Ooo dobrze wiedziec. Tylko zastanawiam sie czy zamawiac rozmiar jaki nosilam przed ciaza czy wiekszy? To moja pierwsza ciaza i nic nie wiem...Dziewczyny dla klubowiczów na hm wrzucili rabaty do 60%, widziałam że jest sporo ciuszków z serii mama, np jeansy z 129 zł na 59
reklama
MojrAnka
Fanka BB :)
W sumie nie musisz ściemniać, powiedz lekarzowi rodzinnemu, że nie chcesz jeszcze mowić w pracy, bo masz obawy, a bardzo źle się czujesz. Powinien bez problemu Ci wystawić zwolnienie, nie poddając ciąży jako powodu.Mam to samo. Praca codziennie z biura 9h w maseczce z okropnymi mdłościami. Być może udałoby się mi załatwić home office, ale strasznie boje się przyznać w ogóle do ciąży. u mnie to dopiero początek 8tyg, miałam pierwsza wizytę tydzień temu i widać było pulsujące serduszko. Kolejna wizyta za 2,5tyg ale nie wytrzymam chyba tyle czasu - taki był plan żeby powiedzieć szefowi przed świętami. Myślałam żeby coś pościemniać interniscie i dostałabym na teleporadzie L4 na migrenę, czy tam przeziębienie ale tego też nie chcę - jest mnóstwo pracy a wtedy musieliby jeszcze mnie dodatkowo zastępować. Miotam się sama ze sobą co zrobić bo mam wyrzuty sumienia
ja zamówiłam swój i rozmiar większy, zobaczę który będzie lepszy i jedne zostawięOoo dobrze wiedziec. Tylko zastanawiam sie czy zamawiac rozmiar jaki nosilam przed ciaza czy wiekszy? To moja pierwsza ciaza i nic nie wiem...
G
guest-1672688487
Gość
Ja bym wziela wiekszyOoo dobrze wiedziec. Tylko zastanawiam sie czy zamawiac rozmiar jaki nosilam przed ciaza czy wiekszy? To moja pierwsza ciaza i nic nie wiem...
A
Annniw
Gość
Slychac nie bedzie, ale mozna zobaczyc pulsujace ja bylam na wizycie 6+2
Zależy od jakości aparatu i ginekologa, ja byłam 6+0 i już słyszałam. Fakt tylko, że prywatna placówka i mają świetnej jakości usg.
A
Annniw
Gość
Dziewczyny słyszałyście o programie ciąża plus? Podobno można dostać leki za darmo?
Tak, nie wszystkie. Taki lek musi być na liście programu.
Mercy89
[GROUP=][/GROUP]
Mój lekarz powiedział na wizycie 7+6 że na tym etapie nie powinno się słuchać serduszka, podobno bardzo źle wpływa na dzidzie, dlatego sprawdza się tylko zapis czy wszystko okZależy od jakości aparatu i ginekologa☺, ja byłam 6+0 i już słyszałam. Fakt tylko, że prywatna placówka i mają świetnej jakości usg.
katherinnn
Dokładnie. Na tak wczesnym etapie słuchanie serduszka jest szkodliwe. Mój lekarz tak samo mówił, no i dziewczyny na forum niejednokrotnie o tym pisały, nie tylko w tym wątku[GROUP=][/GROUP]
Mój lekarz powiedział na wizycie 7+6 że na tym etapie nie powinno się słuchać serduszka, podobno bardzo źle wpływa na dzidzie, dlatego sprawdza się tylko zapis czy wszystko ok
Avenna
dzięki, chyba też tak zrobię... ja chyba tak po prostu mam, że czuję się odpowiedzialna za wszystko. Ale z drugiej strony w styczniu poroniłam w 4-5 tyg i teraz też się potwornie bojęJa tez pracuje w restauracji w Londynie. W listopadzie była zamknieta, otwieramy 2 grudnia i powiedziałam w pracy o ciąży i o tym że źle się czuje i nie dam rady pracować. Grudzień jest najbardziej busy u nas. Wiem, że będą musieli zatrudnić kogoś nowego, ale nie przejmuje się tym. Patrzę teraz na dobro swoje i Maleństwa. Tym bardziej, że wiem, że ciężko byłoby mi w pracy. Kilkanaście godzin dziennie na nogach. Może wrócę od stycznia na pol etatu... zobaczę. Mąż mi mówi abym lepiej siedziała w domu i odpoczywała ale w styczniu postanowię co dalej. Póki co na grudzień L4
reklama
jagoo2
A to nie wiedzialam, jak bylam w Pl u gin tez miala swietny sprzet, ale mowil mi ze na takim etapie mozna tylko podgladac czy serduszko bije. A slucha sie pozniej. A tu w DE to oni sa wyluzowani, nawet nie dostalam foto z usg powiekszyla tylko zmierzyla, pokazala tetniace serduszko...i umowila na kolejna wizyte dopiero za 6 tygZależy od jakości aparatu i ginekologa☺, ja byłam 6+0 i już słyszałam. Fakt tylko, że prywatna placówka i mają świetnej jakości usg.