reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny a takie pytanie do was, jak umawiacie się teraz na prenatalne już to zapisujecie się do dwóch miejsc jednocześnie? Widziałam na innym forum kilka dziewczyn tak robi w razie gdyby lekarz był na kwarantannie albo coś... [emoji848] Mi to w ogóle nie przyszło do głowy szczerze mówiąc i jakoś sceptycznie do tego podchodzę bo to takie zajmowanie sztuczne terminów innym ciężarnym...
Nie wpadłam na taki pomysł.
W sumie to wyjaśnia czemu jest tak cieżko z terminami, skoro sa osoby ktore sa zapisane dwa razy. Ja musiałam zadzwonić do kilku miejsc, żeby zapisać sie na termin ktory lekarz sugerował jako najlepszy.

reklama
Dzień dobry wszystkim [emoji847]
Jak się dziś czujecie? Może któraś z Was ma dziś wizytę u lekarza?
Ja jestem już taka szczęśliwa, że jest piątek jeszcze tylko dwa dni i w poniedziałek mam wizytę tym razem czekam półtorej tygodnia, bo od początku miałam co tydzień i strasznie mi się dłużyło.
Miłego dnia [emoji256]

Ja jestem już taka szczęśliwa, że jest piątek jeszcze tylko dwa dni i w poniedziałek mam wizytę tym razem czekam półtorej tygodnia, bo od początku miałam co tydzień i strasznie mi się dłużyło.
Miłego dnia [emoji256]
A ja dzisiaj dość słabo, ciśnienie niskie, spać się chce a kawa nie wchodzi :( Porzadki na święta zaczęte, pokój dzieci odgruzowany ze starych popsutych zabawek, i wszystko posegregowane także jedno już z głowy... Jak u was z oknami ?? Myjecie?? Ktoś wam pomaga ?? Ja mam tak wstrętne szyby że muszę umyć na święta, ja bym to zrobiła ale mi nie pozwalają i co tu zrobić ?? 😩

A ja dzisiaj dość słabo, ciśnienie niskie, spać się chce a kawa nie wchodzi :( Porzadki na święta zaczęte, pokój dzieci odgruzowany ze starych popsutych zabawek, i wszystko posegregowane także jedno już z głowy... Jak u was z oknami ?? Myjecie?? Ktoś wam pomaga ?? Ja mam tak wstrętne szyby że muszę umyć na święta, ja bym to zrobiła ale mi nie pozwalają i co tu zrobić ?? [emoji30]
Ja dziś też niespecjalnie hormony i leżenie od ponad miesiąca dały znać o sobie pokłóciłam się z narzeczonym i nie mogłam się uspokoić łzy leciały mi strumieniem oczy spuchnięte i oczywiście mam wyrzuty sumienia teraz, że mogłam zaszkodzić dziecku [emoji21]
Ja już kawy nie pije, a przed ciążą nie wyobrażałam sobie bez niej dnia.
Sprzątanie i jakiekolwiek prace, obowiązki w te święta ominęły mnie szerokim łukiem choć bardzo bym chciała wręcz tęsknię już za sprzątaniem :(
A zapowiadał się taki dobry dzień...

Miłego dnia [emoji256]
Ja właśnie siedzę pod gabinetem USG 🙋🏼‍♀️
A ja dzisiaj dość słabo, ciśnienie niskie, spać się chce a kawa nie wchodzi :( Porzadki na święta zaczęte, pokój dzieci odgruzowany ze starych popsutych zabawek, i wszystko posegregowane także jedno już z głowy... Jak u was z oknami ?? Myjecie?? Ktoś wam pomaga ?? Ja mam tak wstrętne szyby że muszę umyć na święta, ja bym to zrobiła ale mi nie pozwalają i co tu zrobić ?? 😩
Ja nie myje...😂

ILE NAS TU WŁAŚCIWIE ZOSTAŁO? Rzeczywiście aktywność spadła i to bardzo...
Mam pomysł... kto tu został w naszej grupie ("nie inkognito" [emoji23]) niech zareaguje (lubię to) na ten wpis zobaczymy ile nas jest [emoji4]
Ja czasem tu do Was zaglądam, udzielam się też troszkę ale tak to jestem na grupie zamkniętej [emoji846]

reklama
Dziewczyny odebrałam wynik posiewu z moczu wyszedł negatywny także kamień spadł mi z serca. [emoji846]
Dodatkowo jeszcze wynik CMV IgM nie ma żadnej liczby tylko jest napisane negatywny i pod spodem uwaga, że jeśli jest wątpliwy lub reaktywny należy go powtórzyć, więc u mnie wyszedł ok dobrze interpretuje?
Nie robiłam jednak tego IgG, bo lekarz mi nie odpisał i nie wiem czy bez tego wynik się liczy.

Do góry