reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja mam tyle syfow co nigdy w życiu z każdej strony krosty wstyd na miasto wychodzic ale dobrze że maseczka to zakrywa haha
U mnie też syfki się pojawiają nie tak dużo bo jeden ,dwa ale nieraz takie duże podskórne 😡które nie da się wycisnąć , na początku myślałam że to przez maseczkę ale ja ostatnio bardzo rzadko wychodzę więc i maseczkę nie zakładam często a jak wychodzę z psem to tylko chustę mam .

reklama
Hej dziewczynki jestem już w 9tc 8+1 tak mi pokazuja aplikacje.
Czy wy też zauważyliście już , że trochę Wam się przytyło? Jestem szczupłą kobitka, przed ciążą ważyłam 50kg (z kawałkiem) przy 159cm.
Piersi miałam rozm.75C. teraz już ważę ok.53kg i piersi też się powiększyły, dobrze, że miałam wiekszy stanik który kiedyś przez pomyłkę kupiłam (tyko nie wiem czemu jest bez metki z rozmiarem [emoji848]).
Kupiłam w zeszłym roku płaszcz zimowy i wtedy był ciut luźniejszy a wczoraj wychodząc na spacer z moim narzeczonym dopięłam się z lekką trudnością i widać było , że bardzo mocno mnie opina na piersiach i brzuszku (nawet było mi w nim trochę ciasno) [emoji51][emoji15]
Mój Miś skomentował, że ładnie widać w nim mały zaokrąglony brzusio. [emoji1768]
Zresztą zauważyłam, że na bokach też mi przybyło troszkę ciałka. [emoji848][emoji2958]

Dodatkowo dziś rano założyłam jeansy i już czułam, że w pasie trochę cisną.... [emoji3526]

Trzeba się zaopatrzyć w coś wygodniejszego... [emoji848]
Może macie jakieś propozycje gdzie i co można kupić teraz na zimę, żeby tyłek nie zmarzł ? [emoji846][emoji6]
Moim skromnym zdaniem nie ma co przepłacać i wydawać milionów na ciuchy ciążowe, bo najtrudniejszy okres, kiedy będziemy miały naprawdę duże brzuszki przypadnie na wiosnę i lato, a wtedy luźne sukienki i heja. Ja ze swojej strony polecam legginsy ciążowe z Allegro. Materiał jakościowo może nie jest na lata, ale kosztują naprawdę niewiele i na ten krótki okres wystarczą. Mi się sprawdziły w poprzedniej ciąży. Ale oczywiście każdy decyduje sam 🙂

Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj u lekarza, zrobił usg, widziałam bijące serduszko i z fasolką wszystko w porządku ale zrobił mi się krwiak 14mm. Czy któraś z Was to przechodziła? Lekarz mi powiedział ze może pęknąć i sama wyjdzie krew żebym się nie przestraszyła wtedy. Jednak dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Nie ukrywam ze stresuje mnie ta sytuacja

Wiadomo, że każdy rodzic kocha swoje dziecko bez względu na płeć 🙂Moje znajome i koleżanki określają to co napisałaś krótko: „typowy facet, od małego najeść się spać” 🤣 Poza tym twierdzą, że potem przez pół życia trzeba koło nich chodzić i obsługiwać, bo sami z siebie nigdy nic nie zrobią. Na żadną pomoc z ich strony nie można liczyć.
Z dziewczynami jest zupełnie odwrotnie. I kobiety które mają obie płci widzą znacząca różnice w zasadzie od urodzenia.

Ja ze swojej strony mogę napisać, że dwa lata temu męża siostrzenica miała 18-tkę. Robiła w lokalu razem z koleżanką. Z zaproszonych kilkudziesięciu osób, tylko jeden chłopak przyniósł kwiaty... Jeden! Takie rzeczy się wynosi z domu niestety. Jak matka czy ojciec nie pokaże, nie nauczy, to potem cieżko oczekiwać od młodego człowieka... Mało jest teraz fajnych młodych mężczyzn niestety. Dlatego napisałam, że nie wiem czy dałabym radę wychować fajnego młodego człowieka płci męskiej skoro mało komu się udaje.
Ale pewne jest, że jeśli będę miała synka to będę kochała całą sobą, jak wszystkie moje dzieci 🙂
Czytając wasze "doświadczenia" z chłopakami jednak stwierdzam że to zależy od wychowania oczywiście mówię tu o starszych dzieciach ;) . Mój 7mio latek ( ma cukrzycę plus problemy z równowaga ogólnie ma stopień niepełnosprawności) i 5cio latek sprzątają pokój na błysk łącznie z odkurzaniem, ścielą łóżka, składają ubrania, oprózniają zmywarkę do szafek i ładują brudne naczynia... natomiast dziewczyny od cioci 12 i 14 lat nie potrafią utrzymać porządku, składanie prania to jakaś abstrakcja, żeby cokolwiek od nich uzyskać jest najpierw pyskówka pół godziny... wydaje mi się że im wcześniej zaczniemy wymagać od dzieci tym lepiej dla nas a przede wszystkim dla nich ;) jednak płeć nie ma tu znaczenia, to niestety ale nasza wina że dzieci są nieznośne leniwe czy niezaradne.

Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj u lekarza, zrobił usg, widziałam bijące serduszko i z fasolką wszystko w porządku ale zrobił mi się krwiak 14mm. Czy któraś z Was to przechodziła? Lekarz mi powiedział ze może pęknąć i sama wyjdzie krew żebym się nie przestraszyła wtedy. Jednak dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Nie ukrywam ze stresuje mnie ta sytuacja
A który jesteś tc? U mnie też krwiaczek, lekarz kazał dużo odpoczywać, nie nadwyrężać się i nie martwić się brązowymi plamieniami, jeśli się pojawią. Stosuj się do zaleceń, nie martw na zapas, wiele kobiet ma krwiaki w ciąży

Mnie tez wysypalo strasznie ... w sumie to byl pierwszy objaw bo ja zawsze mialam ladna cere , teraz troche odpuscilo ale tak co nie co jeszcze jest. Caly czas mnie mdli wolalabym wyrzucic to z siebie 😁 i lepiej sie poczuc ale no nie ma takiej opcji 😅 dzis napilam sie soku i tez sok tylko zwrocilam .. nic wiecej nie poszlo. Tez mam wrazenie ze beben jakis wiekszy..

reklama
Do góry