reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Witam wszystkie przyszłe mamy. Termin końcówka lipca. 27.07. To moja druga ciąża. Jestem już mama prawie 4 letniej księżniczki. Ciężkie początki ciąży. Straszne mdłości, brak sil, ciągłe zmęczenie i senność. Schudłam od początku ciąży 7 kilo. Liczę na to że z początkiem 2 trymestru wrócę do żywych. Proszę o dołączenie do forum prywatnego

reklama
Hej. Mam pytanie o badania prenatalne bo pewnie cześć z Was ma już je za sobą. Czy miałyście w jednym dniu robione i usg i pobierana krew do pappa?
Bo mam przyjść po prostu 15 stycznia a nie dopytała czy to będzie tylko badanie czy tez krew, a koleżanka mówi ze najpierw miała pobierana krew a dopiero po dwóch tyg usg.
Ja w jednym dniu miałam pobraną krew i USG (29.12.2020) a 9.01 mam mieć wyniki z krwi.

Hej. Mam pytanie o badania prenatalne bo pewnie cześć z Was ma już je za sobą. Czy miałyście w jednym dniu robione i usg i pobierana krew do pappa?
Bo mam przyjść po prostu 15 stycznia a nie dopytała czy to będzie tylko badanie czy tez krew, a koleżanka mówi ze najpierw miała pobierana krew a dopiero po dwóch tyg usg.
To zależy od lekarza. Ja robiłam badanie krwi 2 tygodnie przed USG. Naczytałam się w internecie, że najlepiej w tym samym dniu. Dzwoniłam i pytałam, ale w gabinecie w którym ja robiłam tak wygląda procedura. Dostałam wcześniej skierowanie od lekarza na pobranie krwi i polecono mi laboratorium do którego się udać. Dzięki temu miałam wyniki całego badania w czasie jednej wizyty. Ale widzę, że każdy robi po swojemu 🙂

Dziewczyny które są na forum prywatnym. Czy nie ma już opcji dołączenia? Szanuje swoją prywatność dlatego nie chciałabym tutaj pisać o szczegółach ze swojego życia a tam chętnie dołączę. Napiszcie tylko czy jest taka opcja czy nie .

Głównie chodzi o to , że na forum zamkniętym cenimy swoją prywatność. Dlatego tak bardzo ważne jest by ktoś udzielał się często bo tylko wtedy nie mamy podejrzeń , że trafił się jakiś obserwator który wszystko co piszemy wykorzystuje i udostępnia np. dalej.
Tak się już zdarzało przez co wiele kobiet miało nieprzyjemności.

To taki test. Każdy tu może stworzyć fałszywe konto pisać rzekomy termin porodu...i poprosić o przyjęcie do grupy zamkniętej. Dlatego sprawdzamy czy jakaś kobitka jest aktywna i rzeczywiście zależy jej na szczerym dołączeniu do grupy gdzie będzie naprawdę się udzielać a nie tylko obserwować, czytać a jeszcze krytykować jak to bywa na grupach na FB.

Ostatnia edycja:
Hej Mamuśki :D Mam termin porodu wyznaczony na 27.07 ale z kolejnym USG (które jak na razie mam co tydzień z różnych powodów) termin ulega przesunięciu na wcześniejszą datę. Aktualnie jestem w 11tc3d i dziś cały dzień jak tylko się położę mam rozpierający ból podbrzusza, bez plamienia. Co to może być? Dodam, że jest to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zagubiona bo nie wiem czy te bóle są dobrą czy zła oznaką.
Ps. Jeśli jest możliwość to proszę o dołączenie do grupy prywatnej bo nie wszystkie szczegóły ciąży chce tu opisywać

reklama
Hej Mamuśki :D Mam termin porodu wyznaczony na 27.07 ale z kolejnym USG (które jak na razie mam co tydzień z różnych powodów) termin ulega przesunięciu na wcześniejszą datę. Aktualnie jestem w 11tc3d i dziś cały dzień jak tylko się położę mam rozpierający ból podbrzusza, bez plamienia. Co to może być? Dodam, że jest to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zagubiona bo nie wiem czy te bóle są dobrą czy zła oznaką.
Ps. Jeśli jest możliwość to proszę o dołączenie do grupy prywatnej bo nie wszystkie szczegóły ciąży chce tu opisywać
Ja miałam podobnie i nawet teraz czuję takie ciągnięcia i kłucia. U mnie 12+5. Jestem już po prenatalnych i wszystko jest ok, więc te bóle są normalne, macica i więzadła się rozciagają. Nie stresuj się bez powodu😊

Do góry