reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny chodzę cały dzień i ściskam piersi. Sprawdzam czy boli i czy maleństwo się rozwija i żyje... też tak macie. Z dobrych wieści lekarz przełożył wizytę na jutro na 15:00. Jak zawsze jestem już poddenerowana i podekscytowana...
Ja tez tak robie.. Bole nasilaja sie na wieczor. z dodatkowych objawow ciagle chce mi sie plakac.. nie wiem co mi jest ale normalnie dola mam 🤣 tez mam stresa jutro mam 1 wizyte.. no ale coz natura rzadzi sie swoimi prawami .. co ma byc to bedzie. Fajnie ze jestescie bo przynajmniej nie jestem sama 😅

reklama
a i jeszcze cos dziewczyny.. haha kiedys slyszalam ze testy owulacyjne moga wyjsc pozytywne jak ciaza jest to jaka kreche dzis ujrzalam to myslalam ze padne , dodam tylko ze zrobilam to z czystej ciekowosci poszlam na siusiu i mialam pod reka 🤣🤣

Załączniki

• received_2653660968280250.jpeg
    received_2653660968280250.jpeg
    24,4 KB · Wyświetleń: 86
Hej dziewczyny. Nie udzielałam się ostatnio, bo strasznie panikuje czy wszystko jest w porządku. Miewam silne bóle jajników, naprzemiennie i ból podbrzusza :( pierwsze USG miałam mieć za dwa tygodnie, jednak z powodu boli udało mi się załatwić pierwsze USG w czwartek. Będę wtedy według ostatniej miesiączki w 6+1 TC. Czy w tym tygodniu powinno już być coś widać? Strasznie się stresuje i zamartwiam 😟
Wszystkim nowym dziewczyna gratuluję i życzę dużo zdrówka i cierpliwości ❤😘
Miałam i nadal mam dokładnie to samo co Ty.. z tym że jeszcze dodatkowo brązowy śluz... Na pierwszą wizytę poszłam wcześniej (5+3) widoczny pęcherzyk z zarodkiem. Lekaż pogratulował że 100% jestem w ciąży a ból podbrzusza i lekkie brudzenie jest z powodu minimalnej torbieli na jajniku, który uwolnił jajeczko... często tak się zdarza, to przejdzie...

Miałam i nadal mam dokładnie to samo co Ty.. z tym że jeszcze dodatkowo brązowy śluz... Na pierwszą wizytę poszłam wcześniej (5+3) widoczny pęcherzyk z zarodkiem. Lekaż pogratulował że 100% jestem w ciąży a ból podbrzusza i lekkie brudzenie jest z powodu minimalnej torbieli na jajniku, który uwolnił jajeczko... często tak się zdarza, to przejdzie...
Ja u siebie jakiś czas temu zauważyłam różowy śluz, ale beta rosła pięknie. Wczoraj zauważyłam brązowy śluz i nasilający się ból jajnika,który po chwili mija. Tak bardzo się zmartwiłam,że napisałam do lekarza ,żeby co 3 dni do pierwszego usg dał mi skierowanie na betę,żeby sprawdzać czy rośnie (nie mieszkam w PL), ale on stwierdził,że załatwi mi szybsze USG i się udało,mam nadzieję ,że i u mnie będzie wszystko w porządku.
Dodatkowo progesteron wyszedł mi 12.11 tylko 36nmol/l , wiem,że jest za niski. Jednak moja położna odpowiedziała,że ona nie wie jaki progesteron powinien być w ciąży 🤦
Udało mi się zorganizować duphaston i luteinę z PL,już dziewczyny mi wysłały,mam nadzieję ,z do końca tygodnia będę je miała.
A tak w ogóle to gratuluję i życzę dużo cierpliwości choć wiem,że to jest bardzo trudne❤️♥️

reklama
spokojnie. właśnie dlatego w Niemczech i na wyspach robią usg nie wcześniej niż po 8 tygodniu ciąży:) z jednej strony człowiek nie może się doczekać z drugiej oszczędzają w ten sposób stresu :) Będzie dobrze :) Trzymam kciuki
ja mieszkam w Niemczech i bez problemu mogę się nawet umówić w 5 tygodniu i mam usg robione [emoji846]

Do góry