reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja dziś 7+1 i myśle, ze skoro do tej pory nie włączyły mi się mdłości i wymioty to raczej już mam spokój. Nawet wzdęcia minęły, brzuch miękki i normalny. Jedynie piersi mam nabrzmiale i bóle podbrzusza.

Jutro wizyta, przebieram już nogami.

A właśnie, macie jakieś skryte marzenie co do płci? Bardziej córeczka, syn czy totalnie obojętnie?
Ja mam córkę i chciałabym druga. 🥰
Ja mam już córkę, teraz chciałabym bardzo chłopca, żeby była parka ❤️

Mało mnie tu jest. Jakoś nie dostaje powiadomień. Tzn dostaje jakoś tak wybiórczo, raz tak raz nie 🤦🏼‍♀️ u mnie dziś 5+1 i w sumie nic mi nie jest. Żadnych dolegliwości. Mam nadzieję że tak zostanie 🙈 współczuję wszystkim, które męczą mdłości! W pierwszej ciąży miałam praktycznie od kiedy się dowiedziałam i do końca pierwszego trymestru więc wiem co to znaczy... Trzymajcie się w każdym razie, w drugim trymestrze będzie lepiej! 💪

@Nika999 niedobrze że aż tak cię rozkłada ten pierwszy trymestr :( może próbuj faktycznie jakiegoś sucharka? I mimo wszystko pij bo musisz uważać na odwodnienie. Może lekarz powie czy możesz wprowadzić jakieś elektrolity? Ja jak zjem to mnie trochę mniej mdli ale też już sił nie ma, żłobek mnie ratuje od 8-13 a później jakoś muszę dotrwać do powrotu męża.
miałam tele wizytę z chłopaków pediatrą, bo mimo sympatii do mojego internisty, pani doktor wydaje mi się że bardziej ogarnia tematy "w ciąży". On zawsze jęczy jak mi ma jakieś leki przepisać, w ciąży czy jak karmiłam. I tak dostałam leki przeciw wymiotne, elektrolity i probiotyk. Ogólnie doktor najchętniej skierowała by mnie na nasz rejonowy sor, bo w normalnych warunkach oni na izbie robią wszystkie badania, ale teraz pierwsza rzecz że ze względu na ciążę mogą nie chcieć, bo nie mają ginekologii a druga koronawirus... Mam się jeszcze skonsultować telefonicznie z ginekolog, żeby ona się wypowiedziała, ale albo ma dyżur albo odsypia, bo nie odbiera. I po południu nasza pediatra ma dzwonić, żeby dowiedzieć się, jak sytuacja i podjąć dalsze kroki...

To tak jak ja... teraz już jest lepiej ale na początku skurcze żołądka potrafiły mnie wybudzać w nocy i się zwijałam z bólu... do tej pory całymi dniami czuje żołądek. Jedynie jak coś ciepłego zjem to na chwilę przechodzi... ogólnie mój układ pokarmowy leży :( też nigdy nie miałam problemów
Mam dokladnie to samo 😳

A ja dzis wstajac rozmyslalam o plci, nie wiem czy mi sie przysnilo...ale jakbym wiedziala, ze pod sercem mam coreczke 🥰🥰
Niewazne jaka plec, wazne zdrowe dziecko♥️
Jakie ja mam wahania nastrojow, ze szczescia chce mi sie plakac wlasnie. A jeszcze wczoraj sprzeczalam sie z mezem o nic praktycznie 😳
Milego dzionka 😘

Dzis mam jakis slabszy dzien posprzeczalam sie z mezem :( niby glupota, blahostka...ale dostalam takie nerwy ze az mnie sciskal na dole brzuch. Wystraszylam sie :( jestem bardzo emocjonalna ostatnio, wszystko gleboko biore do siebie i czuje sie zraniona. Wiele rzeczy mmie wzrusza....hormony chyba buzuja
Wiesz co, dziecku nic nie będzie, naprawdę, kobiety robią rożne rzeczy nawet nie wiedząc, że są w ciąży i dzieci rodzą się zdrowe. Są dobrze chronione w naszych brzuszkach.
Ale szkoda mi Ciebie, bo dobrze wiem jak to jest, poprzednia ciąża psychicznie była dla mnie bardzo trudna. Niestety mężczyźni niby wiedzą ci się z nami dzieje, a jednak nie do końca rozumieją. Proponuję wysyłać mężowi krótkie komunikaty z apki Preglife. Pomogą mężowi zrozumieć i zaakceptować pewne zachowania.
Fotka dla przykładu.

Załączniki

• IMG_1434.jpg
    IMG_1434.jpg
    87,8 KB · Wyświetleń: 61
Ja dziś 7+1 i myśle, ze skoro do tej pory nie włączyły mi się mdłości i wymioty to raczej już mam spokój. Nawet wzdęcia minęły, brzuch miękki i normalny. Jedynie piersi mam nabrzmiale i bóle podbrzusza.

Jutro wizyta, przebieram już nogami.

A właśnie, macie jakieś skryte marzenie co do płci? Bardziej córeczka, syn czy totalnie obojętnie?
Ja mam córkę i chciałabym druga. 🥰
Ja bym chciała dziewczynkę, bo dziewczynki takie słodziutkie są 🥰 A jeszcze u mojego męża jest ich 6 rodzeństwa i u wszystkich pierwsze były dziewczyny. Więc czujemy że u nas też tak będzie. Mieliśmy imienia nie wybierać, żeby nie zapeszać oczywiście wyszło inaczej i są dwie opcje Danusia lub Marysia ale go już będzie kwestia losowania 😁

Ja bym chciała dziewczynkę, bo dziewczynki takie słodziutkie są 🥰 A jeszcze u mojego męża jest ich 6 rodzeństwa i u wszystkich pierwsze były dziewczyny. Więc czujemy że u nas też tak będzie. Mieliśmy imienia nie wybierać, żeby nie zapeszać oczywiście wyszło inaczej i są dwie opcje Danusia lub Marysia ale go już będzie kwestia losowania 😁
Ja wolałbym chlopczyka i jakoś czuje, że to właśnie będzie chlopczyk. Narazie jednak nie myślimy o imionach, bo poprzednio już nawet mieliśmy wybrane i poroniłam :( .
Bardziej zastanawiam się nad wózkiem, marzy mi się już iść do sklepu i pooglądać, ale nie chce zapeszać...A Wy macie już jakieś modele wózków wstępnie wybrane?

reklama
Ja wolałbym chlopczyka i jakoś czuje, że to właśnie będzie chlopczyk. Narazie jednak nie myślimy o imionach, bo poprzednio już nawet mieliśmy wybrane i poroniłam :( .
Bardziej zastanawiam się nad wózkiem, marzy mi się już iść do sklepu i pooglądać, ale nie chce zapeszać...A Wy macie już jakieś modele wózków wstępnie wybrane?
Właśnie my z tym imieniem też nie chcieliśmy nic rozmyślać ale wyszło samo. Też chcieliśmy się powstrzymać po tym jak poprzednia ciąża skończyła się szybciej niż zaczęła. Przecież my wtedy to już prawie remont robiliśmy i właśnie wózki wybieraliśmy a wyszło jak wyszło.
Ja narazie czekam na poniedzialek na wizytę to będzie wtedy 7t2d więc liczę zobaczyc fasolkę i usłyszeć serduszko. To narazie moje marzenie najbliższe.

Do góry