam w sumie wizyty też trwają około 20 minut. 05.03 mam połówkowe :).
@Holle gratuluję córeczki :)

Do góry