reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja dzisiaj po 3 wizycie. 8+3 Dzidziuś 2cm, serduszko pięknie bije jak poprzednio. Terminy się pokrywają także super 😊 ku mojemu zdziwienie dostałam skierowanie na prenatalne (mam 30lat) w 12tc ze względu na 3 poronienia 🤷‍♀️. Nigdy nie robiłam w I trymestrze, no ale jak dają za darmo to czemu nie ;)
@kolor nadzieji 😊
23.12 wizyta
30.13 prenatalne. dziękuję
Jaki piekny dzidziuś!

reklama
No czytałam opinie, że właśnie ta gumę dziewczyny wypruwaly. Moje są właśnie na etapie "wydane do doręczenia". Kupiłam też te z Lidla, więc jutro będę porównywać [emoji6]
@claudii hej przyszły ci może już spodnie z h&m bo mi dziś i niby są ok pas w miarę rozciągliwy tylko ta guma na górze taka jakaś ciasna[emoji1751] chyba będę musiała ja wypruć bo może uwierać.

Hej,przykro mi :( gdzie mieszkasz? Ja w NL i mialam ta sama sytuacje :( za granicą mają zupełnie inne podejście niż w PL.
Od początku ciąży plamilam dość mocno, najpierw na różowo, później brązowo na dzień dzisiejszy mam kawę z mlekiem, jednak nie są to takie ilości jak wczesniej. Jak dzwoniłam do położnej to mówiła,że póki nie ma dużo krwi to nic nie zrobią i że to natura decyduje.
Jednak dziewczyny na jednej z grup zaproponowały mi,abym dała post,że odkupie luteinę i duphaston. Luteina mi doszla, biorę rano i wieczorem pod język 50mg i myślę,że to dzięki niej tak mocne plamienia się skończyły. Czekam jeszcze na duphaston. Zaryzykowałam i nie żałuję. Po jakimś czasie skontaktowałam się z była ginekolog w PL i ona utwierdziła mnie tylko w tym,że bardzo dobrze zrobiłam.
Trzymam za Ciebie kciuki,żeby wszystko było dobrze♥♥ postaraj się dużo odpoczywac :)
Mieszkam w DE ja wlasnie szukam luteiny czy mozna gdzies zamowic, nie ma opcji bez recepty :(( wiem, ze w Pl bym dostala bo z corka tak bylo, wiele lat temu. Boje sie isc do toalety, brzuch mnie ciagnie, odpoczywam..nie chce myslec negatywnie, ale w sierpniu poronilam, moje cykle zawsze byly nieregularne, wiec jest opcja ze winny jest progesteron

Dziewczyny pytanie. Odkąd zobaczyłam 2 kreseczki na teście biorę kwas foliowy. Dziś kupiłam pregne plus. Czy branie kwasu osobno i pregny to nie za duża dawka? Jak bierzecie?

Ja dzisiaj po 3 wizycie. 8+3 Dzidziuś 2cm, serduszko pięknie bije jak poprzednio. Terminy się pokrywają także super 😊 ku mojemu zdziwienie dostałam skierowanie na prenatalne (mam 30lat) w 12tc ze względu na 3 poronienia 🤷‍♀️. Nigdy nie robiłam w I trymestrze, no ale jak dają za darmo to czemu nie ;)
@kolor nadzieji 😊
23.12 wizyta
30.13 prenatalne. dziękuję
Super gratuluję
Dziewczyny pytanie. Odkąd zobaczyłam 2 kreseczki na teście biorę kwas foliowy. Dziś kupiłam pregne plus. Czy branie kwasu osobno i pregny to nie za duża dawka? Jak bierzecie?
Wystarczy pregna plus

reklama

Mi lekarz oprócz Prenatal Uno zalecił dodatkowo kwas foliowy, więc chyba nic się nie stanie jak się bierze to i to, a nawet jest wskazane.

Do góry