reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja dzisiaj wg aplikacji 7+6, a mdłości mają się jak najlepiej - najgorsze nie jest rano ale popołudnie i wieczór to już totalna porażka, nasmażyłam się wczoraj naleśników bo miałam ochotę i wszystko pięknie wyszło skąd weszło 😂
Dzisiaj już zaczynam łapać lekkiego stresa, pierwsza wizyta na 15:20, a jeszcze u gina u którego nigdy nie byłam
Będzie dobrze :) Trzymam kciuki

reklama
Hej dziewczynki jestem już w 9tc 8+1 tak mi pokazuja aplikacje.
Czy wy też zauważyliście już , że trochę Wam się przytyło? Jestem szczupłą kobitka, przed ciążą ważyłam 50kg (z kawałkiem) przy 159cm.
Piersi miałam rozm.75C. teraz już ważę ok.53kg i piersi też się powiększyły, dobrze, że miałam wiekszy stanik który kiedyś przez pomyłkę kupiłam (tyko nie wiem czemu jest bez metki z rozmiarem [emoji848]).
Kupiłam w zeszłym roku płaszcz zimowy i wtedy był ciut luźniejszy a wczoraj wychodząc na spacer z moim narzeczonym dopięłam się z lekką trudnością i widać było , że bardzo mocno mnie opina na piersiach i brzuszku (nawet było mi w nim trochę ciasno) [emoji51][emoji15]
Mój Miś skomentował, że ładnie widać w nim mały zaokrąglony brzusio. [emoji1768]
Zresztą zauważyłam, że na bokach też mi przybyło troszkę ciałka. [emoji848][emoji2958]

Dodatkowo dziś rano założyłam jeansy i już czułam, że w pasie trochę cisną.... [emoji3526]

Trzeba się zaopatrzyć w coś wygodniejszego... [emoji848]
Może macie jakieś propozycje gdzie i co można kupić teraz na zimę, żeby tyłek nie zmarzł ? [emoji846][emoji6]
Też mam wrażenie, że cos troszkę mi przybylo, ale waga stoi w miejscu 75 kg.
Wczoraj nawet już patrzyłam ćwiczenia dla ciężarnych i zamierzam troszkę się poruszać oczywiście jak Pani Doktor mi da zielone światło. Jak mój mąż się dowiedział o tym to dopiero była afera, on by chciał żebym siedziała na dupsku i nic nie robiła a najlepiej to żebym nawet z domu nie wychodziła bo koronka panuje. U Was faceci też takie podejście mają ?

W sumie zdziwiłam się reakcją, powiedziała że gratuluje, że trochę szkoda, że jeszcze z rok nie poczekałam, bo jest jej szkoda takiego dobrego pracownika, ale jednocześnie że uważa że to najlepszy czas i wiek. Ogólnie pozytywnie, a tak się bałam i stresowałam, niepotrzebnie [emoji3059] otoczenie czuję, że jesteśmy w ciąży :) ja już dwóm osobom się śniłam że jestem w ciąży a moja ciotka (z którą traktujemy się jak siostry) od razu wyczuła ze zaciazylam więc musiałam jej powiedzieć [emoji28] dzisiaj byłam na badaniach krwi i z ciekawości pierwszy raz w tej ciąży zrobiłam betę i wynik 138343 [emoji15][emoji3590] no ale wg OM dzisiaj zaczęłam 9 tydzień, wg usg 7+5 więc wynik jak najbardziej w normie [emoji3590]
No to już masz z głowy szefa.
Ja dziś też pytałam się mojej ile należy się okolicznościowego urlopu za ślub to zażartowałam, że fajnie jakbym zaraz w ciąży była, a moja koleżanka mówi...właśnie mi się śniłaś z wózkiem [emoji23][emoji23][emoji23]

No na mnie juz spodnie są niestety przyciasne, pomimo tego że zamiast przytyc to póki co schudłam 2 kg... Mąż też już zauważył że brzuch mi się zaokrąglił, widać to zwłaszcza wieczorami, wiadomo że to wzdęcia ale to taki inny brzuszek niż kiedykolwiek wcześniej [emoji3059]

A co do piersi, cały czas czekam aż się powiększą [emoji28]
Hej dziewczynki jestem już w 9tc 8+1 tak mi pokazuja aplikacje.
Czy wy też zauważyliście już , że trochę Wam się przytyło? Jestem szczupłą kobitka, przed ciążą ważyłam 50kg (z kawałkiem) przy 159cm.
Piersi miałam rozm.75C. teraz już ważę ok.53kg i piersi też się powiększyły, dobrze, że miałam wiekszy stanik który kiedyś przez pomyłkę kupiłam (tyko nie wiem czemu jest bez metki z rozmiarem [emoji848]).
Kupiłam w zeszłym roku płaszcz zimowy i wtedy był ciut luźniejszy a wczoraj wychodząc na spacer z moim narzeczonym dopięłam się z lekką trudnością i widać było , że bardzo mocno mnie opina na piersiach i brzuszku (nawet było mi w nim trochę ciasno) [emoji51][emoji15]
Mój Miś skomentował, że ładnie widać w nim mały zaokrąglony brzusio. [emoji1768]
Zresztą zauważyłam, że na bokach też mi przybyło troszkę ciałka. [emoji848][emoji2958]

Dodatkowo dziś rano założyłam jeansy i już czułam, że w pasie trochę cisną.... [emoji3526]

Trzeba się zaopatrzyć w coś wygodniejszego... [emoji848]
Może macie jakieś propozycje gdzie i co można kupić teraz na zimę, żeby tyłek nie zmarzł ? [emoji846][emoji6]

Dziewczyny byłam na usg i według OM powinno być 7.5 tyg a na usg mi wyszło 5.5. Tyg było już widać uderzające wolno serduszko czy mam się o co martwić? Również gratulacje i zdrówka;)
Nie masz się czym martwić bo widziałaś już serduszko 😉 ja na ostatniej wizycie według OM miałam 7+0 a według USG 5+5 tylko że u mnie nie było jeszcze widać serduszka 😞 dlatego tak niecierpliwie czekam na kolejną wizytę 1.12 i powiem że troszkę się stresuje .

reklama
Do góry