reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Właśnie my z tym imieniem też nie chcieliśmy nic rozmyślać ale wyszło samo. Też chcieliśmy się powstrzymać po tym jak poprzednia ciąża skończyła się szybciej niż zaczęła. Przecież my wtedy to już prawie remont robiliśmy i właśnie wózki wybieraliśmy a wyszło jak wyszło.
Ja narazie czekam na poniedzialek na wizytę to będzie wtedy 7t2d więc liczę zobaczyc fasolkę i usłyszeć serduszko. To narazie moje marzenie najbliższe.
Ale super, jesteśmy w tym samym okresie :) ja też mam wizytę w poniedziałek o 15:15 i też będę wtedy 7+2, a Ty o której masz wizytę? Poprzednio na jakim etapie poroniłaś?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale super, jesteśmy w tym samym okresie :) ja też mam wizytę w poniedziałek o 15:15 i też będę wtedy 7+2, a Ty o której masz wizytę? Poprzednio na jakim etapie poroniłam?
Wizytę mam na 16.30. Poprzednio poroniłam 7t/8t bo tam nic się nie zgadzało ani okres ani obraz usg więc ciężko dokładnie określić. Po piersiach wiedziałam tydzień przed wizytą, że będzie źle bo raptem z dnia na dzień mnie przestały boleć.

Ja wolałbym chlopczyka i jakoś czuje, że to właśnie będzie chlopczyk. Narazie jednak nie myślimy o imionach, bo poprzednio już nawet mieliśmy wybrane i poroniłam :( .
Bardziej zastanawiam się nad wózkiem, marzy mi się już iść do sklepu i pooglądać, ale nie chce zapeszać...A Wy macie już jakieś modele wózków wstępnie wybrane?
Oj to jeszcze daleko przede mną wybór wózka. Nie mam pomysłu jaki, nie wiem co jest. Na topie na co zwracać uwagę. Pewnie forum dyskusyjne prześledzę i wybierzemy 😋

@Angelaxa
Po trójce dzieci i wypadach do lasu mogę polecić:
1.Byleby wszystkie koła były pompowane to podstawa komfortu jazdy
2 Przednie skrętne z możliwością blokady.
3 W żadnym wypadku jasne kolory bo trzeba prać co dwa tygodnie ;)
Ja posiadam po ostatnim synie TAKO WRIOR kupiony 4 lata temu granatowo-czarny. Nie jest to mój wymarzony "dizajn" ale nie będę zmieniać bo ten jest w bdb stanie :)

Ja też zawsze zanim coś kupię opinie i testy czytam 😂🤷‍♀️
Ale na pewno nie wydam kupy kasy na wózek. U mnie dzieci szybko bez wózka były uczone pielgrzymek 😂😂😂
[
Ja też zawsze zanim coś kupię opinie i testy czytam 😂🤷‍♀️
Ale na pewno nie wydam kupy kasy na wózek. U mnie dzieci szybko bez wózka były uczone pielgrzymek 😂😂😂
A tak a propos ile teraz kosztuje wózek ? Bo ja w temacie dzieci i wyprawek jestem kompletnie zielona. Myślicie, że 500-600 zł to będzie wózek w miarę ok ?? Czy to trzeba liczyć w tysiącach ?

Ja dziś 7+1 i myśle, ze skoro do tej pory nie włączyły mi się mdłości i wymioty to raczej już mam spokój. Nawet wzdęcia minęły, brzuch miękki i normalny. Jedynie piersi mam nabrzmiale i bóle podbrzusza.

Jutro wizyta, przebieram już nogami.

A właśnie, macie jakieś skryte marzenie co do płci? Bardziej córeczka, syn czy totalnie obojętnie?
Ja mam córkę i chciałabym druga. [emoji3059]
Ja czuję, jakoś tak od samego początku, że będzie dziewczynka [emoji4]. To moja pierwsza dzidzia (10 lat temu poroniłam w ok.7tyg).
Nie możemy się już doczekać aż poznamy płeć. No ale powtórzę starą regułkę nie ważne jaka płeć, ważne żeby było zdrowe.
I tego każdej z nas życzę [emoji8]

Ja dziś 7+1 i myśle, ze skoro do tej pory nie włączyły mi się mdłości i wymioty to raczej już mam spokój. Nawet wzdęcia minęły, brzuch miękki i normalny. Jedynie piersi mam nabrzmiale i bóle podbrzusza.

Jutro wizyta, przebieram już nogami.

A właśnie, macie jakieś skryte marzenie co do płci? Bardziej córeczka, syn czy totalnie obojętnie?
Ja mam córkę i chciałabym druga. 🥰

Ogólnie zawsze marzyłam o parce. Żeby był chłopak i dziewczyna ale wiadomo trochę to jak loteria więc bardzo chciałabym dziewuche zwlaszcza, ze nie wiem kiedy i czy w ogole zdecydujemy sie na drugie. Ale ja i tak wiem, że teraz będzie chłopak.

@Angelaxa
Po trójce dzieci i wypadach do lasu mogę polecić:
1.Byleby wszystkie koła były pompowane to podstawa komfortu jazdy
2 Przednie skrętne z możliwością blokady.
3 W żadnym wypadku jasne kolory bo trzeba prać co dwa tygodnie ;)
Ja posiadam po ostatnim synie TAKO WRIOR kupiony 4 lata temu granatowo-czarny. Nie jest to mój wymarzony "dizajn" ale nie będę zmieniać bo ten jest w bdb stanie :)
Jak ja bym chciała już nakupować wszystkiego dla maluszka 😍
Wózek mi się marzy tako junama diamond s-line. Ma całkiem dobre recenzje. Ale w ten weekend w Warszawie otworzyli fajny sklep przetestuj-wózek. Mają tam tor, różne nawierzchnie krawężniki więc na pewno tam się wybiorę i przetestuje osobiście. Podejrzewam, że wtedy wybór się zmieni.

reklama
Do góry